Onze winkel is open

Menu

Welkom bij de grootste fietsenwinkel van Nederland. Met meer dan 8000 fietsen op voorraad, een professionele werkplaats en E-Bike Testcenter in onze winkel in Moordrecht ben je bij ons altijd aan het juiste adres voor jouw fietsplezier.

De nieuwe Trek Domane AL 2021 serie: bijzonder comfortabele beginnersfietsen

Datum:
2 juli 2020
Door:
Thijs

De Trek Domane AL serie is een zeer gewilde beginnersfiets. De comfortabele geometrie, brede banden en de betrouwbaarheid van Trek maken het een goede keuze om met een fiets uit de Domane AL serie te starten met wielrennen. Voor 2021 heeft Trek hier nog een schepje bovenop gedaan. Belangrijkste upgrade: schijfremmen!

Wat is er nieuw aan de Domane AL 2021?

Zoals gezegd heeft de Domane AL serie een mooie upgrade gehad doordat de modellen nu voorzien worden van schijfremmen. De comfortabele endurance houding,  kenmerkend voor de Domane, maakt dat deze fietsen zeer geschikt zijn voor zowel de beginnende fietser als voor de doorgewinterde rijders.

Sfeerfoto Domane Al Serie

Schijfremmen

De Domane AL 2 en de Domane AL 3 zijn er in de 2021 serie met mechanische schijfremmen, terwijl de Domane AL 4 en de Domane AL 5 uitgerust worden met hydraulische schijfremmen. Bij hydraulische schijfremmen worden de remmen aangestuurd door olie, terwijl dit bij mechanische remmen door een kabeltje gebeurt. Schijfremmen hebben een aantal flinke voordelen ten opzichte van velgremmen. Het voordeel van schijfremmen zit hem in de betere modulatie en het lage onderhoud. Zo heb je een kortere remweg en daardoor een stuk meer controle op de fiets. Dit voordeel merk je al wanneer het buiten droog is, maar bij nat weer, waar je met velgremmen een veel langere remweg hebt,  merk je het nog beter. Daarnaast biedt het gebruik van schijfremmen ook de mogelijkheid om bredere banden te monteren, omdat je geen remklauw meer hebt die deze mogelijkheid beperkt.

Alleen de Domane AL 2, het absolute instapmodel, is ook nog beschikbaar in een variant met velgremmen. Hierdoor is de fiets iets goedkoper, maar ervaar je niet de voordelen van schijfremmen.

Domane AL 4 Disc

Snel

De fietsen uit de nieuwe Domane AL serie hebben een lichtgewicht 200 Series Alpha Aluminium frame (100 series voor de AL 2 met velgremmen). Hierdoor is er een stevige en betrouwbare waaromheen de rest van de fiets is opgebouwd. De carbon voorvork zorgt voor een stukje besparing in gewicht en extra stijfheid. Zowel in het voorwiel als in het achterwiel zitten steekassen, waardoor je extra stijfheid ervaart. Dit is vooral een groot voordeel als je door een bocht rijdt; je kan ze strak nemen zonder het gevoel hebben te dat je zwabbert.

Comfortabel

De nieuwe Domane AL ademt comfort. Door de hogere balhoofdbuis en de korte reikwijdte is je houding meer rechtop. Hierdoor zit je stabieler en heb je meer controle. Daarnaast is deze houding op een comfortabele manier vol te houden. De fietsen in deze nieuwe serie zijn niet alleen geschikt om lekker mee te toeren, maar ook om paden te verkennen die je normaal gesproken zou vermijden. Elk model is standaard voorzien van 32 mm banden en tubeless ready wielen voor extra stabiliteit. Eventueel kunnen er tot wel 35 mm brede banden op de fiets gemonteerd worden. Daarnaast is de carbon voorvork voorzien van de beproefde IsoSpeed technologie; dit betekent bij deze serie dat de vork een voorwaartse kromming richting de uitvaleinden heeft. Hierdoor absorbeert hij trilling van het wegdek goed, zodat je minder snel last krijgt van vermoeide armen.

Strak uiterlijk

Bij de AL 3,4 & 5 modellen lopen de kabels netjes door het frame, waardoor de fiets er strak uitziet. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de kabels minder snel vies worden en dus ook minder snel verslijten. De lasnaden van deze modellen zijn mooi glad gemaakt, waardoor deze aluminium modellen de uitstraling van een carbon fiets hebben.

Multifunctioneel

De nieuwe Domane AL serie is niet alleen heel comfortabel, maar ademt ook nog eens multifunctionaliteit! Het frame heeft bevestigingspunten voor een voordrager, een achterdrager en spatborden, zodat je er ook een bikepack-fiets of snelle woon-werkfiets van zou kunnen maken. Daarnaast kan je maar liefst 3 bidonhouders op deze fiets zetten en is de Domane AL serie voorzien van een Blendr stuurpen. Dit is een systeem bij Trek fietsen, waardoor verlichting of een fietscomputer heel mooi geïntegreerd kan worden.

Nieuwe maatvoering

Trek heeft bij deze serie de maten 44, 49 en 61 toegevoegd en daar zijn de maten 50, 60 en 62 voor weggehaald. Dit betekent dat de Domane AL serie vooral extra geschikt is geworden voor de kleinere fietser, terwijl er ook voor de langere wielrenner nog voldoende geschikte opties zijn.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv
Instagram: @12go_biking 
Strava: @12GO Biking