Cube Touring Hybrid One 500 2018

OUTLET
 • Hulp bij het kiezen van jouw E-bike?l

  Hulp bij het kiezen van jouw E-bike?

  Met een goede E-bike wordt het fietsen allemaal net iets leuker en makkelijker. Maar hoe kies je nu de juiste E-bike? Wij geven je graag wat handvatten voor het kiezen van jouw nieuwe elektrische fiets.

Plus- en minpunten
 • Sportieve E-bike
 • Bosch Active+ aandrijving
 • Compleet met spatborden, verlichting en standaard
 • Accu zeer fraai in frame geïntegreerd
 • onderhoudsgevoelig
 • Geen slot
 • Vaste stuurpen

Beschrijving

Wie van lekker touren houdt, moet haast wel verliefd worden op de Cube Touring Hybrid One. Cube heeft deze fiets uitgerust met de nieuwe middenmotor van Bosch. Deze motor is een stuk stiller geworden, terwijl hij nog steeds krachtig ondersteunt. De accu van de fiets zit nu niet meer in de bagagedrager, maar is mooi weggewerkt in het frame. Hierdoor ziet de fiets er niet alleen nóg beter uit, hij rijdt ook nog een stuk stabieler.

De Cube Touring Hybrid One heeft een 9-speed cassette met een groot bereik, waardoor je met deze fiets niet alleen heerlijk fietst door de vlakke polders. Ook in heuvelachtig terrein kom je met deze fiets goed uit de voeten. Bovendien kan je met de 500 wattuur accu heel wat uren genieten op de fiets.

Deze sportieve fiets valt op door zijn ontzettend goede prijs-kwaliteit verhouding. Je krijgt een fiets met een betrouwbare motor en een accu die voor de meeste mensen in Nederland ruim voldoende is. Het elektrische systeem is eenvoudig te bedienen via het Intuvia display. Omdat er hydraulische schijfremmen op de fiets zitten remt deze altijd soepel en direct.

Lees hier alles over Cube

Bekijk de volgende categorieën: Elektrische hybride fietsen

Handige informatie

Actieradius Bosch E-bike berekenen

Om te berekenen hoe ver er gefietst kan worden met een E-bike met Bosch motor heeft Bosch een handige calculator gemaakt. In deze calculator vult u alle gegevens in die van toepassing zijn op de actieradius. De uitkomst is een reële actieradius die in de praktijk gehaald kan worden onder de gestelde omstandigheden.

Specificaties

Algemeen

Type elektrische fiets
 • Hybride fiets
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Geïntegreerd in frame
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Middenmotor
Motor type
 • Bosch Active Line Plus
Versnellingen
 • 9
Type sensor
 • Trapkrachtsensor
Type versnelling
 • Derailleur
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Geveerde voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Bagagedrager
 • Ja
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Altus
Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf of in de trapas. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.

 • Ketting
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium

Frameset en vering

Afmontage

Elektische onderdelen

Wielen

Onderdelen

Overig

Gewicht

Productvragen

Wat is het verschil tussen deze fiets en de merida espresso 600?
Kan deze fiets in bv de Eiffel?
Wat is de actiersdius invlak gebied en in de eiffel?
 • Deze fiets en de Merida komen erg dicht bij elkaar in de buurt. Het belangrijkste verschil zit in het elektrische systeem. De ene is van Bosch, de andere van Shimano. Beide systemen zorgen ook voor hun eigen rijgedrag.
  Beide fietsen zijn geschikt voor gebruik in vlakke omstandigheden en in de heuvels van de Eiffel. De actieradius is afhankelijk van veel factoren en zal in de heuvels minder zijn.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Is de accu afneembaar.
 • ja, deze accu is eenvoudig uitneembaar.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hoe sterk is de motor van Bosch op de fiets CUBE?
 • Deze fiets heeft een motor met 50Nm koppel.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!