Toggle Nav
Winkelwagen

Fiets van de zaak - werkkostenregeling (WKR)

zonder filestress aan het werk


Bedrijfsfietsen van 12GO Biking voor werknemers

Naast het leveren van fietsen voor zakelijk gebruik is het uiteraard ook mogelijk voor werknemers om een voordelige fiets van de zaak aan te schaffen bij 12GO Biking. Dat kan momenteel via een fietsplan, maar omdat de regels voor fietsleasing per 1 januari 2020 meer worden gelijkgetrokken met de regels voor autolease zal er het een en ander gaan veranderen. Het wordt hierdoor in de toekomst nog een stuk voordeliger voor werknemers om een fiets van de zaak te gaan gebruiken.

Nieuwe regels belastingdienst voor bedrijfsfietsen in 2020

Recent werd bekend dat vanaf 2020 de regels voor een fiets van de zaak worden gelijkgetrokken met de leaseregels voor auto’s en dat er voor fietsen een bijtellingstarief van 7% zal gaan gelden. Dat betekent dat een e-bike met een aanschafwaarde van 2000 euro voor werknemers afhankelijk van hun inkomen tussen de 4,33 en 5,75 euro gaat kosten. Een speed-pedelec van 3500 euro zou daarmee voor een werknemer tussen de 7,50 en 10 euro per maand gaan kosten.

Fiets van de zaak via de werkkostenregeling (WKR) - informatie voor werkgevers

Het is sinds een aantal jaar mogelijk voor werknemers om via de werkkostenregeling (WKR) met belastingvoordeel (tot 52%) een fiets te kopen. Een werkgever schiet de nieuwe fiets van werknemers voor vanuit het WKR budget. Doordat een werknemer de fiets vervolgens aan de werkgever terugbetaalt vanuit het brutoloon, dat tijdelijk verlaagd wordt, scheelt dit de werknemer inkomstenbelasting (in de hoogst betaalde schijf, dus tot maximaal 52%). Zo biedt je als werkgever werknemers dus een leuk extraatje, zonder dat het jou als werkgever veel kost.

Gebruikmaken van de werkkostenregeling om werknemers een voordelige fiets aan te bieden kan op verschillende manieren. Zo kun je dit als werkgever regelen met een eenvoudig bonnetjessysteem: de werknemer koopt een fiets, declareert deze bij de werkgever en betaalt hem weer terug uit het brutoloon, dat tijdelijk wordt verlaagd. Voor werknemers is het voordeel eenvoudig te berekenen.

Eenvoudig alles geregeld met een fietsenplan

Eenvoudiger is het om gebruik te maken van een fietsenplan van organisaties als Nationale Fietsen Projecten/Nationale Fietsplan (NFP) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Wanneer je als werkgever bent aangesloten bij een van deze organisaties kunnen werknemers eenvoudig gebruik maken van het belastingvoordeel op een nieuwe fiets, zonder dat ze deze eerst zelf moeten afrekenen in de fietsenwinkel.

Uiteraard is het voor werknemers mogelijk - en gemakkelijk - om via 12GO Biking gebruik te maken van een fietsenplan in de werkkostenregeling. Wij werken samen met onder andere NFP en BFN, maar ook nog met aantal kleinere partijen.


Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice (0182-621850) of mail naar [email protected] voor een afspraak.