a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
4 september 2019
Door:
Steven V
Delen

Review: Schwalbe presenteert de nieuwe Pro One

Schwalbe presenteert: de nieuwe Schwalbe Pro One. Enkele weken geleden mocht 12GO Biking hem als een van de eerste testen in Massa Vecchia, Italië... In Toscane, Italië... Italië dus.

Na de ontvangen uitnodiging werd het al snel duidelijk dat het om de presentatie van nieuwe racebanden ging. Het draaide allemaal om: souplesse. Voordat we konden testrijden kwam in een korte presentatie eerst de techniek aan bod. Schwalbe heeft de nieuwe raceband van boven tot onder vernieuwd. Dat betekent niet alleen nieuw profiel op de banden, maar van de constructie en het karkas tot het rubber en het productieproces van de band is vernieuwd.

Foto's: Irmo Keizer

Creating Souplesse

Uiteraard is de nieuwe band lichter, sneller en veiliger. Maar wat verwachten wielrenners nog meer van een band? Deze vraag stelde het ontwikkelingteam van Schwalbe aan productmanager Peter Krischio bij de start van het project. "Souplesse" was zijn antwoord. Dat betekent meer flex en soepelheid, meer gevoel en soepel rijgedrag. Ook de lekbestendigheid is verbeterd bij de nieuwe Pro One. Dankzij Addix Race Compound heeft de band een hogere duurzaamheid, meer grip in bochten en meer demping op slecht wegdek. De Schwalbe Pro One combineert souplesse, snelheid en controle voor de veeleisende rijder.

Lichter, sneller, veiliger en meer souplesse, hoe dan?

Voor de Schwalbe Pro One wilde het team de band dus meer souplesse meegeven, meer flex en soepelheid. Dat valt alleen te bereiken door het aantal karkaslagen te verminderen. Dat is wat Schwalbe ook gedaan heeft, ze zijn van vier lagen naar twee lagen karkas gegaan. Daarnaast is er niet ingeleverd op lekbestendigheid, sterker nog, deze is verbeterd bij de nieuwe Pro One. Dit is gedaan door een V-Guard te plaatsen tussen het karkas en het loopvlak. Deze beschermlaag is gemaakt van een speciaal ontwikkelde hightech polymeervezel, die ook wordt gebruikt voor kogelvrije vesten. Het beschermt perfect tegen insnijdingen en lekrijden en is bovendien licht. Schwalbe maakt voor de nieuwe Pro One gebruik van de nieuwe Addix Race Compound. Dat is een harder mengsel wat zorgt voor een lagere rolweerstand en hogere duurzaamheid terwijl het zachtere rubber op de zijkant de grip en demping in de bochten vermeerdert.

Testrijden

In Massa Vecchia in het prachtige Toscane mochten wij de nieuwe banden uitvoerig testen. Er werd gereden op de Pro One TLE 30 mm-versie met een bandenspanning van zo’n 5 bar. De banden boden comfort en een stuk zekerheid. In flinke afdalingen met niet al te vlak asfalt en stukken onverhard op de Strade Bianche had ik goede feeling met de banden en voelden ze comfortabel aan. De snelheid was dik in orde en ik had het gevoel dat ik later kon remmen ondanks de remkracht die op de banden uitgeoefend werd. Voor onze Hollandse fietspaden zou ik persoonlijk kiezen voor de 28 of 25 mm variant.

Nog meer nieuws

De nieuwe Pro One is er in drie verschillende versies: de Pro One TLE (tubeless easy), Pro One Tube (voor gebruik met binnenband)  en de Pro One TT. Die laatste is speciaal geschikt voor Triatleten en tijdrijders en is daarom extra licht en alleen verkrijgbaar in 25 of 28 mm.

Naast de Pro One heeft Schwalbe voor 2020 ook de andere racebanden geüpdatet. Zo heeft de ‘normale’ Schwalbe One nu ook ADDIX Compound en is daardoor nog duurzamer geworden. Ook de Durano Plus en Durano DD krijgen het nieuwe ADDIX Compound. Daarnaast is de Lugano vernieuwd, hij heet nu Lugano II en heeft een K-Guard anti-leklaag, hiermee is ook het instapmodel verbeterd.

Bestellen?

Pro One Vouw Buitenband Race 2020

Schwalbe Pro One Vouw Buitenband Race 2020

De vernieuwde Schwalbe Pro One is het topmodel van Schwalbe. Deze razendsnelle raceband is lichter, sneller, veiliger dan het vorige model. Ook hebben de ontwerpers van deze compleet vernieuwde raceband het voor elkaar gekregen de band meer ''souplesse'' te geven, dat komt neer op meer gevoel, maar ook flexibeler rijgedrag. De band maakt gebruikt van de vernieuwde Addix Race Compound, deze vernieuwde versie is harder wat zorgt voor een lagere rolweerstand en een verhoogde duurzaamheid van de band. De wangen van de band zijn echter wel van een zachter materiaal, waardoor je meer grip hebt in de bochten. De vernieuwde Compound is ook nog eens lichter van gewicht dan zijn voorganger. Echt op elk vlak is deze compleet vernieuwde band verbeterd.

Soort fiets
Racefiets

€ 59,90

€ 49,99
Pro One TLE Vouw Buitenband Race 2020

Schwalbe Pro One TLE Vouw Buitenband Race 2020

<!-- generated description --><p>De Pro One TLE Vouw Buitenband Race 2020 van het merk Schwalbe heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Tubeless band</li><li>Minimale rolweerstand</li><li>Veel grip, ook in de bochten</li><li>Hoge mate van duurzaamheid</li><li>Slijtage indicator in de band</li><li>Ook te gebruiken met binnenband</li></ul><p>Onze testers hebben de volgende negatieve punten ontdekt:</p><ul><li>Monteren is lastiger dan een tube tyre</li></ul>

Soort fiets
Racefiets

€ 69,90

€ 59,99

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Meer Lezen ?