Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Op zoek naar een fietszadel van BBB Cycling? Het Nederlandse merk produceert zowel fietszadels voor stadsfietsen als voor sportfietsen. In hun grote assortiment hebben ze zadels met uitsparing of zonder uitsparing, en ook specifieke opties geschikt voor mannen en voor vrouwen. Maar wat je uiteindelijk kiest, je weet dat het een goede kwaliteit is.
Lees verder...Het Nederlandse merk BBB is overal in de fietsenwereld. Als je fanatiek fietser bent ontkom je eigenlijk niet aan dit merk. BBB produceert alles op het gebied van fietsaccessoires, van vloerpompen tot bandenplakkers en van fietsshirts tot stuurpennen. Ook fietszadels mogen uiteraard niet ontbreken in het brede assortiment van BBB.
BBB Cycling werd in 1998 opgericht door ex-profwielrenners Chris Koppert en Frank Moons, waardoor het merk haarfijn aanvoelt wat de gemiddelde fietser nodig heeft tijdens het fietsen. Het assortiment is inmiddels uitgebreid naar ruim 1500 unieke producten die in 40 verschillende landen worden verkocht.
Binnen ons assortiment fietszadels vind je ook genoeg fietszadels van het merk BBB. Zowel fietszadels voor stadsfietsen als fietszadels voor sportfietsen worden geproduceerd door BBB. Je kunt kiezen voor een fietszadel met uitsparing of zonder uitsparing, of voor een dameszadel of juist een herenzadel. Bestel je nieuwe fietszadel direct online of kom naar de winkel.
Zithouding
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes op de (elektrische) stadsfiets, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve dagtocht.
Sportieve zithouding: Comfortabele en prestatiegerichte zithouding op je racefiets, gravelbike of mountainbike.
Aero zithouding: Voor fanatieke fietsers die de beste tijd willen neerzetten, gewoon voor zichzelf of tijdens een triatlon.
Lenigheid
Voor sportieve fietsers met een diepe zit heeft de flexibiliteit van de ruggengraat invloed op de vorm van het zadel dat het beste bij de rijder past. Minder lenige fietsers hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant oploopt, dit helpt bij het kantelen van de bekken. Wij hebben de volgende meetmethode als uitgangspunt aangehouden: Staand met gestrekte benen kan ik voorovergebogen zonder moeite mijn knieën/schenen/tenen aanraken.
Heupbeweging
Afhankelijk van hoeveel je beweegt op een zadel kies je de vorm van het zadel, zodat je zitbotjes optimaal ondersteund worden tijdens het bewegen. Beweeg je veel met je heupen tijdens het fietsen? Je zit dan het meest comfortabel op een zadel dat aan de achterkant rond is. Een plat zadel past het best bij fietsers die hun heupen nauwelijks bewegen. Als je er tussenin zit heb je meeste baat bij een half rond zadel.
Uitsparing
Een uitsparing in een zadel is bedoeld om druk weg te nemen bij de genitale zone en hiermee de bloeddoorstroom te bevorderen. Dit is vooral ideaal voor iets minder lenige fietsers. Een uitsparing kan een volledig gat zijn, maar ook een verlaagd gedeelte in het midden van het zadel dient als uitsparing.
Zadelbreedte
Om comfortabel te kunnen fietsen, heb je een zadel nodig dat bij jou past. Welk zadel het beste is, is voor iedereen verschillend. Dat komt door de afstand tussen je zitbotjes, die per persoon en zelfs per zithouding kan verschillen. De afstand tussen de zitbotjes bepaalt welke maat zadel je nodig hebt.
Afstand tussen zitbotjes opmeten
In onze winkel meten we de afstand met een handige kruk en een leeg velletje papier. Je kunt het ook thuis proberen met een stuk karton: pak een stuk golfkarton en zoek een vlakke en harde ondergrond om op te zitten. Dit kan een kruk of een stoel zijn met een harde zitting. Leg het stuk karton op de zitting en ga er op zitten. Ga in de houding zitten die je aanneemt op de fiets en probeer jezelf goed naar beneden te drukken zonder te verplaatsen. Zorg dat je 2-5 minuten in dezelfde positie blijft zitten. Als je weer opstaat, moeten er drukplekken zichtbaar zijn op de plek waar je zitbotjes zitten. Je kunt nu de afstand van het midden van de linkse afdruk naar het midden van de rechtse afdruk. Op basis van deze afstand kun je de juiste zadelbreedte kiezen.
Wil je een uitgebreidere uitleg? Neem dan een kijkje in ons blog De beste zadelbreedte bepalen.