E-bike Test- en Koopdagen ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Aerodynamische fietshelmen

Aerodynamische fietshelmen

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
219,99 249,-
224,95 279,99
Waardering:
88%
20% korting
179,99 235,-
Waardering:
92%
23% korting
149,99 229,-
Waardering:
100%
35% korting
219,99 260,-
179,95 249,95
28% korting
239,99 299,99
20% korting
269,-
299,- 379,-
21% korting
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Groot assortiment aero fietshelmen

Ben je op zoek naar een snelle aero fietshelm? Dan zit je goed! Bij 12GO Biking hebben we een groot assortiment aan aerodynamische helmen. Aero fietshelmen zijn ontworpen voor een zo laag mogelijke luchtweerstand. De aerodynamische vorm, die de lucht op een efficiënte manier wegleidt naar de achterzijde van de helm zorgt voor een kleine energiebesparing. Dus als iedere seconde voor jou telt, dan is dit jouw fietshelm!

In het profpeloton worden de helmen vanwege de goede aerodynamica vooral gebruikt door sprinters. Deze helmen zijn racefietshelmen, waarbij de aerodynamica is geoptimaliseerd. Door het dichte ontwerp van de helm biedt een aero helm vaak wel minder ventilatie. Ook zijn er aerodynamische tijdrithelmen, die qua model iets afwijken van gewone fietshelmen.

Hoe kies je de juiste aero fietshelm?

De keuze van een aero fietshelm komt vooral aan op persoonlijke wensen. Alle helmen zijn gecertificeerd en bieden een uitstekende bescherming, ongeacht de prijsklasse. Het belangrijkste is dat de helm goed op je hoofd past. Ieder hoofd is anders en er is dus ook geen fietshelm die perfect bij iedereen past. In onze winkel kun je alle helmen komen passen, om zo de meest comfortabele helm uit te kiezen. Ook kun je een keuze maken uit verschillende modellen en kleuren, want het oog wil ook wat! Je kunt zelfs kiezen uit een aero helm met geïntegreerde bril!

Aero helmen met MIPS

Er zijn ook aero fietshelmen die beschikken over MIPS. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone. Het beschermsysteem van de hersenen wordt hierbij nagebootst. Bij een eventuele val beweegt de schaal in de helm mee en komt de druk niet op één plaats van het hoofd terecht. Door deze drukverdeling is de impact op de hersenen aanzienlijk minder.

Onze merken aero fietshelmen

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Extra veiligheidssysteem

Geen extra veiligheidssysteem: Bij deze helmen zit geen vorm van extra bescherming ingebouwd.

MIPS: MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone.

WaveCel: WaveCel is een celstructuur aan de binnenzijde van de Bontrager-helmen. Het is volgens Bontrager, 48 keer effectiever in het voorkomen van hersenschuddingen bij veel voorkomende fietsongevallen dan standaard EPS-schuim.

Insectennet

Sommige helmen zijn uitgerust met een insectennet. Dit netje bevindt zich aan de voorkant van de helm bij de eerste ventilatiegaten. Dit net houdt vliegen en andere insecten tegen tijdens het fietsen.

Uitneembare padding

De padding in de helm zorgt voor extra draagcomfort tijdens het fietsen. De meeste padding voert het vocht af en heeft anti bacteriële eigenschappen. Bij de meeste helmen is de padding uitneembaar. Hierdoor is deze gemakkelijk te wassen en te onderhouden.