Tijdelijk veel producten, nóg scherper geprijsd ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Uitgelicht: De nieuwe Garmin Edge Explore 2

De Garmin Edge serie fietscomputers heeft inmiddels zijn stempel gedrukt op de fietswereld en is niet meer weg te denken. De nieuwe Garmin Edge Explore 2 is vooral gericht op het ontdekken van nieuwe routes en het aangaan van avonturen op de fiets. In dit blog vertellen we je graag meer over de nieuwste Garmin fietscomputer.

299,-
Waardering:
100%

Gebruiksvriendelijkheid staat vooraan

Het grootste pluspunt van de Garmin Edge Explore 2 is dat de fietscomputer enorm gebruiksvriendelijk is. Het 3 inch kleurenscherm is precies de juiste grootte om alle gegevens goed af te kunnen lezen zonder dat de fietscomputer te veel ruimte inneemt op je stuur. Dankzij het touchscreen is het bedienen van de fietscomputer net zo makkelijk als het bedienen van je smartphone. De interface heeft een modern en simpel design, waardoor je in één oogopslag alles kunt zien wat je nodig hebt tijdens je rit. Ook in de volle zon is het scherm nog goed leesbaar dankzij het verhoogde contrast. Het scherm is bestand tegen een regenbui en kan ook bediend worden als je handschoenen aan hebt. Daarmee is de nieuwe Garmin Edge Explore 2 geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden.

Garmin Edge Explore 2 fietscomputer kopen bij 12GO Biking

Langere batterijduur

Ten opzichte van zijn voorganger, de Edge Explore, heeft de Edge Explore 2 een aanzienlijk betere batterij gekregen. Waar de Edge Explore maximaal 12 uur meeging op één laadbeurt, kan je met de Edge Explore 2 tot 16 uur lang genieten van alle functies die de fietscomputer te bieden heeft. In de spaarstand wordt dit zelfs verhoogd tot 24 uur. Een rit van 24 uur zal je niet zo snel gaan maken, maar het is toch fijn om te weten dat je niet halverwege je rit zonder navigatie komt te zitten.

Eenvoudig navigeren

Het navigeren via de nieuwe Garmin Edge Explore 2 is eenvoudig en geavanceerder dan ooit. De fietscomputer is voorzien van de Garmin Cycle Map, waarmee je gemakkelijk routes in kunt stellen. Je kunt zelf routes maken of bestaande routes downloaden. Ook heeft de fietscomputer een functie die ritten maakt op basis van de door jou ingevoerde afstand. Deze functie brengt je altijd weer terug op de plek waar je bent begonnen.

De navigatie werkt goed bij het fietsen over verharde wegen, maar offroad routes behoren ook tot de mogelijkheden van de Garmin Edge Explore 2. Durf jij het avontuur aan te gaan op de onverharde wegen?

Garmin Edge Explore 2 kopen bij 12GO Biking

Vermijd drukke wegen

Een volledig nieuwe functie van de Edge Explore 2 is de Traffic Avoidance functie. Met deze functie zie je op je fietscomputer wegen die drukker zijn dan gemiddeld, zodat je er rekening mee kunt houden voordat je er bent. Ook kun je aan de hand van die informatie je route aanpassen om de drukte zo veel mogelijk te vermijden.

Ga veilig op weg met Garmin Varia

De Garmin Varia producten zijn uitstekend te gebruiken in combinatie met de nieuwe Garmin Edge Explore 2. Met deze achteruitkijkradars ga je nu nog veiliger op weg. Door je Edge Explore 2 te verbinden met je Garmin Varia radar wordt het achteropkomend verkeer op het scherm getoond. Daarvoor hoef je de andere functies van je fietscomputer niet op te geven: de informatie van de radar wordt gewoon getoond naast je kaart of andere gegevens. Met de combinatie van de Edge Explore 2 en de Varia radar ga je veiliger op weg.

189,99 199,99
Waardering:
90%
155,- 169,99
134,95 149,99
Waardering:
80%
399,95

Connectiviteit

Door je Edge Explore 2 te koppelen aan je smartphone kun je gebruik maken van een aantal extra functies. Zo kunnen je contacten je live locatie volgen en kun je samen met andere Edge Explore 2 gebruikers communiceren via het rider-to-rider berichtensysteem.

Daarnaast kun je gebruik maken van de ongevallen detectie als je fietscomputer is verbonden met je smartphone. Zodra je een harde smakker maakt stuurt de fietscomputer via je telefoon een notificatie naar de door jou gekozen contacten. Gedurende je rit ontvang je gewoon notificaties van je telefoon, zodat je nooit een belangrijk bericht mist.

De Garmin Edge Explore 2 kan verbonden worden met de fietstrainers van Tacx, zodat je ook tijdens je indoor trainingen kunt genieten van de functies van de fietscomputer.

Garmin Edge Explore 2 kopen bij 12GO Biking

Verbinden met je elektrische fiets

Niet alleen kun je de Edge Explore 2 verbinden met je smartphone of fietstrainer, ook je elektrische fiets kan verbonden worden met de fietscomputer als de e-bike systemen gebruik maken van een ANT+ verbinding. Op het scherm van je fietscomputer zie je vervolgens de batterijstatus van je accu, de ondersteuningsstand en de actieradius die je nog over hebt. Ook kan de fietscomputer speciale routes berekenen die rekening houden met de actieradius van je accu, zodat je de hele rit gebruik kunt maken van de elektrische ondersteuning en niet halverwege stil komt te staan omdat je accu leeg is.

Draadloze sensoren

Hoewel de nieuwe Garmin Edge Explore 2 vooral gericht is op de recreatieve fietser, kan de fietscomputer ook prima gebruikt worden voor fietsers die fanatiek willen trainen. De computer is te koppelen aan verschillende sensoren die los verkrijgbaar zijn. Denk aan een hartslagmeter, een cadanssensor of een vermogenssensor.

Garmin Edge Explore 2 kopen bij 12GO Biking

Extra functies

De nieuwe Garmin Edge Explore 2 is voorzien van eindeloos veel functies die we met geen mogelijkheid allemaal kunnen uitleggen in dit blog. Toch zijn er nog enkele functies die een kleine spotlight verdienen:

  • Met de Climb Pro functie moedigt de fietscomputer je aan om je klim af te maken door te berekenen hoe lang je klim nog duurt.
  • Met de weerupdates word je nooit overvallen door een intense regenbui of gevaarlijk onweer. Weerupdates worden in real-time naar je fietscomputer gestuurd wanneer je Edge Explore 2 is verbonden met je smartphone.
  • De GroupTrack functie zorgt ervoor dat je andere gebruikers met LiveTrack kunt volgen, zodat je je fietsvrienden niet makkelijk kwijtraakt.

299,-
Waardering:
100%

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Blog footer

Bikes4africa

Gerelateerde berichten

Fietsverlichting: LED Lampen voor de racefiets of MTB Fietsverlichting: LED Lampen voor de racefiets of MTB
Koopgids: Fietshandschoenen voor de winter 2021/2022 Koopgids: Fietshandschoenen voor de winter 2021/2022
De beste fietsnavigatie van 2022 De beste fietsnavigatie van 2022
Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?