Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
ABUS staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige fietssloten, ontworpen voor maximale veiligheid en gebruiksgemak. Of je nu kiest voor een stevig kettingslot, een handig vouwslot, of een sterk ringslot, ABUS biedt de perfecte oplossing om je fiets optimaal te beschermen tegen diefstal. Op deze pagina vind je diverse sloten, fietshelmen en accessoires om jezelf en je fiets helemaal te beveiligen.
Lees verder...ABUS bestaat al sinds 1924 en is wereldwijd uitgegroeid met een hoge kwaliteitsstandaard van de producten. Het maakt niet uit wat voor slot je zoekt, ABUS heeft altijd een slot waar jij naar op zoekt bent. In de loop van de tijd is ABUS ook nog andere producten gaan ontwikkelen, zoals de fietshelmen, beveiligingssystemen en verlichting. Met een product van ABUS weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.
ABUS heeft zich inmiddels ook al jaren bezig gehouden met het ontwikkelen van diverse fietshelmen. Ze hebben fietshelmen voor alle verschillende fietsen. Zo ben je met je elektrische fiets, maar ook met de wielrenfiets voorzien van de hoogste kwaliteit aan veiligheid. Veel van deze ABUS fietshelmen kun je vaak nog upgraden door er bijvoorbeeld verlichting aan toe te voegen, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.
Na 100 jaar ontwikkeling van diverse sloten, heeft ABUS nu een uitgebreid aanbod sloten. Ze hebben hangsloten, deursloten, fietssloten of zelfs sloten voor motoren. Bij 12GO Biking verkopen we allerlei diverse sloten die handig zijn voor het op slot zetten van je fiets, of het vast maken van bijvoorbeeld een fietshelm. We leggen er een paar voor je uit in de kopjes hieronder.
Een ringslot is de meest klassieke manier om een fiets mee op slot te zetten. Hiermee zet je het achterwiel vast, waardoor er niet meer mee gefietst kan worden. Het is heel gemakkelijk in gebruik doordat het al vast zit aan je fiets. Het nadeel is alleen echter wel dat je fiets makkelijk opgepakt kan worden. Met een lichte fiets zou je dus nog niet helemaal goed beveiligd zijn.
Sommige fietsen hebben niet standaard een ringslot op de fiets zitten, waardoor mensen eerder kiezen voor een kettingslot. Een kettingslot wordt ook vaker gebruikt in combinatie met een ringslot. Met een kettingslot kun je namelijk zelf bepalen welk deel van de fiets je vast wil zetten. Over het algemeen is het slim om deze door het frame en het achterband te doen, maar vergeet niet om je fiets ook aan een vast iets te bevestigen. Je wil uiteindelijk niet dat je fiets meegenomen kan worden. Voor een elektrische fiets verzekering is een ringslot en kettingslot nodig, let hierbij wel op de benodigde ART certificering.
Naar het ringslot en kettingslot is er ook nog het ABUS kabelslot. Hiermee kun je ook eenvoudig je fiets beveiligen, net zoals een kettingslot. Een kabelslot weegt minder, maar is ook minder sterk dan een kettingslot. Je kunt ook kiezen voor een hangslot of vouwslot. Deze zijn alleen iets vaster qua vorm waardoor je soms wat meer moeite hebt om ze ergens aan vast te maken.
Om accessoires te bevestigen aan je fiets is het handig om een klein slot te gebruiken. Met een cijferslot heb je vaak een dunne kabel waarmee je handig je fietshelm kunt bevestigen. Je moet die namelijk toch ergens kwijt kunnen als je de fiets even ergens parkeert. Kun jij ondertussen even bijkomen van die lange fietsrit terwijl verder alles veilig op slot staat met ABUS.
Head Circumference
ART Keurmerk
Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Deze stichting heeft als doelstelling het verhogen van het algemene niveau van diefstalpreventie in Nederland.
Fietssloten met het ART-keurmerk zijn goedgekeurd na uitgebreide tests van TNO op beveiliging.
Geschikt voor:
Extra veiligheidssysteem
Geen extra veiligheidssysteem: Bij deze helmen zit geen vorm van extra bescherming ingebouwd.
MIPS: MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.
WaveCel: WaveCel is een celstructuur aan de binnenzijde van de Bontrager-helmen. Het is volgens Bontrager, 48 keer effectiever in het voorkomen van hersenschuddingen bij veel voorkomende fietsongevallen dan standaard EPS-schuim.
KinetiCore: KinetiCore is een technologie van Lazer. Net als MIPS is KinetiCore een kreukelzone. Deze zone heeft een blokkenstructuur dat indeukt tijdens impact en zit vast in de helm zelf.