Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De vernieuwde Cannondale Topstone Carbon 2021

De vernieuwde Cannondale Topstone Carbon 2021

Gravelbikes zijn hot. Dat is inmiddels geen nieuws meer. Maar het feit dat deze off-road racers steeds populairder worden, betekent wel dat ze steeds verder geïnnoveerd worden. Dit is ook precies wat Cannondale heeft gedaan met de Topstone Carbon voor 2021. Cannondale staat niet voor niets bekend als een merk dat graag unieke innovaties aan hun fietsen aanbrengt. Zo ook met de nieuwe Topstone Carbon. In dit blog laten wij jou alle nieuwe snufjes van dit spraakmakende model zien. Let op: dit is een verouderd blog. Beschreven informatie kan verouderd of incorrect zijn.

Wat is er nieuwe aan de Topstone Carbon 2021?

In 2020 innoveerde Cannondale de Topstone al door ongeveer 30mm veerweg op de achterbrug te creëren. Door middel van de KingPin Suspension, een scharnierpunt dat de achterbrug met de zitbuis verbindt, hed je ineens een minimale veerweg op je de achterkant van de fiets. Dit zorgt ervoor dat je meer tractie op je achterwiel houdt op oneffen terrein.

Verder is het voor de echte avonturiers ook mogelijk om een dropper zadelpen te installeren op je Topstone Carbon. Daarnaast heeft de Topstone Carbon bevestigingspunten voor spatborden, die vervolgens ook eenvoudig te verwijderen zijn wanneer je ze niet nodig hebt.

Dropper op topstone Op de Topstone Carbon modellen is een dropper mogelijk

In 2021 komt Cannondale met nóg meer vernieuwing en innovatie op de Topstone Carbon modellen.

Lefty Oliver voorvork

Het is eigenlijk niet te missen, maar voor het geval dat je het nog niet gezien had: De Topstone Carbon is voorzien van een Lefty voorvork. “Huh? Die zat toch alleen op mountainbikes?” Dat klopt, maar inmiddels heeft Cannondale een nieuwe variant van de Lefty ontwikkeld, namelijk de Lefty Oliver.

Ja deze fiets heeft een lefty De Topstone Carbon Lefty in actie.. met de Lefty Oliver

De Lefty Oliver heeft een kortere veerweg dan de Lefty Ocho, die je op de mountainbikes van Cannondale terugvindt. De veerweg is namelijk ‘slechts’ 30mm. De Lefty Oliver is daardoor geoptimaliseerd voor gravelbikes. De 30mm veerweg zorgt namelijk dat oneffenheden in de gravelpaden aanvoelen als een biljartlaken. Je behoudt daardoor beter de controle over je fiets, terwijl de voorvork nog wel voldoende stijfheid biedt om de charme van het gravelen te behouden. Je kunt je Topstone Carbon nu dus gebruiken voor langere en ruigere trips.

Singlespeed crankstel

Vanaf nu is ook de aandrijflijn van de Topston Carbon eenvoudiger dan voorheen. Waar we in 2020 nog 2x11 en 2x12 groepen zagen op de Topstone Carbon modellen, zien we vanaf 2021 alleen nog maar 1x11 en 1x12 aandrijvingen. De fietsen zijn uitgerust met een 40T kettingblad, zodat de weerstand niet te laag word.

Het topmodel heeft een 12-speed aandrijving, wat bestaat uit een combinatie van Sram Force en Sram X01 AXS onderdelen. Elektronisch en draadloos schakelen dus! De Topstone Carbon Lefty 3 is uitgerust met de Shimano GRX groep, die vorig jaar speciaal voor het gravelen op de markt is gebracht.

650b wielmaat

De Topstone Carbon 2021 serie is uitgerust met kleinere 650b wielen. Dit zorgt ervoor dat je bredere banden op de fiets kunt plaatsen. Bredere banden zorgen voor meer grip en absorberen schokken beter dan smallere banden. Perfect voor een gravelbike. In combinatie met de veerweg van de Topstone zorgt dit ook nog eens voor minder vermoeidheid. Mocht je toch liever met 700c wielen rijden, is dat ook gewoon mogelijk. De Topstone Carbon heeft meer dan genoeg mogelijkheiden om het helemaal jouw fiets te maken!

Topstone Carbon Neo

Voor de Gravelracer die af en toe een steuntje in de rug kan gebruiken brengt Cannondale naast de ‘normale’ Topstone Carbon ook een elektrische uitvoering op de markt: De Topstone Carbon Neo. Met deze fiets heb je alles wat de Topstone Carbon zo leuk en uniek maakt, maar dan met een Bosch Performance Line CX middenmotor en 500Wh accu. Perfect als je wel lekker wilt gravelen, maar ook af en toe een steuntje in de rug kunt gebruiken.

De Topstone Carbon Neo De Topstone Carbon is ook in de elektrische "Neo" variant verkrijgbaar.

Onze eerste indruk

De nieuwe Cannondale Topstone Carbon heeft absoluut stof doen opwaaien. Met grote ogen hebben we elk detail van de fiets bekeken en geconcludeerd dat het absoluut een unieke fiets is. Dat kan ook niet anders, aangezien het om een Cannondale gaat. Toch heeft voornamelijk de Lefty Oliver zeker de discussie doen oplaaien. Waar de één het een ‘Frankenstein Bike’ noemde, vond de ander het fantastisch. De geveerde, Lefty voorvork haalt voor de één het plezier uit het gravelen, terwijl het de ander juist kan stimuleren om wat vaker off-road te gaan rijden. Onze conclusie is dan ook, dat het ‘Cannondale concept’ maar net wat voor je moet zijn.

Toch was iedereen het er unaniem over eens dat het een fiets is waarover gepraat gaat worden. Je kan er van houden of niet, maar toch zal niemand ontkennen dat het een unieke gravelbike is. De Topstone Carbon zou zomaar eens een revolutie tot stand kunnen brengen op het gebied van gravelbikes.

Bekijk hier direct de modellen en oordeel zelf!

2.199,99
Waardering:
95%
18% korting
3.399,99
Waardering:
89.0000%
18% korting
1.499,99
Waardering:
97%
13% korting

4 producten(en)

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Koopgids: Welke gravelband heb ik nodig? Koopgids: Welke gravelband heb ik nodig?
Uitgelicht: De beste gravelbikes van dit moment Uitgelicht: De beste gravelbikes van dit moment
Review Trek Checkpoint ALR 5: alles wat je nodig hebt in één fiets Review Trek Checkpoint ALR 5: alles wat je nodig hebt in één fiets
Rondje van de maand: gravelen rond Lage Vuursche Rondje van de maand: gravelen rond Lage Vuursche