De Koga E-lement 2021 is een hoogwaardige, sportieve e-bike die jou van al je wensen kan voorzien. De krachtige Bosch Performance Line motor is het hart van de aandrijflijn, die samen met de duurzame Shimano Deore XT groep geweldige rij-eigenschappen zal leveren. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je op tijd weer stil komt te staan en dat dit altijd veilig gebeurt. Kortom, een zeer complete fiets die klaar is om samen met jou het avontuur aan te gaan!
De accu van deze e-bike is niet op voorraad. Door problemen in de productieketen wordt er niet genoeg geproduceerd. De wachttijd op dit type accu is 4 tot 8 weken. Bestelde fietsen worden geleverd op basis van besteldatum. Eerder besteld is dus eerder fietsen. E-bikes met accu's in het frame en met een Bafang drageraccu kunnen wel direct geleverd worden.
De Koga E-lement 2021 is een zeer sportieve e-bike die je een fietservaring zal geven zoals wij van Koga gewend zijn. Hoogwaardige onderdelen en afwerking en superieure rij-ervaring. Dat is wat Koga jou te bieden heeft met de E-lement 2021.
De Koga E-lement 2021 heeft als hart van de aandrijflijn een Bosch Performance Line motor, inmiddels al van de derde generatie. Deze motor is krachtig en zal je voor lange tijd voorzien van de juiste prestaties die nodig zijn op deze fiets. De fiets wordt standaard met een 300 Wh accu geleverd, met de mogelijkheid om dit te upgraden naar 400 of zelfs 500 Wh. Het display op deze fiets is een Bosch Intuvia display, waar je alles op af kunt lezen wat je nodig hebt tijdens de fietstocht. De fiets is afgemonteerd met de Shimano Deore XT groep, die niet meer weg te denken is in de wereld van het fietsen. Deze versnellingsgroep biedt snelle schakelprestaties, en dat voor langere tijd vanwege de hoge duurzaamheid van deze groep.
Verder heb je de beschikking over Shimano hydraulische schijfremmen, waardoor je meer remkracht hebt, je deze remkracht beter kunt doseren en deze deze remprestaties onder alle weersomstandigheden zult ervaren. De fiets is voorzien van Koga's lichtgewicht Feathershock, waardoor je comfortabel op de fiets zit, zonder daar op het totaalgewicht op in te leveren. Tel uit je winst!
Fietsers beoordelen ons met een 9,6 |
Koga is een oer-Hollands fietsmerk dat bekend staat om de kwalitatief uitstekende frames. Het merk begon in 1974 met de product van sportfietsen, maar niet veel later werden daar ook toerfietsen aan toegevoegd.
Tegenwoordig heeft Koga die kennis ook ingezet om een uitstekende collectie elektrische fietsen te maken. De Koga Pace serie bestaat uit sportieve e-bikes voor forenzen en recreatief gebruik. Voor alledaags gebruik heeft Koga de luxe Koga E-Nova serie.
Meer van Koga? Bekijk alle Koga fietsen of alle Koga e-bikes.
✓Meer dan 25 e-bike specialisten ✓Megastore met alles voor je fiets ✓Direct-mee-service ✓Bijna 20 jaar ervaring
In Moordrecht, vlakbij Gouda, vind je de grootste fietsenwinkel van Nederland en België en alles voor je fiets. In onze grote fietsenwinkel is alles aanwezig: Van mountainbikes tot racefietsen en van fietskleding tot fietsaccessoires. Daarnaast vind je een testbaan waar je de elektrische fiets kunt uitproberen
500.000+ tevreden klanten
Advies van fietsfanaten
Telefoon: 0182 - 621850 Mail: [email protected] Kom langs: Route in Maps ›
Het type elektrische fiets is bepalend voor wat voor gebruik je e-bike geschikt is.
Stadsfiets: Deze e-bikes zijn perfect voor gebruik in de stad. Ze zijn robuust, wendbaar en onderhoudsvriendelijk.
Hybride fiets: Dit zijn sportievere elektrische fietsen die daardoor geschikt is voor langere afstanden.
Speed Pedelec: De ideale vervanger van de auto. Met deze e-bikes kun je namelijk 45 km per uur!
Mountainbike: De e-bike voor de mountainbiker die af en toe een extra steuntje in de rug kan gebruiken.
Gravelbike: Wanneer je op de gravelstroken net dat beetje harder wilt gaan, of juist je gravelritten nog langer wilt maken!
Moederfiets: De ideale fiets voor alledaags gebruik met de kinderen. Geschikt voor kinderzitjes, voorzien van een stuurslot en twee-poot standaard.
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Ieder motor merk heeft verschillende types in hun range. Afhankelijk van het type heb je meer of minder ondersteuning en een ander rijgevoel.
Belangrijkste merken uitgelicht:
Bosch motor types
Shimano motor types
Bafang motor types
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Rotatiesensor: registreert de rotatie van de pedalen. Gaan de pedalen rond, dan biedt de fiets ondersteuning.
Trapkrachtsensor: meet de druk op de pedalen, hoe meer druk, hoe meer ondersteuning.
Fietsen met een trapkrachtsensor ondersteunen over het algemeen natuurlijker.
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!