Toggle Nav
Winkelwagen

De 5 beste Gazelle elektrische fietsen van 2023

De 5 beste Gazelle elektrische fietsen van 2023

Het Nederlandse merk Gazelle is niet meer weg te denken uit de (elektrische) fietsenbranche. Je ziet deze fietsen overal en dat is natuurlijk niet voor niets. Wij Nederlanders willen fietsen die praktisch maar tegelijkertijd stijlvol zijn. We willen er onze boodschappen mee doen, de kinderen ermee naar school brengen en er met lekker weer een tochtje op rijden. Daarvoor moet een fiets makkelijk in gebruik en comfortabel zijn, maar wel stijlvol blijven - want het oog wil uiteraard ook wat! Laat dat nou precies zijn waar Gazelle zich op richt. In deze blog vertellen we jou meer over de beste Gazelle e-bikes van 2023: mooie en praktische fietsen uit diverse prijsklassen.

Krachtig en veelzijdig: de Gazelle Chamonix C7 HMS 

Gazelle Chamonix e-bikes zijn zeer geliefd. Ze lijken erg op gewone stadsfietsen zonder motor en hebben een rechte tot licht sportieve geometrie, afhankelijk van hoe de fiets is afgesteld. Dankzij de stuurpen die zonder gereedschap te verstellen is, kan de zithouding gemakkelijk naar wens worden afgesteld. Hoewel bij de Chamonix e-bikes niet in één oogopslag te zien is dat het om een e-bike gaat, zijn ze wel voorzien van alles wat je van een goede e-bike mag verwachten, te beginnen bij de krachtige Shimano Steps E6100 middenmotor bijvoorbeeld. Deze motor heeft een maximaal koppel van 60 Nm. Dat is ideaal wanneer je ook eens een toertochtje wilt rijden of misschien zelfs in heuvelachtig gebied wilt fietsen. In combinatie met de Shimano Nexus versnellingsnaaf met zeven versnellingen weet je zeker dat je overal boven komt. 
Gazelle heeft aan comfort gedacht door de fiets uit te rusten met een verende voorvork en zadelpen en extra brede banden. Daardoor fiets je moeiteloos over oneffenheden in het wegdek. Mede door de hoge score op comfort kwam deze e-bike als zesde uit de AD Fietstest voor elektrische stadsfietsen in de prijsklasse €2.500-€3.500. Ook de nette afwerking, stabiliteit en weggewerkte kabels hadden een aandeel in de hoge score. Deze fiets is er in een dames- en herenvariant.

Onderhoudsarm en nóg beter: de Gazelle Chamonix C5 HMS

Eigenlijk verschilt de Chamonix C5 niet veel van de hierboven genoemde Chamonix C7; de fietsen hebben dezelfde motor en geometrie en dragen dan ook niet voor niets bijna dezelfde naam. Toch zijn er twee grote verschillen, waardoor de C5 nog net iets luxer is. Zo heeft deze e-bike een Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf. Met slechts vijf versnellingen ten opzichte van de zeven op de Chamonix C7 lijk je hier op het eerste opzicht mee achteruit te gaan. Toch is het tegendeel waar. Deze versnellingsnaaf is speciaal gemaakt voor e-bikes. Om in combinatie met krachtige motoren gebruikt te kunnen worden is deze versnellingsnaaf extra sterk en duurzaam. Schakelen onder hoge belasting is geen probleem en ondanks de verminderde hoeveelheid versnellingen is het totale versnellingsbereik wel groter doordat de stappen tussen de versnellingen groter zijn. Met een normale fiets is dat niet ideaal, maar op een e-bike kent deze aanpassing vooral voordelen omdat je dankzij de ondersteuning gemakkelijk opschakelt.

Een tweede verschil van de C5 ten opzichte van de C7 is de aandrijving. Door het gebruik van een riemaandrijving in plaats van een kettingaandrijving vraagt de fiets minder onderhoud. Een ketting kan gaan roesten wanneer er nattigheid of viezigheid op komt. Op e-bikes met riemaandrijving heb je daar geen last van.

3.599,99
Waardering:
83%
22% korting
3.299,99
Waardering:
90.0000%
24% korting

Snel op bestemming met de speed pedelec: de Gazelle Ultimate Speed C380

Echte snelheid behaal je met een speed pedelec. Niet voor niets laten steeds meer mensen de auto thuis om met de speed pedelec naar het werk te vertrekken. Met een krachtige ondersteuning tot 45 km/u ben je in een oogwenk op je bestemming. Je laat files ver achter je en komt misschien zelfs eerder aan dan met de auto. Daarbij ben je lekker in beweging in de buitenlucht zonder te moe of bezweet aan te komen. Kan het nog beter? Nou ja, speed pedelecs kennen op zichzelf al een hoop voordelen, maar de Gazelle Ultimate Speed C380 heeft daarbij nóg een aantal positieve eigenschappen. Zo is deze fiets uitgerust met de Bosch Performance Line Speed middenmotor met maximaal koppel van 85 Nm. Dit is een van de krachtigste motoren op de markt. Dat voel je direct wanneer je uit stilstand wegrijdt; je bent in een mum van tijd weer op snelheid.

