Direct contact met een bike expert?
Bel naar 0182-621850 of je stuur je vraag via e-mail
Bij de aankoop van een e-bike komt meer kijken dan alleen de fiets. Je wilt namelijk ook de nodige accessoires om er zeker van te zijn dat je maximaal kunt genieten van de elektrische fiets. Daarom hebben onze specialisten deze lijst essentiële e-bike accessoires samengesteld! Van kleding tot gereedschap en van fietsendragers tot kettingontvetters: alles komt aan bod!
Wanneer je voor het eerst een langere fietstocht gaat maken met je nieuwe e-bike is het belangrijk om te weten welke accessoires je wel of niet nodig hebt. Maar ook als je dagelijks naar je werk fietst en weer terug is het belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Lees vooral verder om te weten te komen hoe jij zo uitgerust mogelijk de weg op gaat!
Nee, en ja. De producten die in deze accessoirehulp geselecteerd zijn verhogen het comfort tijdens het fietsen en zijn gewoon in het algemeen handig om te hebben. Je kunt uiteraard de producten die je al hebt overslaan, die hoef je niet nog een keer aan te schaffen. Ook kun je ervoor kiezen om de accessoires in deze accessoirehulp in delen te kopen in plaats van in één keer. Daarnaast blijven jouw behoeften natuurlijk ook persoonlijk, dus voel je vrij om een product over te slaan als je denkt dit niet nodig te hebben of niet te gaan gebruiken.
In deze accessoirehulp maken we onderscheid tussen Accessoires, Kleding, Kledingaccessoires en Onderhoud.
Bekijk direct:
Bekijk hier ons Accessoirehulp E-bike boekje:
Fietstassen: Een fietstas komt altijd goed van pas. Zeker als je van plan bent om je elektrische fiets te gebruiken om boodschappen mee te doen, of als je graag mooie plekjes uitzoekt voor een picknick. Fietstassen zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en kleuren!
Vloerpomp: Bandenspanning is essentieel. Als je banden goed opgepompt zijn, gaan ze langer mee. Bovendien hoef je minder inspanning te leveren als je banden hard zijn, en heb je een grotere actieradius. Het wordt aangeraden om je banden eens in de drie weken op te pompen.
Minipomp: Niets is zo vervelend als een zachte band als je 25 km van huis bent. Zoals hierboven al benoemd, is fietsen met een zachte band slecht voor de band, maar daarnaast fietst het ook niet comfortabel. Met een minipomp kun je ook onderweg je band oppompen.
Verlichting: Het is erg belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor het overige verkeer, zeker als je in het donker rijdt. Met goede verlichting kun je ongelukken voorkomen. Uiteraard hebben e-bikes standaard verlichting, maar met een extra sterke koplamp zit je nóg veiliger op de fiets!
Fietsendrager: Er is niets mooier dan nieuwe paden ontdekken op je elektrische fiets. Alleen zul je merken dat je al snel alle mooie paden rondom je woonplaats hebt ontdekt. Dan wordt het dus tijd om je fiets mee te nemen naar een andere plek. Monteer een fietsendrager op je auto, zet je fiets erop en je bent klaar voor het avontuur!
Multitool: Een multitool is eigenlijk een mini gereedschapskist voor onderweg. Met een multitool kun je kleine aanpassingen gemakkelijk onderweg uitvoeren, zoals het verstellen van je zadel of stuur, of het aandraaien van een rammelend boutje.
Fietsnavigatie: Nieuwe routes ontdekken is natuurlijk hartstikke leuk, maar wat nou als je de weg kwijtraakt? Als je bang bent om te verdwalen tijdens je fietsavonturen, is fietsnavigatie de uitkomst. Tip: Een telefoonhouder is een voordelig alternatief.
Zadeltas: Een zadeltas is ideaal om kleinere bezittingen in op te bergen waar je snel bij wilt kunnen, zonder dat je in je grote fietstassen moet gaan graaien. In een zadeltas kun je je sleutels, je portemonnee, bandenplakkers en bijvoorbeeld je multitool kwijt.
Fietsslot: Elektrische fietsen zijn gewild, en niet alleen door jou. Zet hem dus altijd goed op slot met een extra kettingslot. Zo maak je het een eventuele dief een stuk moeilijker om jouw e-bike te stelen!
Insteekketting: De meeste e-bikes zijn voorzien van een ringslot, welke je kunt combineren met een insteekketting. Een insteekketting is een snelle oplossing om je fiets dubbel op slot te zetten met dezelfde sleutel. Met een insteekketting kun je je fiets aan een lantaarnpaal of fietsenrek vastzetten.
Frametas: Een frametas is handig voor spullen die je graag binnen handbereik wilt hebben tijdens het fietsen. Met een frametas hoef je niet ver naar achteren te reiken of af te stappen om je spullen te pakken. Ook is een frametas handig als je op fietsvakantie gaat en extra bagage mee wilt nemen!
Displaycover en accuhoes: Je kunt je display en je accu beschermen door middel van een displaycover en een accuhoes. Met een displaycover bescherm je je display tegen beschadigingen zoals krassen. Ook je accu kun je beschermen tegen kou, hitte of beschadigingen.
Verende zadelpen: Een verende zadelpen verhoogt het comfort van je elektrische fiets. Sommige elektrische fietsen worden standaard geleverd met een verende zadelpen, maar je kunt ze ook los kopen. Een geveerde zadelpen vangt veel oneffenheden in de weg op, waardoor jij nog comfortabeler fietst.
