Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Nieuw: Trek Full Stache 8 2019

Deze week presenteerde Trek hun nieuwe full-suspension mountainbike. En wat voor een! Een trailbike die voor een compleet nieuw segment zorgt. Avontuur staat centraal, geen terrein is te wild voor de Full Stache. Hier krijgt iedere trailrijder een grijns van.

Full Stache: Een unieke mountainbike voor de meest uitdagende trails

Een full-suspension 29+ trailbike. De Full Stache zorgt voor een gloednieuw segment voor waaghalzen. 

Roadies stappen over op gravelbikes  en wandelaars kiezen voor bikepacking. Avontuur is aan. Het begrip avontuur is sowieso steeds vaker de belangrijkste motivatie om te gaan fietsen. Steeds meer rijders vragen om breed inzetbare fietsen die vooral geschikt moeten zijn voor het rijden in de wilde natuur. Trek  is de eerste fabrikant die een fiets heeft ontwikkeld in deze unieke categorie en daarmee is het meteen een maatstaf geworden voor de rest van de industrie. 

Het frame van de Full Stache is speciaal ontworpen voor 29+ wielen, samen met een nieuw veersysteem dat trapefficiëntie combineert met vertrouwenwekkende ’big-hit’ controle. De verhoogde en speciaal gevormde liggende achtervork is met zijn 430 mm belachelijk kort. Daarom is de Full Stache ook verrassend wendbaar ondanks zijn oversized uiterlijk. De brede velgen, agressief geprofileerde banden, een robuuste 1x-aandrijving en een hele serie betrouwbare onderdelen complementeren de allround afmontage van de Full Stache. 

De Full Stache geeft rijders de ongeëvenaarde grip, stabiliteit en het momentum van 29+ banden, aangevuld met de controle en het inzetbereik van een 130 mm full suspension machine. De vertrouwenwekkende 29 x 3” banden geven de fiets extra stabiliteit en een enorme hoeveelheid tractie. Door de grotere diameter van de wielen rolt de Full Stache beter over obstakels dan fietsen met 27.5+ of 29” wielen. 

Kortweg gezegd komt het hier op neer: de Full Stache is buitenbeentje en dat is ook precies de bedoeling. Trek biedt een ander soort rijervaring aan met deze fiets, eentje die bedoeld is voor de meest avontuurlijke trailrijders. 

Frame Alpha Platinum Aluminium, ABP, Boost148
Voorvork RockShox Pike RL Solo Air, 130mm
Achterdemper Fox Performance Float EVOL, RE:aktiv 3-position demper
Schakelsysteem SRAM GX Eagle 12 speed
Crankstel Truvativ Descendant 6k Eagle, 30T
Remmen SRAM Guide R hydraulische schijfremmen
Zadelpen Bontrager Drop Line, interne kabelgeleiding
Banden Bontrager XR4 Team Issue
Gewicht 14.8 Kg

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: [email protected]  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking

Gerelateerde berichten

Hardtail of fully (full suspension) mountainbike?

In dit blog lees je het verschil tussen een hardtail en full suspension mountainbike. 

Cross country (XC) vs Trail vs Enduro vs Downhill: Wat zijn de verschillende soorten mountainbikes?
Trek Supercaliber, de ultieme XC fiets!
12GO Droomfiets #2: Trek Top Fuel 9.8 SL 2018