Toggle Nav
Winkelwagen
Sportieve zadels

Sportieve zadels

Een goed zadel is belangrijk voor elke fiets, maar het is vooral belangrijk als je van plan bent veel te gaan fietsen. Een sportief zadel geeft je de steun die je nodig hebt om comfortabel te blijven tijdens lange ritten, en het helpt je ook om je in de juiste rijpositie te houden. Bovendien heeft een sportief zadel meestal een meer aerodynamische vorm die uw snelheid kan verhogen. Als je serieus bent over fietsen, dan is investeren in een goed zadel een must en heb je minder kans op zadelpijn.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

62 producten

139,99
43% korting
84,90
23% korting
Waardering:
100%
Waardering:
99%
54,95
Waardering:
87%
18% korting
149,95
Waardering:
96%
27% korting
104,90
24% korting
104,90
Waardering:
83%
24% korting
124,90
Waardering:
91%
28% korting
Waardering:
100%
Waardering:
80%
Waardering:
100%
Waardering:
95%
159,99
Waardering:
100%
38% korting
119,90
17% korting
110,-
Waardering:
100%
18% korting
115,-
Waardering:
95%
22% korting
124,90
36% korting
54,90
27% korting
169,90
23% korting
144,90
24% korting
Pagina
per pagina

Waarom een specifiek sportief fietszadel?

Om comfortabel te kunnen fietsen zonder zadelpijn te krijgen, is het juiste fietszadel van belang. Vervelende drukpunten maken je fietstocht al snel minder plezierig, maar gelukkig kun je dit voorkomen door een fietszadel te kopen dat bij jouw rijgedrag past. 

Bij veel fabrikanten wordt er onderscheid gemaakt tussen fietszadels voor op de racefiets en fietszadels voor op de mountainbike. Toch blijft het kiezen van een fietszadel persoonlijk. Je kunt er dus ook voor kiezen om een mountainbikezadel te gebruiken op je racefiets, of juist andersom. Wat voor de ene fietser comfortabel fietst, fietst misschien helemaal niet comfortabel voor jou. Het is dus van belang dat je meerdere fietszadels test om te kijken welke het best bij jou past. 

Sportieve fietszadels voor op de racefiets

Op de racefiets zit je in een sportieve, aerodynamische houding. Dit betekent dat de druk vooral op de voorkant van je zitvlak komt te staan. Een zadel met uitsparing kan deze druk voor een groot deel wegnemen. Ook kun je voor op de racefiets het best kiezen voor een zadel met een kortere of bredere punt. 

Fietszadels voor op de racefiets zijn harder en smaller dan fietszadels voor offroad gebruik. Op de racefiets draait het vooral om snelheid en aerodynamica, waardoor je geen zachte padding nodig hebt. Ook zijn fietszadels voor op de racefiets afgewerkt met rechtere hoeken dan fietszadels voor op de mountainbike.

Sportieve fietszadels voor op de mountainbike

Omdat je op de mountainbike offroad rijdt, heb je meer te maken met oneffenheden in de weg. Een mountainbikezadel is daarom vaak voorzien van een extra laag padding, waardoor schokken en trillingen beter gedempt worden.

Tijdens het mountainbiken kom je vaker uit je zadel dan op de racefiets. Daarom zijn de hoeken van een mountainbikezadel ronder afgewerkt, zodat je niet blijft hangen met je kleding wanneer je achter je zadel gaat hangen. Ook zijn mountainbikezadels beter bestemd tegen het ruige terrein van mountainbiketrails. Het materiaal is stevig en zal niet zomaar stuk gaan wanneer je een rotsachtig pad trotseert. 

Ons assortiment sportieve fietszadels

In ons assortiment vind je fietszadels voor op de racefiets en fietszadels voor op de mountainbike. Ook kun je deze zadels gebruiken voor andere disciplines, zoals gravelracen en triatlon. Kom naar de winkel om verschillende fietszadels te testen, of bestel je nieuwe fietszadel direct online. Wil je meer weten over de verschillende fietszadels? Lees dan ons blog 'Alles wat je moet weten over fietszadels'. Voor het bepalen van de juiste zadelbreedte kun je ons blog 'De beste zadelbreedte bepalen' lezen.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De vorm van het zadel is belangrijk voor de ondersteuning van de zitbotjes tijdens het fietsen. Fietsers die veel met de heupen bewegen tijdens het fietsen hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant rond is. Fietsers die het bovenlichaam nauwelijks bewegen adviseren wij een plat zadel voor de beste ondersteuning.

Voor sportieve fietsers met een diepe zit heeft de flexibiliteit van de ruggengraat invloed op de vorm van het zadel dat het beste bij de rijder past. Minder lenige fietsers hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant oploopt, dit helpt bij het kantelen van de bekken. Wij hebben de volgende meetmethode als uitgangspunt aangehouden: Staand met gestrekte benen kan ik voorovergebogen mijn knieën/schenen/tenen aanraken.

Een uitsparing in een zadel is bedoeld om druk weg te nemen bij de genitale zone en hiermee de bloeddoorstroom te bevorderen. Uitsparing wordt vaak gebruikt door iets minder lenige fietsers.