Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
De populairste serie van Batavus is by far de Batavus Finez. Deze veelzijdige collectie van stijlvolle en comfortabele fietsen. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare stadsfiets, een praktische e-bike of een sportieve elektrische fiets, de Finez serie heeft voor elk wat wils. Met geavanceerde technologieën, hoogwaardige componenten en een elegant design bieden de Finez modellen een plezierige en moeiteloze fietservaring. Kies een variant die bij jou past, met bijvoorbeeld lage instap, derailleurversnelling of accu in het frame. Batavus at it's Finez't!
Bekijk direct: Batavus elektrische fietsen
Lees verder...De brede Batavus Finez collectie zet de standaard op het gebied van stadsfietsen en elektrische fietsen. De collectie bestaat uit degelijke stadsfietsen en verschillende elektrische fietsen. De Finez is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft en heeft zeer stabiel rijgedrag. Naast de heerlijke, stabiele rijervaring zijn de fietsen uit de Finez serie ook nog eens erg comfortabel.
Als je in de stad loopt hoef je alleen maar om je heen te kijken of je ziet een Batavus Finez stadsfiets. Deze stadsfietsen kenmerken zich door het elegante frame en de comfortabele zithouding. Met een Batavus Finez heb je gegarandeerd fietsplezier zonder te veel poespas. Deze fietsen komen het meest tot hun recht in de stad, op de kleine afstanden. Toch kun je ook gerust een recreatief rondje fietsen op een zonnige weekend- of vakantiedag.
De Batavus Finez is verkrijgbaar met de reguliere kettingaandrijving of met een onderhoudsarme riemaandrijving. De Batavus Finez N7 en de Batavus Finez N7 FF zijn beide voorzien van kettingaandrijving, een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf en hydraulische schijfremmen. Waar de Finez N7 een verende voorvork heeft om schokken van oneffenheden op te vangen, heeft de Finez N7 FF juist een vaste voorvork, zodat je meer snelheid kunt maken op harde ondergronden.
De Batavus Finez Exclusive is net even iets anders dan de beide andere modellen in de serie; deze fiets heeft namelijk riemaandrijving. Riemaandrijving is onderhoudsarmer en stiller dan een kettingaandrijving, waardoor je nog minder omkijk hebt naar je fiets. Ook is deze fiets uitgerust met een Shimano Alfine 8 naafversnelling, waarmee je net iets meer bereik hebt.
Naast de gewone Finez vind je binnen deze serie ook de elektrische Finez E-go modellen. Binnen de E-go serie heb je ook nog eens ruime keus tussen verschillende uitvoeringen. Ga je voor een derailleurversnelling, een naafversnelling of zelfs voor een automatische Enviolo versnelling met de Batavus Finez E-go Power Automaat? Heb je het liefst een Bosch motor, of kies je toch voor een E-Motion motor? Er is dus iedereen wel een passende Finez E-go te vinden. Als je nog meer wilt weten over de Finez E-go modellen, lees dan ons blog! We hebben ook een blog over specifiek de Batavus E-go Power (Exclusive).
Type stadsfiets
Stadsfiets: De ideale fiets voor gebruik in de stad. Vaak al volledig aangekleed met spatborden, een bagagedrager en verlichting.
Transportfiets: Oerdegelijke no-nonsense fietsen die beschikken over een voor- en achterdrager.
Opa- & Omafiets: De klassieke opa- en omafietsen
Moederfiets: De ideale fiets voor het dynamische gezinsleven. Extra stevig en voorzien van allerlei gemakken om de kids mee te nemen.
Trekking hybride: De ideale fiets om lange afstanden mee af te leggen. Ook wanneer je bepakking hebt is een trekking hybride ideaal.
Fitness hybride: Ook bekend als sportfiets. Deze fietsen lijken op racefietsen, maar met een recht stuur. Perfect om aan je conditie te werken.
Cross hybride: Een sportieve fiets met een geveerde voorvork en iets bredere banden. Hiermee kun je ook op onverharde ondergrond uit de voeten.
Filter type elektrische fiets
Het type elektrische fiets is bepalend voor wat voor gebruik je e-bike geschikt is.
Stadsfiets: Deze e-bikes zijn perfect voor gebruik in de stad. Ze zijn robuust, wendbaar en onderhoudsvriendelijk.
Hybride fiets: Dit zijn sportievere elektrische fietsen die daardoor geschikt is voor langere afstanden.
Speed Pedelec: De ideale vervanger van de auto. Met deze e-bikes kun je namelijk 45 km per uur!
Mountainbike: De e-bike voor de mountainbiker die af en toe een extra steuntje in de rug kan gebruiken.
Gravelbike: Wanneer je op de gravelstroken net dat beetje harder wilt gaan, of juist je gravelritten nog langer wilt maken!
Moederfiets: De ideale fiets voor alledaags gebruik met de kinderen. Geschikt voor kinderzitjes, voorzien van een stuurslot en twee-poot standaard.
Longtail: Deze fietsen worden ook wel cargo e-bikes genoemd en hebben een ''staart''. Die zet je in voor het vervoer van kids, het doen van boodschappen en nog veel meer.
Fiets model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Aantal versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vindt het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
12GO's keuze: Dit zijn producten die onze collega's in de winkel aanraden wanneer je vraagt naar de beste koop. Dit zijn dan ook onze meest verkochte producten, waarbij je altijd goed zit.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.