Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietshelmen

Bij fietsen is veiligheid altijd een topprioriteit. Een van de beste manieren om jezelf te beschermen tijdens het fietsen is het dragen van een helm. Fietshelmen zijn ontworpen om de impact van een val of botsing te absorberen, en ze kunnen ernstig hoofdletsel helpen voorkomen. Studies hebben aangetoond dat het dragen van een helm het risico op hoofdletsel met 85% kan verminderen. Zelfs als je een ervaren fietser bent, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Dus als je van plan bent de weg op te gaan op twee wielen, zorg er dan voor dat je investeert in een fietshelm van goede kwaliteit.

Bekijk direct: Keuzehulp: Hoe kies je de juiste fietshelm?Racefiets helmenMountainbike helmenStadsfiets helmenE-bike helmenE45 fietshelmen 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

88 producten

NIEUW
169,99
12% korting
279,99
29% korting
94,99
Waardering:
100%
68% korting
349,95
20% korting
329,95
24% korting
59,99
Waardering:
87%
25% korting
349,99
43% korting
99,90
40% korting
119,99
42% korting
379,99
21% korting
259,99
27% korting
220,-
Waardering:
93%
36% korting
149,90
Waardering:
93%
33% korting
280,-
Waardering:
83%
32% korting
Pagina
per pagina

Fietshelmen kopen

Een fietshelm biedt je bescherming bij een mogelijke val en kan daarmee (ernstig) letsel aan de hersenen en schedel voorkomen. Een val bij 25 kilometer per uur kan al zorgen voor zulk letsel, wat het dus des te belangrijker maakt om een goede helm te dragen. Gelukkig is er voor iedere fietser en voor iedere aparte discipline binnen de sport een helm te vinden. 

Racefiets helmen

Sinds 2003 zijn ze in het profpeloton verplicht: de racefiets helmen. Ook als toerfietser of fanatieke wielrenner is het eigenlijk een must om tijdens je ritjes een fietshelm te dragen. Racehelmen zijn lichte helmen met een goede ventilatie om je beschermen tegen een val.

Mountainbike helm

Mountainbike helmen zijn helmen die speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik tijdens het mountainbiken. Deze mountainbike helmen zijn anders vormgegeven dan racefiets helmen. Zo is de achterkant van het hoofd meer beschermd doordat de achterkant iets "langer" is gemaakt. Ook heeft een mountainbike helm vaak een vizier die je net wat beter beschermt tegen laag hangende takken.

Daarnaast zijn er voor de echte fanatici ook "full face helmen". Deze helmen bedekken het hele gezicht en zijn bovendien verplicht als je downhill gaat rijden. Ook bij Enduro rijders zijn full face helmen een uitstekende keus door de extra bescherming die ze bieden.

Aero fietshelm

De laatste jaren een steeds populairder wordend model, de aero fietshelm. Deze fietshelm voor op de weg heeft een gestroomlijnd ontwerp voor zo min mogelijk luchtweerstand. De aero racefietshelm is een combinatie tussen een gewone helm en een tijdrithelm. De aero fietshelm biedt wel iets minder ventilatie, door de veelal dichte constructie van de helm. Voor de heethoofden is dit dus niet de beste keus.

Stadsfiets helm

Ook op de stadsfiets is het gebruik van een helm een veilige keuze. Bij lagere snelheden is het net zo goed mogelijk dat een valpartij hoofdletsel veroorzaakt. Met een stadsfietshelm bescherm je jezelf tegen deze impact. Bovendien wordt een stadsfiets helm ook veel gebruikt op elektrische fietsen. Doordat je op deze fietsen makkelijk een hogere snelheid haalt is het verstandig om jezelf iets beter te beschermen.

Stadsfiets helmen zijn vaak iets minder sportief vormgegeven, zodat ze beter passen bij het fietsen in de stad. Wel bieden de helmen dezelfde bescherming als bijvoorbeeld racefiets helmen. 

