Toggle Nav
Winkelwagen
Voorzitjes

Voorzitjes

Als je vaak met een kind fietst, kan een voorzitje een veilige en comfortabele manier zijn om hen van de rit te laten genieten. Bij het kiezen van een voorzitje is het belangrijk rekening te houden met de grootte van het zitje en de gewichtslimiet. Je moet er ook voor zorgen dat het zitje compatibel is met je fiets. De meeste zitjes worden aan het stuur bevestigd, maar voor sommige modellen zijn speciale adapters nodig.

Bekijk direct: AchterzitjesBabyzitjesUrban Iki kinderzitjesThule Yepp kinderzitjes | Kinderzitjes adapters

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Waardering:
100%
119,95
21% korting
Vanaf 59,99
Waardering:
100%
129,95
8% korting
79,99
25% korting
Waardering:
87%
79,99
25% korting
per pagina

Waarom kies je voor een Fiets Voorzitje?

Voor jonge kinderen is het altijd aan te raden om een voorzitje te gebruiken op de fiets. Naast dat een voorzitje een stuk gezelliger is, is het voor jonge kinderen ook nog eens veiliger. Met een voorzitje heb je altijd zicht op je kindje en zie je direct wat er gebeurt. Voorzitjes worden met een montagebeugel gemonteerd op de stuurbuis en vervolgens op slot gezet met een sleutel. Kinderzitjes voorop de fiets zijn voorzien van stevige en veilige riempjes om je kindje op zijn of haar plek te houden. Ook zijn er vaak voetsteunen aanwezig.

Wanneer een kind ouder wordt en groeit, wordt het ook zwaarder. Daardoor kan het gewicht op het stuur flink toenemen en kan het zelfs gevaarlijk worden om met een kind in een voorzitje te fietsen. Het is daarom aan te raden om een voorzitje op de fiets alleen te gebruiken voor kinderen die minder dan 15 kg wegen. Ook hebben sommige voorzitjes een maximaal draaggewicht van 15 kg. Voor kinderen boven de 15 kg kan je gebruik maken van een achterzitje. 

Voor welke leeftijdscategorie is een voorzitje voor de fiets?

Een voorzitje is geschikt voor kinderen met een leeftijd van 9 maanden tot 3 jaar. Rond 3 jaar zullen kinderen de 15 kg aantikken en is het niet meer veilig om te fietsen met het kindje in een voorzitje. Als je kindje bij een leeftijd van 3 jaar nog minder dan 15 kg weegt kan het voorzitje gebruikt blijven worden tot het kind 15 kg weegt. Ook hoef je niet per se te wachten tot je kind 9 maanden oud is: zodra je kind zelfstandig kan zitten kan je gerust samen een rondje fietsen. 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
  • 9 maanden t/m 3 jaar Voorzitjes worden gebruikt in de leeftijdscategorie van 9 maanden t/m 3 jaar. Met een maximaal gewicht van 15kg.
  • 9 maanden t/m 6 jaar Achterzitjes kunnen vanaf 9 maanden t/m 6 jaar gebruikt worden. Het maximale gewicht is 22kg. In de praktijk worden achterzitjes vaak gebruikt bij kids vanaf een jaar of 2 à 3.
  • 5 t/m 10 jaar Grotere kids gaan vaak op een speciale stoel. Dit is een stoel geschikt voor kids van 5 t/m 10 jaar. Deze fietsstoel is gemaakt om tot 35kg te kunnen dragen. Deze wordt vaak gebruikt zodra je kleine zelf kan fietsen, maar het ook nog prettig vindt om af en toe bij papa of mama achterop te gaan.
  • Adapters Een adapter is een universele oplossing om meer plezier uit je kinderzitje te halen. Je hebt bijvoorbeeld een adapter nodig als je een voorzitje wilt gebruiken op een tweede fiets. Je kunt ook een adapter nodig hebben mocht je een achterzitje willen monteren op een elektrische fiets.
  • Windscherm Een windscherm gebruikt je voorop de fiets en houdt je kleine uit de wind. Handig als je je kleine wilt beschermen tegen vliegjes of andere rondvliegende insecten.

Verstelbare schouderbanden zijn een must voor iedere ouder. Kids groeien hard en snel. Daarom is het enorm belangrijk dat je schouderbanden kunt aanpassen. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.

De benen van je kleine groeien hard en snel. Daarom is het handig als je de voetsteunen in hoogte kunt aanpassen. Ze groeien letterlijk mee met je kind. Zo kun je jaren plezier hebben van een kinderzitje.