Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Een heren trekkingfiets is een geweldige investering voor iedereen die van fietsen houdt. Niet alleen zijn ze comfortabel en gemakkelijk te berijden, maar ze zijn ook perfect om het buitenleven te verkennen. Trekkingfietsen zijn ontworpen voor gebruik op alle soorten terrein, waardoor ze ideaal zijn voor rijders die alles willen zien wat de natuur te bieden heeft. Daarnaast beschikken ze over alle gemakken die je nodig hebt tijdens lange ritten.
Bekijk direct: Trekkingfietsen | Trekkingfietsen Dames
Lees verder...Een trekkingfiets voor heren is de fiets voor iemand die echt op zoek is naar een veelzijdige fiets. Met een trekkingfiets wil je lange afstanden kunnen touren, maar ook je korte rit naar de stad kunnen doen. Trekkingfietsen zijn vaak zeer stevige een lichte fietsen. Deze stevigheid is nodig als je bijvoorbeeld een hoop bagage wil meenemen tijdens een lange fietstocht. Bovendien wil je comfortable op deze fiets zitten. Het stuur is vaak wat meer naar je toe zodat je een licht gebogen of rechte houding hebt. Er zijn natuurlijk nog meer factoren die belangrijk zijn bij het maken van je keuze.
Onderdelen op je trekkingfiets spelen een grote rol in jouw comfort en doelen. Misschien wil je juiste zo'n lichte fiets voor een snelle rit naar de stad en heb je niet het meeste comfort nodig, maar als je juist lange ritten wil gaan maken is een goed zadel en het juiste comfort zeker belangrijk. Ook de plannen die jij hebt met de trekkingfiets spelen een rol bij het maken van je keuzes. Kies je bijvoorbeeld voor een geveerde voorvork, of heb je die niet nodig? Ook het aantal versnellingen, een ketting of riemaandrijving en je type remmen zijn keuzes die je moet afwegen.
Fiets model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Type stadsfiets
Stadsfiets: De ideale fiets voor gebruik in de stad. Vaak al volledig aangekleed met spatborden, een bagagedrager en verlichting.
Transportfiets: Oerdegelijke no-nonsense fietsen die beschikken over een voor- en achterdrager.
Opa- & Omafiets: De klassieke opa- en omafietsen
Moederfiets: De ideale fiets voor het dynamische gezinsleven. Extra stevig en voorzien van allerlei gemakken om de kids mee te nemen.
Trekking hybride: De ideale fiets om lange afstanden mee af te leggen. Ook wanneer je bepakking hebt is een trekking hybride ideaal.
Fitness hybride: Ook bekend als sportfiets. Deze fietsen lijken op racefietsen, maar met een recht stuur. Perfect om aan je conditie te werken.
Cross hybride: Een sportieve fiets met een geveerde voorvork en iets bredere banden. Hiermee kun je ook op onverharde ondergrond uit de voeten.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Bagagedrager
Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.
Spatborden
Spatborden zorgen ervoor dat opspattend water en vuil wordt opgevangen. Zo blijven jij en je fiets ook bij minder goed weer schoon.
Verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker nog goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met verlichting op je fiets ga je altijd veilig de weg op.
Voordrager
Een voordrager zorgt voor nog meer mogelijkheden om bepakking mee te nemen. Voordragers zien we voornamelijk terug op transportfietsen.
Zadelpen
Vaste zadelpen: De zadelpen heeft geen vering en is alleen in hoogte verstelbaar.
Verende zadelpen: De zadelpen veert mee bij oneffenheden, waardoor je meer comfort hebt op de fiets.
Dropper zadelpen: Een dropper zadelpen kun je vanaf het stuur in hoogte verstellen.
Voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!