De riemaandrijving maakt de Ultimate Speed C380 onderhoudsarm en duurzaam. De Suntour Mobie 45 voorvork met 80 mm veerweg zorgt voor het extra comfort. Ook aan technologie en de nieuwste snufjes is geen gebrek dankzij het Bosch Intuvia display. Hierop houd je al je ritgegevens bij en switch je eenvoudig naar je gewenste rijmodi. 
De traploze versnellingsnaaf zorgt dat je altijd in je gewenste trapfrequentie kunt fietsen. Je schakelt via de draaiknop op het stuur. Bij traploze versnellingsnaven zitten er geen tussenstappen tussen de versnellingen. Dat maakt dat je altijd een fijne versnelling kunt vinden. Je kunt de fiets - net als onze andere e-bikes - testen en vergelijken op onze grote indoor testbaan. Zo weet je zeker of de fiets bij jouw wensen past.

4.899,99
Waardering:
80%
18% korting

Veiligheid - ook wanneer je niet in de buurt bent - met de Gazelle Ultimate C8 HMB Belt Connect

De Gazelle Ultimate C8 HMB Belt Connect heeft als belangrijkste voordelen de onderhoudsarme riemaandrijving en de Connect technologie, waarmee je de fiets eenvoudig met internet verbindt en kunt beveiligen dankzij de GPS diefstaltechnologie. Gazelle e-bikes met Connect bevatten een ingebouwde module welke je met je telefoon kunt verbinden. Omdat dit zo goed is weggewerkt in het frame, kunnen dieven deze diefstaltechnologie niet omzeilen. Het principe is simpel: wanneer de fiets in beweging komt, krijg jij een seintje op je telefoon. Zo weet je altijd waar jouw fiets is. 
De Connect functie is naast het veiligheidsaspect ook gewoon een leuke en handige toevoeging om jouw fietsplezier nog meer te versterken. Doordat je de e-bike kunt koppelen aan jouw telefoon, kun je via de Connect app al jouw ritgegevens terugvinden. Zo kun je gegevens van vorige ritten bekijken of aflezen hoeveel kilometer je nog kunt fietsen met jouw accu. 

De Ultimate C8 HMB Belt Connect is ook buiten de Connect technologie een hele fijne e-bike. Dankzij de uitrusting met de krachtige Bosch Active Line Plus middenmotor met maximaal koppel van 50 Nm trekt de fiets soepel op en hoef je klimmetjes niet uit de weg te gaan. De fiets heeft een Shimano Nexus vernellingsnaaf met 8 versnellingen waar kleine schakelstappen tussen zitten. 
Volgens de AD Fietstest 2022 is de Gazelle Ultimate C8 HMB Belt de beste e-bike voor woon-werkverkeer dankzij de goede rijeigenschappen, het comfort, de goede motor en de overzichtelijke bediening. 

Deze fiets is ook beschikbaar zonder de Connect technologie.

3.699,99
Waardering:
92.0000%
22% korting
3.499,99
Waardering:
94.6667%
17% korting

Veiligheid en ultiem comfort: de Gazelle Avignon C8 HMB Connect

Het Avignon model uit de e-bike serie van Gazelle wordt gezien als het meest comfortabel. De ontspannen rechte zithouding, de vering in de zadelpen en voorvork en de brede banden zorgen ervoor dat je uren kunt fietsen. Daarnaast is de fiets alvast voorzien van een extra comfortabel gelzadel. Dankzij de lage, brede doorstap gaat zelfs op- en afstappen moeiteloos. Ondanks dat e-bikes vanwege het gewicht van de motor en accu wat zwaarder zijn, heeft de Avignon C8 een stabiele wegligging doordat zware onderdelen in de onderbuis verwerkt zijn. Naast het comfort is de toevoeging van de Connect technologie een belangrijk onderdeel van deze e-bike. Het is een van de beste diefstalbeveiligingssystemen op de markt dankzij de verbinding met GPS en smartphones en biedt daarnaast fijne functionaliteiten zoals inzicht in ritgegevens in informatie over de actieradius. 

De Avignon C8 HMB is voorzien van een kettingaandrijving. Hoewel deze normaliter om meer onderhoud vragen dan een riemaandrijving, valt het onderhoud bij deze kettingaandrijving mee doordat hij omhuld is door een goed afgesloten kettingkast. Zo wordt de ketting beschermd tegen weersinvloeden. 
De krachtige Bosch Active Line Plus middenmotor zorgt voor een natuurlijk rijgevoel. Met een maximaal koppel van 50 Nm biedt de motor meer dan voldoende ondersteuning voor diverse soorten terreinen. 

Het Bosch Intuvia display van de fiets is gemakkelijk te bedienen zonder de handen van het stuur te halen. Dat geeft extra veiligheid. Het display is onder alle weersomstandigheden goed af te lezen. 

Deze e-bike is ook zonder Connect technologie beschikbaar.

3.999,99
Waardering:
94%
25% korting
3.799,99
Waardering:
93%
16% korting

Meer Gazelle elektrische fietsen?

Ondanks dat deze elektrische fietsen stuk voor stuk topmodellen zijn, is het slechts een kleine greep uit ons assortiment Gazelle e-bikes. Ben je benieuwd naar meer? Bekijk dan het volledige assortimet of kom langs in de winkel, waar alle modellen rijklaar staan om te testen op de 400 meter lange testbaan!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.