Stadsfietsen voor dames
Dames stadsfiets kopen
Als jij op zoek bent naar een goede stadsfiets, dan heb je geluk. Waar vroeger de stadsfietsen met een damesframe kwalitatief minder waren dan de stadsfietsen met een herenframe, is dit verschil nu niet meer merkbaar. Dankzij alle verschillende technologische vooruitgangen in het bouwen van frames is een damesframe net zo sterk als een herenframe, én is een stadsfiets voor dames natuurlijk veel makkelijker in gebruik, vanwege het eenvoudige op- en afstappen. Wil je toch een iets sportievere look dan een damesmodel stadsfiets? Kijk dan eens bij de trapeze modellen.
Waar let je op bij een stadsfiets voor vrouwen?
Een stadsfiets voor vrouwen houdt niet op bij de keuze voor een damesframe. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen de keuze voor een bepaald frame. Een stadsfiets is gemaakt om jou van A naar B te kunnen vervoeren, en dat op een zo makkelijk en comfortabel mogelijke manier. Je kunt het comfort van de stadsfiets verhogen door voor een vrouwen stadsfiets te kiezen met een geveerde voorvork. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vaste voorvork, als je liever niet de zwaarste fiets hebt. Op het moment dat je wat lichter wilt fietsen en dat je zo min mogelijk onderhoud wilt hebben, dan kies je voor een stadsfiets met riemaandrijving. Fietsen met riemaandrijving zijn onderhoudsarm en zorgen ervoor dat je stil en met niet al teveel moeite van A naar B kunt komen.
Dames stadsfiets kopen bij 12GO Biking
Heb je besloten om een damesstadsfiets te kopen bij 12GO Biking? Dan zien wij jou graag terug in de winkel. Niet alleen geeft het kopen van een fiets in de winkel jou de kans om de fiets eerst nog even te bekijken, of om de fiets te testen op onze mega indoor testbaan, ook kunnen wij dan al jouw vragen nog beantwoorden en je wat extra uitleg geven over de fiets. Mocht je niet naar de winkel kunnen komen, geen enkel probleem. Je kunt de fiets eenvoudig via onze webshop bestellen.
Onze merken stadsfietsen voor dames:
Cortina / Gazelle / Sensa / Trek / Batavus / Bulls / Pegasus / Kalkhoff / Sparta / Koga / Stevens / Simple Bikes
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Type fiets
Stadsfiets: De ideale fiets voor gebruik in de stad. Vaak al volledig aangekleed met spatborden, een bagagedrager en verlichting.
Transportfiets: Oerdegelijke no-nonsense fietsen die beschikken over een voor- en achterdrager.
Opa- & Omafiets: De klassieke opa- en omafietsen
Moederfiets: De ideale fiets voor het dynamische gezinsleven. Extra stevig en voorzien van allerlei gemakken om de kids mee te nemen.
Trekking hybride: De ideale fiets om lange afstanden mee af te leggen. Ook wanneer je bepakking hebt is een trekking hybride ideaal.
Fitness hybride: Ook bekend als sportfiets. Deze fietsen lijken op racefietsen, maar met een recht stuur. Perfect om aan je conditie te werken.
Cross hybride: Een sportieve fiets met een geveerde voorvork en iets bredere banden. Hiermee kun je ook op onverharde ondergrond uit de voeten.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Voordrager
Een voordrager zorgt voor nog meer mogelijkheden om bepakking mee te nemen. Voordragers zien we voornamelijk terug op transportfietsen.
Bagagedrager
Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.
Geveerde voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Type zadelpen
Vaste zadelpen: De zadelpen heeft geen vering en is alleen in hoogte verstelbaar.
Verende zadelpen: De zadelpen veert mee bij oneffenheden, waardoor je meer comfort hebt op de fiets.
Dropper zadelpen: Een dropper zadelpen kun je vanaf het stuur in hoogte verstellen.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!