Tacx Vortex Smart T2180 Fietstrainer - Premium Bundel

KERSTAANBIEDING
Plus- en minpunten
 • Supervoordelige bundel
 • Geschikt voor Zwift
 • Aansturen en uitlezen via smartphone, tablet of PC
 • Verbinding via Bluetooth en ANT+
 • Geschikt voor 26 t/m 29" wielen
 • Eenvoudige montage
 • Voorwielsteun meegeleverd
 • App/software nodig voor bediening
 • Beperkt wattage en stijgingssimulatie voor gevorderde fietser

Beschrijving

Extra voordelige bundelaanbieding van de Tacx Vortex Smart Trainer. Deze bundel bevat naast de Tacx Vortex de Tacx Trainingsband, de Tacx ANT+ antenne, 3 maanden gratis Tacx Premium Software en een Zwift lidmaatschap van 1 maand.

De Tacx Vortex Smart T2180 een interactieve fietstrainer met elektrorem. Dankzij de Bluetooth en ANT+ signalen kun je de trainer koppelen aan je smartphone, tablet of PC om zo de weerstand van de trainer aan te passen. De Vortex Smart heeft echter wel stroom nodig om gebruik te maken van de elektronische functies. Stand alone is de trainer ook te gebruiken maar dan fiets je in slechts één weerstand. Het maximale vermogen van 950 watt is voldoende om goed fit te blijven met je indoor training maar kan voor de fanatieke sprinter te weinig zijn. De maximale hellingshoek die gesimuleerd kan worden bedraagt 7%.


Het bevestigen van de trainer gaat eenvoudig dankzij het quick release systeem. Je klemt je achterwiel stevig in de trainer en stelt deze af, de rem heeft drie standen voor verschillende wielmaten en is geschikt voor mountainbikes en racefietsen. Ook is de trainer geschikt voor steekassen door middel van optionele adapters.

Om maximaal gebruik te maken van de trainer koppel je de fietstrainer met smartphone of tablet via Bluetooth of ANT+ om gebruik te maken van bijvoorbeeld de gratis Tacx app. Via deze app kun je de trainer handmatig een hogere weerstand laten bieden, of dit automatisch laten doen door het fietsen van een film of route. Via het ANT+ signaal kan de trainer ook gekoppeld worden met een PC of laptop via een USB ANT+ dongel, deze wordt meegeleverd. Ook via deze PC koppeling kun je de trainer nu automatisch in weerstand laten aanpassen, of handmatig via de juiste software.

De Tacx Vortex Smart is een trainer voor de hobbyist die graag thuis doorfietst met slecht weer maar geen genoegen neem met een basismodel. Als je graag films wilt fietsen en via software je gegevens bij wilt houden maar niet het duurste segment wilt, is de Vortex Smart een perfecte keuze.

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers , Cadeautips Fietser , Accessoires

Handige informatie

Marc
Contentmanager

Interactieve Fietstrainer koppelen aan telefoon, tablet of PC.

De huidige generatie interactieve trainers worden geleverd zonder PC software. Aansturing gaat in eerste instantie via een gratis app voor je telefoon of tablet. Wat je precies kan met de app verschilt per fabrikant en apparaat. Vaak is de basisfunctionaliteit gratis en kunnen eventuele extra’s in de app gekocht worden. Voor het koppelen met een smartphone of tablet kan je bluetooth gebruiken. Als je je fietstrainer toch wil koppelen aan je pc dan gaat dit via het zogenaamde ANT+ signaal. Om dit signaal te kunnen opvangen heb je een speciale adapter nodig die je in de USB-poort van je PC plaatst, deze wordt bij de meeste trainers niet meegeleverd. Vervolgens kan je software zoals Zwift, Bkool of TrainerRoad naar wens aanschaffen en gebruiken.

 • Interactieve fietstrainers maken binnen trainen een stuk leuker.
 • Niet alle benodigdheden worden standaard meegeleverd.
 • Steekassen en fietstrainersl

  Steekassen en fietstrainers

  De meeste fietstrainers zijn gewoon te gebruiken als je een fiets met steekassen hebt. Wel heb je hier een speciale as voor nodig, deze zijn los aan te schaffen. Let erop dat de as geschikt moet zijn voor de combinatie van de trainer én jouw fiets. Als je langs komt in onze winkel, neem dan je fiets of je steekas mee. Dan weten we zeker dat we jou het juiste advies geven.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Wheel-on
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • 7%
Geschikt voor steekas
 • Ja, via adapter
Maximale Vermogen
 • 950 Watt

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Productvragen

past deze tacx automatisch de weerstand aan als je bijvoorbeeld een berg beklimt op swift?
 • Bedankt voor je bericht.

  De trainer past zich zeker aan aan de omstandigheden die je ziet op het scherm. Dit is overigens bij zo goed als alles smart trainers het geval.

  Mocht je het een keer willen ervaren nodigen we je van harte uit in de winkel. Hier hebben wij een grote testopstelling met verschillende trainers.

  Alvast bedankt en graag tot ziens.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Openingstijden winkel

Zondag Gesloten
Maandag Gesloten
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 20.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 09.00 - 16.00