a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
24 mei 2018
Door:
Thijs
Delen

Shimano schoenen 2018

Shimano is een van de belangrijkste merken als het gaat om fietsschoenen. In deze blog wordt een aantal schoenen van Shimano uitgelicht. Het is belangrijk om te weten dat schoenen van Shimano vaak klein vallen. Daarom adviseren we om een maatje groter dan normaal te kopen. Shimano hanteert een stijfheidsindex voor de zool, waarop punten van 1 tot 12 worden toegekend aan de zool. Hoe stijver de zool, hoe directer de kracht van jouw trapbeweging wordt overgezet op de pedalen.

Shimano’s raceshoenen

Als het gaat om raceschoenen is Shimano één van de toonaangevende merken. Zo heeft Shimano schoenen met de stijfste zolen, waarmee je een zo groot mogelijk rendement haalt.

Shimano RC700

De Shimano RC700 is een aantrekkelijk geprijsde schoen als je kijkt naar zijn eigenschappen.
Deze schoen is voorzien van een BOA draaisluiting. Dit is een metalen draad die de contouren van de voet volgt en zich vormt over de wreef. Hierdoor kan je de sluiting heel nauwkeurig instellen, waardoor je veel comfort ervaart. De carbon zool heeft 10 sterren op de stijfheidsindex, waarmee heel veel kracht overgezet wordt op de pedalen. Daarnaast heeft deze schoen veel ventilatie, waardoor de schoen uitermate geschikt is om te gebruiken op warme dagen.

Shimano SH-RP2

De Shimano SH-RP2 is een fijn instapmodel voor een aantrekkelijke prijs. In deze schoen zit een slijtvaste klittenbandsluiting, waarmee de druk op de wreef verdeeld wordt zodat de schoen prettig vastgemaakt wordt. De zool in deze schoen is gemaakt van composiet en heeft een gemiddelde stijfheid. Dit is prima voor de recreatieve fietser die vooral comfort zoekt in zijn schoenen. Een voordeel van deze schoenen is dat ze ook geschikt zijn om mee te spinnen. Deze schoen is er ook in een damesvariant.

Shimano SH-RP901

De Shimano SH-RP901 is een schoen van absolute topkwaliteit. De zool van deze schoen is gemaakt van carbon; dit komt de stijfheid van de schoen ten goede. Wat comfort betreft zit je hier ook goed, omdat het soepele en synthetische leer ervoor zorgt dat je voet als gegoten in de schoen zit. De combinatie van een klittenbandsluiting en een draaisluiting zorgt ervoor dat je de schoen zeer nauwkeurig af kunt stellen. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de schoen is geperforeerd, waardoor de schoen een goede ventilatie heeft. Daarnaast zijn de schoenen met 224 gram per paar ook nog eens heel licht te noemen.

Shimano SH-WR84 Dames

De Shimano SH0-WR84 is een goede raceschoen voor dames. Deze schoen heeft een aerodynamische bovenkant, waardoor je voet in een zo gestroomlijnd mogelijke positie staat. De gespsluiting zorgt ervoor dat de schoen goed is af te stellen op de voet. Deze schoen heeft een vrij stijve zool vanwege de combinatie van composiet en carbon als materiaal. De SH-WR84 heeft een mooi design, waarmee het plaatje afgemaakt wordt.

Shimano’s mountainbikeshoenen

Naast raceschoenen heeft Shimano ook heel goede mountainbikeschoenen. Deze schoenen zijn allemaal goed betaalbaar en van zeer degelijke kwaliteit. Dit zie je terug in bijvoorbeeld de stijfheid van de zool en het strakke design van de schoen.

Shimano SH-RT33

De SH-RT33 zijn fijne en betrouwbare schoenen voor beginners. De bovenkant van deze schoen is van kunstleer; dit zorgt ervoor dat hij enigszins waterafstotend is. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen een miezerbuitje. De zool van deze schoen is gemaakt van composiet en de schoenplaatjes zitten diep verzonken in de schoen. Hierdoor is de schoen geschikt om op te lopen, zonder dat je de plaatjes beschadigt.

Shimano SH-XC7

De SH-XC7 is de beste mountainbikeschoen van Shimano. Deze schoen heeft een BOA draaisluiting, wat op dit moment de beste sluiting is. Omdat de zool van deze schoen een 9 op een schaal van 12 krijgt in Shimano’s stijfheidsindex kan je gerust stellen dat hier een stijve zool in zit. Het voordeel hiervan is dat de energie van een trapbeweging direct wordt overgezet op de pedalen, waardoor je een zo hoog mogelijk rendement uit je inspanning haalt. Het bovenwerk van de schoen is geperforeerd, waardoor er genoeg ventilatie is. Hierdoor blijven je voeten droog en koel tijdens jouw rit op de mountainbike.

Shimano SH-ME200 Dames

Deze damesschoen is mooi strak vormgegeven. De zool in deze schoen is gemaakt van rubber met noppen, waardoor je er ook prima op kan lopen als je even van de mountainbike af moet. Door de drie klittenbandsluitingen is de SH-ME200 gemakkelijk af te stellen op jouw voet. De kleine gaatjes aan de bovenkant van de schoen zorgen ervoor dat de schoen goed ademt, zonder dat er water naar binnen komt.

Shimano SH-ME500

De SH-ME500 is een stevige mountainbikeschoen gemaakt voor mooie tochten in het bos. De combinatie van de klittenbandsluiting en de gespsluiting in deze schoen zorgt ervoor dat de schoen nog beter af te stellen is op jouw voet dan bijvoorbeeld een klittenbandsluiting. Deze schoen heeft een stijve zool, waardoor het rendement van de krachtinspanning op de pedalen erg hoog is. Doordat het materiaal van de zool rubber is, kan je stevig op de grond staan en kunnen klappen op mountainbike, als je bijvoorbeeld over een boomstam heen springt, goed worden opgevangen.

Bonus: Shimano SH-TR5 Triatlonschoen

De SH-TR5 is een echte triatlonschoen. Dit zie je aan het sluitingssysteem. Op de hiel zit een asymmetrische lus, waar je makkelijk je vinger tussen zet, zodat je de schoen snel om de voet kan trekken. Daarbij heeft de schoen ook nog een extra brede klittenbandsluting. Op deze manier kan je in zo kort mogelijke tijd van schoen wisselen tijdens een triatlon. Daarnaast is deze schoen ook prima geventileerd en is de zool gemaakt van composiet versterkt met carbon. Deze zool krijgt een 6 op Shimano’s stijfheidsindex die tot 12 loopt. Hiermee is dit een gemiddeld stijve zool.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  / Whatsapp: 06-19922445

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?