Direct contact met een bike expert?
Bel naar 0182-621850 of stuur je vraag naar [email protected]
Je een beginnende gravelbiker bent die niet al te veel geld wil uitgeven maar toch op een goede fiets wil rijden. Deze gravelbike heeft namelijk een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast past de Gestalt echt bij jou als je niet terug deinst van een beetje modder en het liefst altijd onder het stof thuis komt. Wanneer je kan kiezen, pak jij namelijk liever een avontuurlijk offroad pad dan de weg. Maar jouw nieuwe fiets moet ook gewoon prima kunnen functioneren op de verharde wegen, en dat kan de Marin Gestalt zeker.
De Marin Gestalt is een mooie gravelbike met geïntegreerde bekabeling in het stevige aluminium frame. Hierdoor heeft de Gestalt een strak design. Naast het feit dat je met de gravelbike het liefst over onverharde paden scheurt, is de Gestalt ook uitstekend geschikt voor woon-werkverkeer. De fiets heeft namelijk een bevestiging voor een bagagedrager. Daarnaast heeft de gravelbike spatbord- en rackbevestigingen zodat je droog en schoon blijft.
Voor een beginnende fietser is de Shimano Claris 2x8-speed aandrijving een prima versnellingsgroep om mee te starten. Je hebt voldoende bereik en bovendien schakel je relatief soepel tussen de versnellingen. Het crankstel is 50/34 tands en de cassette 11-34. Op de lichtste versnelling rijd je dan 34 -34 dus dat is zeker licht genoeg voor de meeste beklimmingen. De 700Cx32 mm banden zorgen voor voldoende grip. Daarnaast is het mogelijk om banden tot 35 mm onder de fiets te zetten voor meer comfort.
Om het plaatje compleet te maken beschikt de fiets over mechanische schijfremmen. Deze remmen zorgen ervoor dat je tijdens alle weersomstandigheden veilig tot stilstand kunt komen. Bovendien zijn mechanische schijfremmen erg makkelijk te repareren.
Ben je erg enthousiast geworden maar ben je net geen beginnende fietser meer en wil je graag een gravelbike met een betere afmontage? Neem dan snel een kijkje bij de Marin Gestalt 1 of de Marin Gestalt 2.
Of heb je liever een gravelbike met een enkel voorblad? Neem dan een kijkje bij de Marin Gestalt X10 of de Marin Gestalt X11!
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Normaal: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!
De tyre clearance duidt de maximale bandmaat aan die in het frame past. De maximale maat wordt aangeduid in millimeters.