Plus- en minpunten
 • Veilige 5-punts gordel, makkelijk te verstellen
 • Ergonomische gevormde kuip
 • Verstelbare voetensteunen en voetenbandjes
 • Geïntegreerde waterafvoer
 • Geleverd inclusief bevestiging voor drager
 • Voor bevestiging op een tweede fiets moet een extra bevestigingsset los besteld worden

Beschrijving

Urban iki heeft in 2019 verschillende awards in ontvangst mogen nemen voor haar kinderzitjes. Onder meer de German design award, Red Dot Award en German innovation award werd gewonnen. De German innovation award werd in ontvangst genomen voor de innovatieve 5-puntsgordel.

Het Urban Iki voorzitje is een veilige constructie om je kind mee te vervoeren. De 5-punts gordel is makkelijk verstelbaar zodat uw kind stevig vast zit. Die gordel is met één hand verstelbaar, zodat u met de andere hand de fiets vast kunt houden. Het zitje is door de ergonomisch gevoerde kuip, de zachte schouderpadding en het zachte waterafstotende rugkussen bijzonder comfortabel voor uw kind. De voetensteunen en de voetenbandjes zijn verstelbaar, waardoor het zitje met uw kind mee kan groeien. 

Dit zitje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden (of wanneer ze kunnen zitten) tot 3 jaar. Als u het kind daarna nog mee wilt nemen op de fiets is een achterzitje een goede optie. Met de Click & Go montage kan het zitje gemakkelijk achter op de fiets bevestigd worden. Let er op wel op dat een tweede bevestigingsset, voor als u het zitje op een tweede fiets wilt monteren, los besteld moet worden.

Let er op dat het sturen met een kinderzitje voorop wat zwaarder is dan zonder. Dit voorzitje is verkrijgbaar is vier verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur naar jouw smaak bij zit.

Bekijk de volgende categorieën: Kinderzitjes

Specificaties

Algemeen

Type kinderzitje

Voorzitjes

Voorzitjes zitten op de stuurbuis net onder het stuur met een adapter gemonteerd. Je klikt het kinderzitje in de adapter. Je kunt adapters voor meerdere fietsen aanschaffen. Zo kan snel en gemakkelijk het zitje overzetten van Mama naar Papa.

Achterzitjes

Achterzitjes zitten bevestigd op de bagagedrager of via een zadelbuis bevestiging. In de praktijk worden kinderzitjes vaak gemonteerd op de bagagedrager. Fietsen zonder bagagedrager zoals mountainbikes of hybride fietsen, kiezen voor een zadelbuis bevestiging. Voor een zadelbuis bevestiging heb je een speciale adapter nodig.

Toebehoren kinderzitjes

Toebehoren zijn extra's zoals adapters, windschermen of een slaaprol. Dit zijn extra onderdelen om het fietsen met een kinderzitje leuker en comfortabeler te maken.

 • Voorzitjes
Leeftijds categorie

9 maanden t/m 3 jaar

Voorzitjes worden gebruikt in de leeftijdscategorie van 9 maanden t/m 3 jaar. Met een maximaal gewicht van 15kg.

9 maanden t/m 6 jaar

Achterzitjes kunnen vanaf 9 maanden t/m 6 jaar gebruikt worden. Het maximale gewicht is 22kg. In de praktijk worden achterzitjes vaak gebruikt bij kids vanaf een jaar of 2 à 3.

5 t/m 10 jaar

Grotere kids gaan vaak op een speciale stoel. Dit is een stoel geschikt voor kids van 5 t/m 10 jaar. Deze fietsstoel is gemaakt om tot 35kg te kunnen dragen. Deze wordt vaak gebruikt zodra je kleine zelf kan fietsen, maar het ook nog prettig vindt om af en toe bij Papa of Mama achterop te gaan.

 • 9 maanden t/m 3 jaar
Verwisselbaar kussen

Een verwisselbaar kussen is handig als je je fiets weleens buiten laat staan. Je haalt het kussen van de stoel, zodat het niet nat wordt o.i.d.

Een kussen geeft meer comfort aan je kleine tijdens het fietsen. Daarnaast vangt het lichte schokken op, mocht je een stoep meepakken of over een drempel heen gaan. Het kussen kan worden gewassen in de wasmachine.

 • Met verwisselbaar kussen
Verstelbare Schouderbanden

Verstelbare schouderbanden zijn een must voor iedere ouder. Kids groeien hard en snel. Daarom is het enorm belangrijk dat je schouderbanden kunt aanpassen. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

 • Met verstelbare schouderbanden
Verstelbare voetsteunen

De benen van je kleine groeien hard en snel. Daarom is het handig als je de voetsteunen in hoogte kunt aanpassen. Ze groeien letterlijk mee met je kind. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

 • Met verstelbare voetsteunen
Gewicht fietsstoel
 • 1775 gram
Draagvermogen Kinderstoel
 • 15kg