Agu R410 Raceschoen

Plus- en minpunten
 • Nylon fiberglas zool
 • 3 klittenbandslutingen
 • Driepuntsbevestiging (oa Shimano SPD-SL)
 • Klittenband is minder goed af te stellen dan een draaisluiting

Beschrijving

De R410 raceschoen van AGU is een heel fijne schoen voor als je begint met fietsen en graag met klikpedalen wil rijden. Doordat deze schoenen een driepuntsbevestiging hebben, zijn ze onder andere geschikt voor Shimano SPD-SL pedalen. Deze schoen is voorzien van een nylon fiberglas zool, die veel bescherming biedt, met genoeg flexibiliteit, zodat je ook nog prettig een klein stukje kan lopen. Deze flexibiliteit gaat wel ten koste van de stijfheid en daarmee de geboden trapefficiëntie van de schoen. 

De schoen is voorzien van drie klittenband sluitingen, waarmee je de schoen af kunt stellen op je voet. Verder heeft de schoen op meerdere plekken ventilatiegaten zodat je minder snel last zult krijgen van warme voeten. Hierdoor zit je ook op warme zomerdagen nog comfortabel in de schoen. De hiel van de schoen heeft een anti-slip grip, zodat je niet wegglijdt als je even een klein stukje moet lopen met de schoen. Dit is een ideale schoen voor als je begint de beginnende wielrenner!

Schoenen van AGU zijn geschikt voor fietsers met normale of brede voeten.

Bekijk de volgende categorieën: Fietsschoenen

Waar let je op bij het kopen van een fietsschoen?

Een goede fietsschoen is essentieel voor je fietsplezier. Het is daarom van groot belang dat je jezelf goed informeert voordat je een fietsschoen koopt. Deze koopgids loodst je door de keuzestress heen en helpt je de juiste schoen te vinden voor jouw voeten.

Specificaties

Algemeen

Gemaakt voor
 • Heren
Type schoenen

Race

 

Raceschoenen worden gekenmerkt door hun vlakke zool. Hierdoor zijn ze niet geschikt om op te lopen. Raceschoenen hebben een 3-punts aansluiting voor SPD-SL pedalen.

 

Mountainbike

 

Mountainbikeschoenen worden gekenmerkt door noppen en verstevigingen onder de hak en onder de neus. De extra verstevigingen zijn speciaal aangebracht voor als je een stuk moet lopen. Mountainbikeschoenen hebben een 2-punts bevestiging voor SPD pedalen. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool.

 

Trekking

 

Trekking schoenen worden vaak gebruikt voor woon-werk verkeer en fiets vakanties. Dit zijn ideale schoenen als je veel gaat lopen naast het fietsen. Dit type schoen wordt meestal gebruikt met een standaard of mountainbike SPD pedaal. Het schoenplaatje zit verzonken in de schoen.

 

Triatlon

 

Triatlon schoenen hebben net als race schoenen een vlakke zool met 3-punts aansluiting. Verschil met race schoenen is dat dit type schoen is bedacht om snel aan- en uit te trekken. De schoen heeft een grote lus aan de achterzijde en een wijde instap mogelijkheid.

 • Race
Schoenleest

Bij het kiezen van je maat is het belangrijk om te onthouden dat je voeten uitzetten als het warm wordt. Gemiddeld wordt er halve tot hele maat groter genomen dan je normaal hebt.

 

- Sidi heeft een smalle pasvorm
- Shimano heeft een smalle tot normale pasvorm
- NorthWave heeft een normale tot brede pasvorm
- Bontrager heeft een normale tot brede pasvorm
- Scott heeft een normale pasvorm

 • Normale pasvorm
 • Brede pasvorm
Sluiting schoenen

Klittenbandsluiting

 Klittenband is van oudsher één van de meest gebruikte sluitingen. Het klittenband klemt zichzelf en houdt zichzelf stevig vast.

 

Gespsluiting

 Een gespsluiting is tegenwoordig één van de meest gebruikte sluitingen. Voordeel van een gesp is dat deze tand voor tand versteld kan worden en zeer nauwkeurig is.

 

Draaisluiting

 Een draaisluiting is verbonden met een draad. Het draad volgt de natuurlijke vorm van de voet. Voordeel van draad is dat het enorm veel comfort geeft en zeer nauwkeurig af te stellen.

 

Vetersluiting

 De vetersluiting is weer in opkomst. Voordeel van veters is dat je deze strak kunt aantrekken. Veters volgen de natuurlijke vorm van je voet en passen zich aan naar de anatomie.

 • Draaisluiting
Materiaal zool
 • Nylon zool
Geschikt voor mtb-pedalen
 • Nee
Geschikt voor racepedalen
 • Ja
Winterschoen

Winterschoenen zijn geschikt voor koude temperaturen. Dit type schoen kan gedragen bij temperaturen tot -25°C.

 • Nee
Stijfheid zool
 • Flexibel (trekking)
 • Gemiddeld