Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Review Pegasus Siena E7F Plus 2021

Review Pegasus Siena E7F Plus 2021

De Pegasus Siena E7F Plus Belt 2021 is een hele nette elektrische fiets die erg breed inzetbaar is. De fiets is er als dames en herenmodel. Er is een ruime keuze uit framematen. Voor heren zelfs in de framemaat van 65 cm. Mocht u langer zijn dan 2meter dan past deze fiets prima.. Deze fiets is voorzien van een nexus versnellingsnaaf en een Bosch middenmotor. De mooie blauwe kleur is een keer net iets anders dan mat zwart of (zilver) grijs. Een mooie eyecatcher dus.

Bosch middenmotor

De fiets beschikt over een Bosch Active line Plus met 50 Nm koppel. Dit is de stilste motor van Bosch. Hiermee is de fiets geschikt voor gebruik in de stad en kun je ook over heuvels touren. We hebben inmiddels al op heel veel E-bikes gezeten en de Bosch active line plus stelt nooit teleur. De Bosch motor geeft een natuurlijke ondersteuning op basis van trapkracht. Het Bosch Intuvia display geeft gegevens overzichtelijk weer. Het display is gemakkelijk van de fiets af te halen en los verkrijgbaar. Mocht u ervoor kiezen om deze permanent op de fiets te laten zitten dan kan dat ook. Uit veiligheid tegen diefstal kan het display doormiddel van een bijpassend schroefje vast worden gezet

Frame en accu 

De Siena heeft een elegant vormgeven aluminium frame. Bij het lage instapframe (damesmodel)is de instap laag en breed wat op en af stappen gemakkelijk maakt. Samen met de Bosch ondersteuning en de Shimano Nexus 7 speed versnellingsnaaf  is deze fiets onder andere perfect voor lange fietstochten. Je hebt de keuze uit een 400 Wh accu en de 500 Wh accu. De laatste zorgt voor een actieradius van rond de 100 kilometer afhankelijk van de omstandigheden. De accu is in de bagagedrager verwerkt en is er gemakkelijk uit te nemen. De accu zit vergrendeld met een slot die werkt met dezelfde sleutel als die van het ringslot op de fiets. De accu is zowel op de fiets  als los uit de fiets op te laden. Ook beschikt de fiets over montage punten voor een bidonhouder.

 

Vering en stuur

De geveerde voorvork van Suntour. De SR Suntour NEX E25v geveerde voorvork is een speciaal ontwikkelde vork voor de e-bike en geeft een mooie demping. Het rijden over de slecht betegelde dorpsstraat wordt hiermee dus een stuk leuker. Ook beschikt de fiets over een verstelbare stuurpen, zodat het afstellen van de fiets naar ieders gewenste zithouding gezet kan worden. Voor de sportievere rijder het stuur iets lager en verder naar voren en voor de rechtop zitter juist comfortabel recht en iets hoger.

Onderdelen

De banden zijn van Supero Optima safe. Deze band is extra bestand tegen lekrijden. Een perfecte band voor onder de e-bike.
De hydraulische velgremmen van Magura geven het gevoel dat je heel mooi geleidelijk remt en zorgen ervoor dat je in elk weertype uitstekend tot stilstand komt. Bij het maken van een noodstop staat je dan ook echt stil op het juiste moment.

Oordeel

Pluspunten

+ Bosch Active Line Plus middenmotor
+ Betrouwbare Nexus 7 versnellingen
+ Geveerde voorvork
+ Magura hydraulische velgremmen
+ Blauwe kleur ( iets anders dan mat zwart )
+ Grotere maten beschikbaar voor langere mensen

 

Minpunten

- Accu achterop is wat minder netjes dan in het frame.
- Een geveerde zadelpen is comfortabel, maar geeft een minder strak rijgevoel.

Conclusie over de Pegasus Siena E7F Plus Belt 2021 een hele fijne fiets met een goede stille bosch motor. Verder een mooi uitziende fiets. De blauwe kleur springt er echt uit.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.