Alles wat je maar wilt voor een heerlijke toerrit of je dagelijkse woon-werkverkeer vind je in de Merida eSpresso 500. Dat begint allemaal bij comfortabel kunnen rijden, iets waar deze fiets in uitblinkt. De fiets heeft namelijk een geveerde voorvork en zadelpen, waardoor je niks meer merkt van oneffenheden in het wegdek. De fiets heeft een prettige zithouding en een verstelbare stuurpen, waardoor je de zithouding helemaal kunt finetunen.
Je opzoek bent naar een fiets voor een heerlijke toerrit of het dagelijkse woon-werkverkeer. Dat begint allemaal bij comfortabel en toch iets sportief rijden, iets waar deze fiets in uitblinkt. De fiets heeft namelijk een geveerde voorvork en zadelpen, waardoor je niks meer merkt van oneffenheden in het wegdek. De fiets heeft een prettige zithouding en een verstelbare stuurpen, waardoor je de zithouding helemaal kunt finetunen.
De eSpresso 500 is uniek door het strakke design. Dit komt door de mooie weggewerkte accu en kabels. Daarnaast is het achterlicht op een schitterende manier in de bagagedrager verwerkt. De fiets heeft een betrouwbare, stille en krachtige Shimano Steps E6100 middenmotor. Dit biedt een steuntje in de rug van 60 NM koppel. De motor in combinatie met het stevige frame geeft de fiets uitstekend uitgebalanceerde rijeigenschappen. De fraai geïntegreerde accu heeft een grote inhoud van 630 Wh. Hiermee heb je meer dan genoeg vermogen voor lange ritten! Alle functionaliteiten van de motor zijn eenvoudig met de display te bedienen.
Om te zorgen dat je ook altijd comfortabel trapt heeft deze fiets 10 versnellingen van de Shimano Deore groep. Hiermee schakel je soepel tussen de versnellingen en heb je een groot schakelbereik. Het grote voordeel van derailleur versnelling ten opzichte van een naafversnelling is de efficiënte. In een derailleur systeem gaan minder krachten verloren. Hierdoor fiets je dus langer op een volle accu. Met de hydraulische schijfremmen weet je zeker dat je onder alle omstandigheden op tijd tot stilstand komt. Verder is de fiets afgewerkt met Merida's eigen merk onderdelen en lekker brede Continental banden, voor maximale grip en comfort.
Efficiënt, comfortabel en beeldschoon touren doe je met de Merida eSpresso City 500.
Vind je zo een mooie fiets met een iets kleinere accu en iets minder versnellingen ook goed? Bekijk dan het broertje: de Merida eSpresso 400.
Wil je deze fiets met een sterkere motor? Bekijk dan de grote broer: De Merida eSpresso 800.
Ondanks dat Merida één van de grootste fietsfabrikanten is, is het merk in Nederland iets minder bekend. Het Taiwaneese merk produceert echter al meer dan 50 jaar topkwaliteit fietsen. Alle kennis en innovatie die is opgedaan op het gebied van sportieve fietsen heeft Merida doorvertaald naar hun e-bikes.
Merida elektrische fietsen staan bekend om hun sportieve geometrie. Hierdoor kun je makkelijk lange aftanden op de e-bike afleggen. Daarnaast hebben de fietsen een groot schakelbereik, waardoor je altijd een juiste versnelling hebt. Dat maakt de elektrische fietsen van Merida uitstekend geschikt voor recreatieve tochten en voor woon-werkverkeer.
Meer van Merida? Bekijk alle Merida elektrische fietsen.
✓Meer dan 25 e-bike specialisten ✓Megastore met alles voor je fiets ✓Direct-mee-service ✓Bijna 20 jaar ervaring
In Moordrecht, vlakbij Gouda, vind je de grootste fietsenwinkel van Nederland en België en alles voor je fiets. In onze grote fietsenwinkel is alles aanwezig: Van mountainbikes tot racefietsen en van fietskleding tot fietsaccessoires. Daarnaast vind je een testbaan waar je de elektrische fiets kunt uitproberen
500.000+ tevreden klanten
Advies van fietsfanaten
Telefoon: 0182 - 621850 Mail: [email protected] Kom langs: Route in Maps ›
Het type elektrische fiets is bepalend voor wat voor gebruik je e-bike geschikt is.
Stadsfiets: Deze e-bikes zijn perfect voor gebruik in de stad. Ze zijn robuust, wendbaar en onderhoudsvriendelijk.
Hybride fiets: Dit zijn sportievere elektrische fietsen die daardoor geschikt is voor langere afstanden.
Speed Pedelec: De ideale vervanger van de auto. Met deze e-bikes kun je namelijk 45 km per uur!
Mountainbike: De e-bike voor de mountainbiker die af en toe een extra steuntje in de rug kan gebruiken.
Gravelbike: Wanneer je op de gravelstroken net dat beetje harder wilt gaan, of juist je gravelritten nog langer wilt maken!
Moederfiets: De ideale fiets voor alledaags gebruik met de kinderen. Geschikt voor kinderzitjes, voorzien van een stuurslot en twee-poot standaard.
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Ieder motor merk heeft verschillende types in hun range. Afhankelijk van het type heb je meer of minder ondersteuning en een ander rijgevoel.
Belangrijkste merken uitgelicht:
Bosch motor types
Shimano motor types
Bafang motor types
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Rotatiesensor: registreert de rotatie van de pedalen. Gaan de pedalen rond, dan biedt de fiets ondersteuning.
Trapkrachtsensor: meet de druk op de pedalen, hoe meer druk, hoe meer ondersteuning.
Fietsen met een trapkrachtsensor ondersteunen over het algemeen natuurlijker.
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.