Black Friday | Bekijk 1200+ aanbiedingen

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische bakfietsen

Een elektrische bakfiets is ideaal om je kinderen naar school te brengen, om boodschappen te doen maar ook om in het weekend de kids mee te nemen naar het park. Liever een testrit maken voor aankoop? In onze fietsenwinkel kun je daarom ook terecht als je een elektrische bakfiets wilt kopen!

Populaire merken: Batavus | Riesse & Müller | Cube 

Filters
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Waarom een elektrische bakfiets kopen?

Een elektrische bakfiets is het beste van twee werelden. Zo geniet je van de voordelen van een elektrische fiets zoals een flinke steun in de rug en vervoer je tegelijkertijd alles wat je wilt dankzij de gigantische ruimte die je ervaart door de grote bak voorop. Door de trapondersteuning bij deze bakfietsen is het mogelijk om langere afstanden af te leggen met je belading. Waar veel huishoudens kiezen voor een zogenoemde boodschappenauto is de elektrische bakfiets een ideaal alternatief.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Tweewieler of driewieler bakfiets

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische bakfiets is de keuze tussen een tweewieler of een driewieler bakfiets. Beide varianten hebben hun eigen voordelen. Zo ervaar je meer stabiliteit bij de aanschaf van een elektrische bakfiets met drie wielen maar ben je een stuk minder wendbaar dan bij een elektrische bakfiets met tweewielen. Een elektrische bakfiets met twee wielen heeft vaak iets minder ruimte in de bak dan een elektrische bakfiets met drie wielen. In plaats van 3 kinderen is er vaak ruimte voor 2 kinderen.

Het is aan te raden om een elektrische bakfiets met twee wielen te kiezen wanneer je graag een iets langere afstand fietst. Dit omdat een elektrische bakfiets met twee wielen het gevoel geeft van een normale elektrische fiets en daarnaast een stuk wendbaarder is dan een elektrische fiets met drie wielen. Een tweewielsbakfiets is daarnaast net een stukje smaller waardoor je deze een stuk gemakkelijker kan neerzetten.

Walk-assist op een elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets is een stuk zwaarder dan een gemiddelde fiets en zelfs een stuk zwaarder dan een gemiddelde elektrische fiets. Dit kan je ritje met ondersteuning ineens een stuk onaangenamer maken op het moment dat je een keer moet afstappen en de elektrische fiets aan je hand moet meenemen. Wil je dit probleem niet ervaren? Ga dan voor een elektrische bakfiets met walk-assist. Deze functie zorgt ervoor dat je ook nog ondersteund wordt op het moment dat je met de bakfiets aan jouw hand loopt.

Welke motor is het best voor een elektrische bakfiets?

Met de Bosch Cargo Line heeft Bosch een motor lijn ontwikkeld speciaal voor de elektrische bakfiets. Deze motoren zijn er op gebouwd om veel gewicht mee te dragen. Dit wil niet zeggen dat andere motoren niet krachtig genoeg zijn voor het ondersteunen van een elektrische bakfietsen. Zo hebben verschillende elektrische bakfietsen een Bosch Performance Line motor. Deze motor is voorzien van 65Nm waardoor je voldoende trekkracht hebt om een beladen elektrische bakfiets te ondersteunen.

Elektrische bakfiets kopen bij 12GO Biking

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen? Dan kan je bij 12GO Biking langskomen voor een proefrit op onze testbaan. In onze winkel verkopen we elektrische bakfietsen van Cube, Gazelle en Riesse & Müller. Onze verkoopspecialisten hebben meer dan 20 jaar ervaring en voorzien je graag van onafhankelijk, en voor jouw passend, advies! 

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Filteren
Huidige filters
  1. Uitgelicht Ingereden
Selectie verfijnen