Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
De ontwikkelingen van Gazelle op het gebied van Speed Pedelecs blijven zich opvolgen. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf doet er ieder jaar alles aan jou comfortabel én snel van A naar B te brengen. Hou rekening met een aantal reglementen wanneer je een Gazelle Speed Bike aanschaft, zoals een kenteken, verplicht rijbewijs en helm. Op zoek naar het nieuwste van het nieuwste? Bekijk zeker de nieuwste N°1 serie van Gazelle, hij heeft alles wat je zoekt in een Speed Pedelec.
Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Gazelle elektrische fietsen
Lees verder...Speed Pedelecs zijn tegenwoordig niet meer uit het Nederlandse fietslandschap weg te denken. Waar het vroeger nog bijzonder was dat iemand op een fiets 45 km/pu rijdt kijken we er nu niet meer naar op.
Ze worden steeds populairder, en dat is logisch. Specifiek de vraag naar Gazelle Speed Pedelecs groeit als een malle. Gazelle maakt al ruim 128 jaar fietsen vanuit Nederland. Gazelle staat erom bekend lichte, kwalitatieve en comfortabele fietsen te produceren. Dankzij ons enorme assortiment Gazelle elektrische fietsen hebben wij altijd een Gazelle Speed Pedelec die bij jou past.
Deze high-speed fietsen zijn niet meer weg te denken uit de elektrische fietsmarkt. Door de middenmotoren, high-tech functionaliteiten en het ongekend sterke frame zijn Gazelle Speed Pedelecs ideaal voor de woon-werkverkeer. Een Gazelle fiets wordt steeds populairder. De fietsen bieden trapondersteuning tot 45 kilometer per uur en kunnen mede daardoor het overwegen waard zijn met de fiets naar werk te gaan in plaats van met de auto.
Alle Gazelle E45 Bikes zijn voorzien van een middenmotor. Middenmotoren zorgen voor extra stabiliteit en een natuurlijk gevoel van fietsen. Zeker met fietsen die een snelheid haalt van meer dan 40 km/u is dit gewenst. De fietsen zijn uitgerust met een Bosch Performance Line Speed, waarvan de laatste het meest krachtig is.
Bij 12GO Biking is het mogelijk om een Speed Pedelec te komen testen. Voor deze test moet je wel een afspraak maken. Je kan bij ons verschillende merken Speed Pedelecs testen. Je mag de fietsen drie dagen lang testen. Zo weet jij of de fiets bij jou past! Hiervoor kun je het best eens langskomen in de winkel of contact opnemen met onze klantenservice.
Er zijn verschillende regels die belangrijk zijn wanneer je op een Speed Pedelec gaat fietsen. Een overzicht van alle regels vind je hier. Voorbeeld van die regels is het dragen van een Speed Pedelec helm. Deze helm moet goedgekeurd zijn door de Europese Unie en moet voldoen aan de normen. Een normale racefiets helm voldoet bijvoorbeeld niet aan de normen voor een Speed Pedelec helm.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.