Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Zachte fietszadels

Zachte fietszadels

Er zijn veel redenen om een zacht fietszadel voor uw fiets te kopen. Eén reden is dat het meer comfort biedt tijdens het fietsen. Een andere reden is dat het kan helpen om de hoeveelheid trillingen die je voelt tijdens het rijden op ruw terrein te verminderen. Daarnaast kan een zacht fietszadel ook helpen om de schokken van oneffenheden in de weg te absorberen. Daardoor zul je minder snel last hebben van pijn in je billen en rug na een lange rit. Bovendien kan een zacht fietszadel ook helpen om je rijhouding te verbeteren. Wanneer je een comfortabel zadel hebt, zul je minder snel achterover leunen, wat kan leiden tot rugpijn. 

Bekijk direct: GelzadelsDames fietszadels uitsparing | Zachte fietszadels | Fietszadels tegen zadelpijn

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

Pagina
per pagina
Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

De vorm van het zadel is belangrijk voor de ondersteuning van de zitbotjes tijdens het fietsen. Fietsers die veel met de heupen bewegen tijdens het fietsen hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant rond is. Fietsers die het bovenlichaam nauwelijks bewegen adviseren wij een plat zadel voor de beste ondersteuning.

Voor sportieve fietsers met een diepe zit heeft de flexibiliteit van de ruggengraat invloed op de vorm van het zadel dat het beste bij de rijder past. Minder lenige fietsers hebben baat bij een zadel dat aan de achterkant oploopt, dit helpt bij het kantelen van de bekken. Wij hebben de volgende meetmethode als uitgangspunt aangehouden: Staand met gestrekte benen kan ik voorovergebogen mijn knieën/schenen/tenen aanraken.

Een uitsparing in een zadel is bedoeld om druk weg te nemen bij de genitale zone en hiermee de bloeddoorstroom te bevorderen. Uitsparing wordt vaak gebruikt door iets minder lenige fietsers.