Toggle Nav
Winkelwagen
Gelzadels

Gelzadels

Er zijn veel redenen om een gelzadel voor je fiets te kopen. Ten eerste bieden ze extra demping en ondersteuning, waardoor ze ideaal zijn voor lange ritten. Bovendien helpen ze schokken te absorberen, waardoor ze soepeler rijden. Gelzadels zijn ook comfortabeler dan andere soorten zadels, omdat de gel helpt drukpunten te verminderen. Dus als je op zoek bent naar een zadel dat extra comfort en ondersteuning biedt, is een gel-fietszadel een goede optie.

Bekijk direct: Zachte fietszadels | Fietszadels tegen zadelpijn

Lees verder...
Filters Filters

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De vorm van het zadel is belangrijk voor de ondersteuning van de zitbotjes tijdens het fietsen. Fietsers die veel met de heupen bewegen tijdens het fietsen hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant rond is. Fietsers die het bovenlichaam nauwelijks bewegen adviseren wij een plat zadel voor de beste ondersteuning.

Voor sportieve fietsers met een diepe zit heeft de flexibiliteit van de ruggengraat invloed op de vorm van het zadel dat het beste bij de rijder past. Minder lenige fietsers hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant oploopt, dit helpt bij het kantelen van de bekken. Wij hebben de volgende meetmethode als uitgangspunt aangehouden: Staand met gestrekte benen kan ik voorovergebogen mijn knieën/schenen/tenen aanraken.

Een uitsparing in een zadel is bedoeld om druk weg te nemen bij de genitale zone en hiermee de bloeddoorstroom te bevorderen. Uitsparing wordt vaak gebruikt door iets minder lenige fietsers.