Onze winkel is open

Menu
Filter

Stromer header

Stromer fietsen

Stromer is een relatief jong merk op de fietsenmarkt, maar nu al de marktleider in het speed-pedelec segment. Het Zwitserse merk Stromer is sinds de oprichting in 2009 bezig met het maken van innoverende E-45 fietsen, oftewel speed-pedelecs. Geïnspireerd door nieuwe technologieën en bedrijven als Google, Tesla en Apple geeft al aan dat ze alleen gaan voor het allerbeste. De speed pedelecs van Stromer zijn gericht op de woon-werkverkeer fietser die de auto wil laten staan. Met de grootste accu’s van de markt heb je een super groot bereik en wordt je ondersteund tot een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. 

Uit de inspiratie voor nieuwe technologieën en bedrijven als Google, Tesla en Apple kwam de eerste fiets ‘De Stromer’. Vanaf het eerste model worden een onderscheidend ontwerp in combinatie met een uitzonderlijk hoog vermogen samengebracht tot een absolute high-end elektrische fiets. 

Stromer modellen

Stromer ST1

De ST1 is het instapmodel speed pedelec van Stromer. Hoewel, instapmodel is niet echt van toepassing bij een merk als Stromer. Toen in 2011 de Stromer ST1 op de markt kwam werd het een enorm succes. Niet alleen in Europa maar ook in Amerika. Deze uiterst kwalitatief hoogwaardige e-bike, die ondersteunde tot maar liefst 45 kilometer per uur, had een supersterke accu en een geweldig design. De innovatie bij deze fiets zat hem in de sterke accu en dus het grote bereik. Daarbij springt de fiets gelijk in het oog door het sportief ogende frame. Door dit succes werd het ambitieuze Stromer overgenomen door het grootste Zwitserse fietsmerk BMC Switzerland AG. Sindsdien is het model doorontwikkeld en zijn er meer speed pedelecs bijgekomen, waarmee Stromer haar grenzen verlegde. De Stromer ST1 heeft standaard een 500 Wh accu, waarmee je een actieradius van ongeveer 75 kilometer hebt. Daarnaast is de Stromer ST1 ook te koop als ST1 800Wh, waarbij je accu van 800Wh hebt, en als ST1 1000Wh met een 1000 Wh accu, de sterkste accu die er is!

Stromer ST2

In 2014 kwam Stromer met weer een innovatief hoogstandje. De ST2 was geboren en was de eerste e-bike die digitaal gekoppeld kon worden aan je smartphone. Met de ST1 als kwalitatief hoogwaardige basis is de ST2 doorontwikkeld op het gebied van schakelprestaties en is de ketting vervangen door een riem. Hierdoor heb je veel minder onderhoud aan je onderdelen en is de aandrijflijn een stuk stiller. Ook zit er een geavanceerdere motor in de ST2, waardoor je profiteert van meer koppel. Hierdoor fiets je niet alleen snel, je bent ook nog eens als eerste weg bij het stoplicht. Toen dit model werd gepresenteerd werd dit de onbetwiste marktleider en ook nu nog is deze speed pedelec, die elk jaar vernieuwingen ondergaat, een zeer luxe elektrische fiets. De ST2 Launch Edition ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft de motor van het absolute topmodel en onderscheidt zich daarmee van de reguliere Stromer ST2 speed pedelec.

Stromer ST3

De Stromer ST3 gaat daar weer een stapje overheen. Zo is deze fiets afgemonteerd met Shimano XT onderdelen, waarmee je op een duurzame manier vele kilometers af kunt leggen. Deze speed pedelec heeft standaard een 800 Wh accu, waardoor je ongeveer 150 kilometer kan genieten van de krachtige motor voordat je de fiets moet opladen. Natuurlijk zorgen de hydraulische schijfremmen voor zeer goed remvermogen, ook in slechte weersomstandigheden. Hierdoor is deze fiets ideaal om langere afstanden af te leggen, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. 

Stromer ST5

Met de ST2S ging Stromer nog een stapje verder toen elektrisch schakelen werd geïntegreerd op de speed pedelec. Dit topmodel is tegenwoordig verworden tot de ST5, waarmee Stromer de echte vervanger van de auto in huis heeft. De ST5 is afgemonteerd met alleen de beste onderdelen die er zijn, met de slimste technieken en de mooiste afwerking. Zo zie je geen kabels meer lopen, schakelt de fiets elektrisch en heeft hij een slim slot. De zeer krachtige motor in combinatie met de accu van 1000 Wh, maken de fiets tot een heerlijk alternatief voor de auto. Ook lange afstanden voor woon-werkverkeer zijn met deze fiets geen probleem. Beter dan dit wordt het niet.

Alles over Stromer fietsen

Wil je alles weten over Stromer fietsen? In het blog alles over Stromer fietsen lees je alles wat je wil weten over de technologie achter Stromer, de motor en accu van Stromer fietsen en over veel meer interessante eigenschappen. 

Handig blog: Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een E45 High Speed E-bike?

Stromer dealer Nederland

12GO Biking is E-45 specialist. Wij weten alles over de speed-pedelecs. En als je dan een specialist ben op het gebied van speed-pedelecs (E-45 fietsen) moet je natuurlijk Stromer dealer zijn.

Stromer testen

Wil je graag een E-45 High Speed E-bike testen? Dat kan bij 12GO Biking. Je kan zelfs de fiets meerdere dagen thuis uittesten om het meest ideale gevoel te krijgen. Lees hier meer en maak een afspraak.

Stromer garantie

Stromer heeft per fiets haar garantie vastgesteld. Bij de ST1ST2ST3 en ST5 is dit 2 jaar. Op het frame geldt een garantie van 10 jaar en op 75% van de accucapaciteit geldt een garantie van 2 jaar. Op een binnen de garantieperiode uitgevoerde reparatie op basis van een materiaal- of  fabricagefout geeft Stromer op deze dienst (reparatie/vervanging) opnieuw 2 jaar garantie, onafhankelijk van andere garantieperioden. De koper heeft op vertoon van de originele factuur aanspraak op de garantie van Stromer. 

Stromer ST2