Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De beste dames racefietsen van 2023

De beste dames racefietsen van 2023

Hoewel veel vrouwen met plezier op een herenfiets fietsen, kent het kiezen voor een racefiets met een op vrouwen gebaseerde geometrie toch voordelen. Ieder lichaam is natuurlijk verschillend, maar over het algemeen hebben vrouwen bijvoorbeeld bredere heupen, smallere schouders en een korter bovenlichaam dan mannen. Veel fietsenmerken passen hun fietsen aan naar een damesmodel door enkel het stuur te verwisselen voor een smaller model en een breder dameszadel te monteren. Toch zijn er ook merken die de hele geometrie opnieuw onder de loep hebben genomen om echte damesfietsen te ontwikkelen. De frames van deze fietsen hebben een kortere reach, waardoor het stuur iets dichterbij het zadel zit. Dit voorkomt dat je als vrouw moet overstrekken voor het stuur, terwijl je voor de lengte van je benen wel een grote framemaat nodig hebt. Daarnaast wordt bij damesfietsen een vrouwenstuur gemonteerd. Deze sturen zijn iets smaller en zorgen ervoor dat je met kleinere handen nog goed kunt schakelen en remmen. 

In deze blog vertellen we jou over onze fijnste en beste dames racefietsen. Natuurlijk is de beste fiets voor iedereen verschillend. Daarom nemen we je eerst mee in onze topmodellen, en praten we je daarna bij over de beste instapmodellen voor beginnende fietsers en mensen met een lager budget. 

Onze 2023 topmodellen voor dames

Scott Contessa Addict

Een van onze topfietsen voor dames op dit moment is de Scott Contessa Addict. Dankzij het lichte carbon frame vlieg je met deze fiets van slechts 8,6 kg door de Nederlandse polders, maar kun je ook goed uit de voeten in de heuvels of bergen. Bij 12GO Biking hebben we zowel de Scott Contessa Addict 25 als de Scott Contessa Addict 15 in het assortiment. Deze fietsen zijn nagenoeg hetzelfde, enkel beschikken ze over een andere groepset. De Contessa Addict 25 is afgemonteerd met de 2x11-speed Shimano 105 groepset. De Contessa Addict 15 beschikt echter over een 2x12-speed Shimano 105 groepset met Di2. Hiermee heb je een nog groter schakelbereik en schakel je elektronisch. 

Een leuke bijkomstigheid van de Scott Contessa Addict is dat deze fietsen geleverd worden met 32 mm banden, welke iets breder zijn dan gemiddelde racebanden. Deze banden geven net iets meer comfort en je zou hiermee zelfs een lichte gravelstrook mee kunnen pakken. Liever smallere bandjes? Dan kun je die natuurlijk gewoon verwisselen.

Cube Axial 

De Scott Contessa Addict is met haar lichte gewicht en wat bredere banden een echte allrounder. Wil je nog ietsje lichter, maar vooral aerodynamischer gaan? Dan is de Cube Axial WS C:62 SLX Team een fantastische keuze. Cube staat bekend om het leveren van fietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met deze fiets heeft dit merk een aero model uitgebracht voor een relatief - gezien de hoogwaardige componenten - zachte prijs. Met een gewicht van 8,5 kg, het aerodynamische carbon frame en de SRAM Rival AXS groepset met eTap (elektronisch schakelen) weet je zeker dat je snelheid kan maken. Deze fiets is ook beschikbaar in andere varianten, waaronder de populaire Axial WS GTC SLX. Deze iets goedkopere variant is voorzien van een lichtgewicht, carbon frame en voorvork en is afgemonteerd met de 2x12 Shimano 105 Di2 groepset. De geometrie van deze fiets zit tussen race en endurance in, waardoor je echt hard kunt gaan maar hierbij wel wat meer comfort behoud. Echt een fiets voor lange dagen in het zadel dus!

Topmodellen racefietsen voor dames 2023

Onze beste 2023 instapmodellen voor dames:

Cube Axial 

Jahoor, je ziet het goed. Hier staat hij weer; de Cube Axial. Naast de twee topmodellen uit de Cube Axial serie die we zojuist al benoemden, kent de serie nog een aantal goede racefietsen. Allemaal zijn ze voorzien van dezelfde fijne, allround geometrie, maar ze verschillen door het gebruik van andere materialen en afmontages. Zo is er altijd wel een fiets binnen de Axial serie die past bij jouw wensen en budget. Deze serie bevat fietsen van onder de duizend euro tot boven de drieduizend euro.  

Het echte instapmodel is de Cube Axial WS. Deze fiets kost nog geen duizend euro. De fiets is afgemonteerd met de 2x8-speed Shimano Claris groepset. Dit is een instap groepset maar vergis je niet; het blijft duurzaam en sterk Shimano materiaal. Hoewel je met deze groepset een iets minder groot schakelbereik hebt dan met duurdere modellen, kan de beginnende fietser hier prima mee uit de voeten. Heb je een wat breder budget? Kijk dan vooral eens rond of een van de andere modellen uit de Axial serie aan jouw wensen voldoet.

Scott Contessa Speedster

Ook Scott verdient het weer om benoemd te worden. Dit keer niet voor de Contessa Addict serie, maar om de Contessa Speedster modellen te belichten. In het assortiment bij 12GO Biking vindt je op dit moment de Contessa Speedster 15 en de Contessa Speedster 25 terug. Beiden zijn fijne allround racefietsen die erg populair zijn onder beginnende fietsers. Door de interne bekabeling zien de fietsen er strak en snel uit. Hoewel beiden fietsen iets meer wegen door het gebruik van aluminium, is dit extra gewicht geminimaliseerd door ze wel te voorzien een carbon voorvork. De fietsen zijn nagenoeg hetzelfde. De verschillen zitten hem in de kleur en de andere afmontage. De Contessa Speedster 25 is afgemonteerd met de 2x9 Shimano Sora groepset waar de beginnende wielrenner perfect mee kan kennismaken met de sport en ook goed snelheid kan maken. De Contessa Speedster 15 is voorzien van de 2x10 Shimano Tiagra groepset. Hiermee heb je een iets groter versnellingsbereik en schakel je nog net wat soepeler. 

Beste instap racefietsen voor dames 2023

Je weet nu welke damesfietsen op dit moment onze topmodellen zijn en welke damesfietsen perfect zijn voor beginnende fietsers. Heb jij er al eentje op het oog? 

 

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.