Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Aluminium Mountainbikes

Aluminium Mountainbikes

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
€ 59900
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Aluminium Mountainbikes

Naast het carbon frame is er ook het aluminium frame. Dit frame is een stuk goedkoper dan het carbon frame. Dit komt onder andere door het productieproces. Ook is de afwerking van een aluminium frame vaak net ietsje minder fraai dan bij een carbon frame en is de fiets minder stijf.

De goedkopere aluminium frames op de MTB zijn vaak van wat dikkere buizen gemaakt en vertonen ook wat grovere lasnaden. Een duurder model gaat naar een wat meer verfijnde buis en een mooiere afwerking waardoor zo'n frame veel meer op een carbon frame gaat lijken wat betreft afwerking. Mountainbikes met aluminium frame zijn er dan ook in veel soorten en maten.

Voordelen aluminium

Aluminium mountainbikes bieden ten opzicht van de carbon tegenhangers enkele voordelen. Zo zijn aluminium mountainbikes wat vriendelijker voor je portemonee dan een vergelijkbaar model. Voor de beginnende mountainbikers en de recreatieve fietsers is dat toch best een belangrijk argument.

Naast een kleiner prijskaartje kunnen aluminium frames beter de impact van een harde val opvangen. Carbon frames kunnen bij een harde val weleens scheuren, met een aluminium frame is deze kans echter nihil. 

Aluminium buizen kunnen tegenwoordig dikker gemaakt worden aan de uiteinden en dunner in het midden. Hierdoor neemt de stijfheid toe, maar het gewicht (bijna) niet.

Nadelen aluminium

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen verboden aan aluminium mountainbikes. Om te beginnen zijn aluminium frame simpelweg zwaarder dan carbon frames. Daarnaast kan bij aluminium frames in de loop van de tijd metaalmoeheid optreden. Hierdoor verliest het frame een stukje stijfheid.

Aluminium kan niet in verschillende vormen worden gemaakt, zoals dat met carbon wel mogelijk is. Hierdoor behouden aluminium mountainbikes een traditionelere uitstraling, maar heb je ook het risico dat het frame niet aangepast kan worden aan de nieuwste ontwikkelingen.

Collectie Aluminium Mountainbikes

Aluminium hardtail MTB

Hardtail mountainbikes zijn in alle soorten en maten te krijgen. Het zijn dan ook erg multifunctionele fietsen. In het Nederlandse landschap zie je dan ook voornamelijk hardtails. Doordat een hardtail alleen vering in de voorvork heeft, accelereert een hardtail een stuk sneller dan een full suspension. Omdat hardtails geen achterdemper hebben, zijn ze ook goedkoper dan fully's. Hierdoor zie je dat instapmodelletjes altijd aluminium hardtails zijn. Een goed voorbeeld is de Trek Marlin.

Er zijn echter ook voldoende aluminiun hardtails voor de fanatiekere fietsers. Neem bijvoorbeeld de Cannondal Trail modellen of de Trek X-Caliber serie.

Aluminium Full Suspension MTB

Ook fully's zijn verkrijgbaar met een aluminium frame. Hierdoor heb je toch de maximale controle over alle trails, dankzij de achterdemper, maar ben je toch iets vriendelijker voor je portemonee. Ook aluminium fully's worden steeds betaalbaarder. Je hebt al voor een heel leuke prijs een aluminium Scott Spark. Ook merken als Trek hebben een enorm uitgebreid assortiment aan aluminium fully's, met onder andere de Fuel EX

Aluminium MTB kopen

Bij 12GO biking hebben we altijd een grote collectie aluminium mountainbikes in onze winkel staan. Je kunt dus op je gemak rondneuzen tussen aluminium mountanbikes, of stiekem toch een kijkje nemen bij de carbon modellen. Onze specialisten op het gebied van mountainbikes staan tevens klaar om al je vragen te beantwoorden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om online je fiets te bestellen. Deze wordt dan rijklaar bij je thuis bezorgd, of je kunt hem op komen halen in de winkel, zodat onze uitleverspecialisten de fiets nog helemaal naar jouw wens af kunnens stellen.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.