E45 fietshelm

Op de speed pedelec of E45 e-bike is het gebruik van een fietshelm sinds 2017 verplicht gesteld. Speciale E45 fietshelmen zijn goedgekeurd voor gebruik op de speed pedelec E45 elektrische fiets. Ze voldoen dan ook aan de strenge NTA 8776 norm, de norm voor helmen voor snelle elektrische fietsen. 

Deze E-45 fietshelmen zijn stevige, lichte en modieuze helmen en zijn de beste keuze als je dagelijks op je speed pedelec naar je werk fietst.

Extra veiligheid in je fietshelm

Als basis hebben de meeste fietshelmen een kask van in-mold EPS schuim. Dit houdt in dat het schuim zeer strak versmolten is in de schelp van de helm. Hiermee wordt gezocht voor een constructie die de impact van een val goed kan absorberen. De in-mold technologie vormt bovendien de basis voor alle fietshelmen. Veel helmen hebben naast de in-mold constructie nog extra manieren om de impact van een val op te vangen.

Helmen met MIPS technologie

Helmen met MIPS technologie zijn voorzien van een extra stukje veiligheid bovenop de in-mold constructie. MIPS staat voor Multi-Directional Impact Protection System. Om het in normale taal te vertalen houdt dat in dat de binnenkant van de helm (waar de MIPS verwerkt zit) bij een val los van de schaal van de helm kan bewegen. Bij een val kan daardoor de binnenkant van de helm met je hoofd mee bewegen, terwijl de buitenkant van de helm de impact absorbeert. De kans op letsel is daarmee een stuk kleiner wanneer je een helm met MIPS gebruikt.

Helmen met Wavecel technologie

Bontrager heeft naast MIPS een nog veiligere technologie ontwikkeld: de Wavecel technologie. Helmen met Wavecel zijn de meest veilige fietshelmen op de markt. De Wavecel technologie kan namelijk uit iedere hoek impact absorberen. Door de Wavecel technologie is de kans op hersenletsel 48 keer kleiner dan met een "normale" helm met alleen EPS schuim. Bovendien claimt Bontrager dat Wavecel ook veiliger is dan de MIPS technologie. Daarmee zijn de Wavecel helmen de meest veilige helmen op de markt.

Onze merken fietshelmen

In ons assortiment vind je een grote verscheidenheid aan merken. Van merken voor de beginnende fietser tot merken voor de aboslute fanatici die de beste helmen op de markt willen. Bovendien hebben veel merken ook een collectie die de hele breedte bedient, van de beginnende fietser tot de ver gevorderde.

BBB | Bontrager | AGU | Giro | Fox | Scott

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Geen extra veiligheidssysteem: Bij deze helmen zit geen vorm van extra bescherming ingebouwd.

MIPS: MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.

WaveCel: WaveCel is een celstructuur aan de binnenzijde van de Bontrager-helmen. Het is volgens Bontrager, 48 keer effectiever in het voorkomen van hersenschuddingen bij veel voorkomende fietsongevallen dan standaard EPS-schuim.

KinetiCore: KinetiCore is een kreukelzone in de helm dat mee beweegt tijdens een val. MIPS zit los en dit zit in de helm zelf, wat zorgt voor comfort.

Een helm uitgerust met een klep beschermt je net wat beter tegen het zonlicht. Daarnaast beschermt de klep je ook tegen laag hangende takken op de MTB en opspattend grind. Bij de meeste helmen is de klep afneembaar.

Sommige helmen zijn uitgerust met een insectennet. Dit netje bevindt zich aan de voorkant van de helm bij de eerste ventilatiegaten. Dit net houdt vliegen en andere insecten tegen tijdens het fietsen.

De padding in de helm zorgt voor extra draagcomfort tijdens het fietsen. De meeste padding voert het vocht af en heeft anti bacteriële eigenschappen. Bij de meeste helmen is de padding uitneembaar. Hierdoor is deze gemakkelijk te wassen en te onderhouden.