Smartphonehouder: Tegenwoordig gaan de meeste mensen bijna nergens meer heen zonder hun smartphone mee te nemen. Als je je smartphone graag gebruikt als navigatie, is het handig om een smartphonehouder aan te schaffen. Zo houd je je handen aan het stuur en voorkom je een boete van 95 euro!
Spiegel: Omdat je met een e-bike vaak vrij hoge snelheden bereikt, kan het gevaarlijk zijn om achterom te kijken. Een spiegel is dan geen overbodige luxe.
Bidon + Bidonhouder: Het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen op een dag, en zeker als je aan het bewegen bent. Neem dus een bidon mee wanneer je gaat fietsen en plaats hem binnen handbereik in je bidonhouder!
Bel: Een fietsbel is op elke fiets onmisbaar, maar zeker op een e-bike. Je rijdt gemiddeld sneller dan de andere weggebruikers, en daarom zul je vaker andere fietsers moeten inhalen. Met een bel kun je aan andere weggebruikers laten weten dat je eraan komt!
Handschoenen: Handschoenen beschermen je handen tijdens een val, houden je handen warm en geven je meer grip op je stuur.
Helm: Veiligheid gaat boven alles. Zorg ervoor dat je hoofd en je hersenen goed beschermd zijn op de fiets en draag dus een helm wanneer je op je e-bike stapt! E45 helmen of helmen met een MIPS/Wavecel-systeem zijn extra veilig.
Regenkleding: We kennen het allemaal: je bent lekker aan het fietsen en ineens begint het te regenen. Met een regenbroek, regenjas of regenpak kan geen regenbui jouw fietsplezier afpakken.
Fiets (onder)broek Dames / Heren: Als je langere fietstochten maakt, kom je er misschien achter dat je wat zadelpijn ervaart. Kies dan voor een fietsbroek met een zeem. Een zeem geeft jou meer comfort op je fiets.
Fietsjack Dames / Heren: Een jas is natuurlijk essentieel, zeker als je gaat fietsen in lagere temperaturen. Een fietsjack houdt je goed warm in de winter, en een waterdicht fietsjack kan je ook beschermen tegen de regen.
Ondershirt Dames / Heren: Een ondershirt is belangrijk tijdens het fietsen. Ondershirts zitten strak rond je lichaam, zodat je in de winter warm blijft. In de zomer houdt een ondershirt je lichaam juist koel, omdat er een goede vochtafvoer plaatsvindt.
Overschoenen: Met overschoenen zijn natte voeten verleden tijd. Door een plas rijden of door de regen is geen probleem meer dankzij overschoenen.
Bandana: Een bandana is vooral prettig voor fietsers met weinig haar. Het voorkomt verhitting en verbranding, en vangt daarnaast zweetdruppels op.
Fietsbril: Met een zonnebril houd je ook tijdens een zonovergoten dag goed zicht op de weg. Een fietsbril kan schitteringen van het wegdek of andere oppervlakten uit de weg helpen.
Fietssokken: Fietssokken zijn dunner dan normale sokken, nemen vocht (lees: zweet) goed op en zorgen voor minder wrijving. Als je last hebt van brandende voetzolen, kunnen fietssokken de oplossing zijn.
Kettingontvetter: Voordat je een ketting opnieuw invet, maak je hem altijd schoon. Anders heeft het namelijk geen zin. Op de ouderwetse manier doe je dit met een oude handdoek, maar er is ook een moderne variant.
Kettingolie: Een piepende en krakende ketting is heel irritant en bovendien niet goed voor je materiaal. Goede kettingolie is niet plakkerig en blijft daarom lang schoon.
Frame polish: Nadat je je e-bike schoon hebt gemaakt, spuit je het frame in met een polish. Vuil hecht hierdoor minder goed, waardoor je fiets langer schoon blijft.
Pedalen: Pedalen zijn heel belangrijk op je elektrische fiets. Ze moeten goed kunnen draaien en je mag er niet zomaar vanaf glijden. Een goede set pedalen zorgt voor veel fietsplezier!
Gereedschap voor thuis: Als je thuis je e-bike wilt aanpassen of verstellen is een gereedschapsset heel belangrijk. Het grotere gereedschap is vaak makkelijker te hanteren dan een compacte multitool. De gereedschapsset kun je gewoon lekker thuislaten als je gaat fietsen.
Zadel: Het standaard zadel van jouw elektrische fiets kan wel eens vervelend worden bij een lange fietstocht. Je kunt dan kiezen voor een comfortabeler zadel. Bekijk gerust ons hele assortiment!
Handvatten: Met de juiste handvatten verhoog je het comfort op je fiets en voorkom je tintelende vingers. Maak je lange ritten? Kijk dan eens naar ergonomische handvatten.
Borstels: Met de juiste borstels houd je je e-bike schoon en vrij van roest. Sommige borstels kunnen zelfs op de meest onbereikbare plekken komen om ook daar het vuil weg te halen!
Momentsleutel: Houd je van zelf sleutelen aan je fiets? Dan is een momentsleutel ideaal. Bijna elk boutje van de fiets geeft het aantal Nm aan. Vanaf nu zet je elke boutje op het juiste moment.
Nu je aan het einde van de lijst bent gekomen, heb je een beter idee van alle soorten fietsaccessoires die er zijn en welke jij wel of niet nodig hebt. Kom gerust langs in onze winkel om al het aanbod te bekijken, of neem een kijkje in de webshop!
De grootste fietsenwinkel van Nederland
12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.
Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl
Volg ons ook op social media.
Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.
Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.
Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.
Direct contact met een bike expert?
Bel naar 0182-621850 of je stuur je vraag via e-mail