Kona Sutra LTD 2020

Plus- en minpunten
 • Zeer degelijks stalen frame
 • Sportieve zithouding
 • SRAM Rival afmontage
 • Hydraulische schijfremmen

Beschrijving

De Kona Sutra LTD is een echter alleskunner. Deze stalen gravelbike is voor iedereen die de geasfalteerde wegen links willen laten liggen en het avontuur van de onverharde wegen opzoeken. De Sutra LTD heeft in vergelijking met andere Kona gravelbikes een relatief hoge stack. Dit betekent dat je een sportieve zithouding hebt op de fiets, waardoor de fiets ook op prestatiegebied prima meekomt.

De Kona Sutra LTD 2020 is voorzien van de SRAM Rival 1, 1x11 afmontage. Hiermee heb je in tegenstelling tot veel andere gravelbikes een enkel voorblad. Hierdoor behoudt de fiets haar karakteristieke eenvoud, maar heb je wel een prima schakelbereik. De SRAM hydraulische schijfremmen zorgen voor krachtige remprestaties onder alle omstandigheden. Verder is de fiets afgemonteerd met de snelrollende 700x50c WTB banden, die speciaal voor offroad rijden zijn ontwikkeld. Dit maakt deze fiets niet alleen geschikt op de weg, maar ook voor de onverharde paden. 

Bekijk de volgende categorieën: Gravelbikes

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Staal
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • SRAM Rival 1
Versnellingen
 • 11
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 9.99 kg

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.