Onze winkel is open

Menu
1

Fietshelmen | Aero-helmen

Groot assortiment aero fietshelmen

Ben je op zoek naar een snelle aero fietshelm? Dan zit je goed! Bij 12GO Biking hebben we een groot assortiment aan aerodynamische helmen. Aero fietshelmen zijn ontworpen voor een zo laag mogelijke luchtweerstand. De aerodynamische vorm, die de lucht op een efficiënte manier wegleidt naar de achterzijde van de helm zorgt voor een kleine energiebesparing. Dus als iedere seconde voor jou telt, dan is dit jouw fietshelm!

In het profpeloton worden de helmen vanwege de goede aerodynamica vooral gebruikt door sprinters. Deze helmen zijn racefietshelmen, waarbij de aerodynamica is geoptimaliseerd. Door het dichte ontwerp van de helm biedt een aero helm vaak wel minder ventilatie. Ook zijn er aerodynamische tijdrithelmen, die qua model iets afwijken van gewone fietshelmen.

Hoe kies je de juiste aero fietshelm?

De keuze van een aero fietshelm komt vooral aan op persoonlijke wensen. Alle helmen zijn gecertificeerd en bieden een uitstekende bescherming, ongeacht de prijsklasse. Het belangrijkste is dat de helm goed op je hoofd past. Ieder hoofd is anders en er is dus ook geen fietshelm die perfect bij iedereen past. In onze winkel kun je alle helmen komen passen, om zo de meest comfortabele helm uit te kiezen. Ook kun je een keuze maken uit verschillende modellen en kleuren, want het oog wil ook wat! Je kunt zelfs kiezen uit een aero helm met geïntegreerde bril!

Aero helmen met MIPS

Er zijn ook aero fietshelmen die beschikken over MIPS. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System. De MIPS technologie is een meebewegende binnenschaal in de helm en heeft de werking van een kreukelzone. Het beschermsysteem van de hersenen wordt hierbij nagebootst. Bij een eventuele val beweegt de schaal in de helm mee en komt de druk niet op één plaats van het hoofd terecht. Door deze drukverdeling is de impact op de hersenen aanzienlijk minder.

Onze merken aero fietshelmen