Focus Mares 6.8 2019

OUTLET
 • OUTLET SALEl
Plus- en minpunten
 • Shimano 105 11-speed groepset
 • Shimano WH-RS170 wielset
 • Lichtgewicht aluminium frame
 • Hydraulische schijfremmen

Beschrijving

Wanneer je dit seizoen ambitieuze doelstellingen hebt biedt de Mares 6.8 precies de ondersteuning die jij nodig hebt. Deze aluminium cyclocrosser is namelijk voorzien van de nieuwste Shimano 105 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Deze eigenschappen zorgen er niet alleen voor dat deze fiets een laag gewicht heeft, maar ook nog eens betrouwbare schakelprestaties en voldoende remvermogen biedt onder alle weersomstandigheden. Daarnaast zorgen de 12mm steekassen ervoor dat jouw krachten zo efficiënt mogelijk worden omgezet in snelheid, waardoor jij binnenkort over het parcours vliegt!

De Mares is dankzij jarenlange feedback van talrijke profrenners uitgegroeid tot de cyclocross-benchmark. Deze crossfietsen zijn geoptimaliseerd zodat zij het beste presteren onder extreme omstandigheden zoals modder, regen en sneeuw. 

Lees hier alles over Focus

Bekijk de volgende categorieën: Cyclocross , Focus Mares , Outlet

Handige informatie

Alles over Cyclocrossers

Wij vertellen je waar je op moet letten bij de aankoop van een cyclocrosser en brengen je op de hoogte over de laatste technologie die je kan vinden op deze veelzijdige fietsen.

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano 105
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

2 vragen:
Wat is het gewicht van deze fiets ?
Wat is de max bandenbreedte die deze fiets kan hebben (onafhankelijk van de UCI-norm) ?
Dank vast !
 • De maximale breedte van de band is 37 mm breed.
  Het gewicht is 9,65 kilo.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
wat is de standaard stuur breedte, center/center gemeten van deze fiets?
 • De stuurbreedte verschilt per framemaat. De middelste framematen hebben een 42cm stuur.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.