0

Winkelmand

  Totaal
  Home  Focus 

  Focus Bikes

  Focus staat voor Passion, Performance en Perfection. Bij iedere Focus zie je dat er met een streng Duits oog naar gekeken is. Samen met Kalkhoff is Focus het ‘meest Duitse’ merk wat wij voeren. Focus heeft daarom een ruim assortiment mountainbikes,  een grote collectie sportieve stadsfietsen en hybrides en heeft Focus legendarische racefietsen, zoals de Cayo en de Izalco. Ook iets typisch Duits, Focus heeft een groot assortiment speedpedelecs, ofwel de E45 e-bikes, elektrische fietsen die tot en met 45 kilometer per uur ondersteunen!

   

  Focus behoort tot het concern Derby Cycle, de grootste fietsfabrikant van Duitsland en de op twee na grootste fietsfabrikant van Europa. De hoofdvestiging en de productielocatie zijn in Cloppenburg, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gevestigd.

   

  Focus Racefietsen

  Focus staat het bekend om haar racefietsen. De Focus racefiets kenmerkt zich door zijn strakke, zakelijke looks, prima afmontage en scherpe prijs! De instapcollectie is de Focus Culebro, om vervolgens via de Cayo Evo en diverse Izalco’s naar de Izalco Max, een prachtige, lichtgewicht racefiets en nog luxer dan de Focus teamfiets van AG2R, het door Focus gesponsorde wielerteam.

   

  Focus Mountainbikes

  De bekendste Focus mountainbike is de Focus Raven, een mountainbike met een werkelijk prachtig frame! Vooral hoe de bovenste framebuis overloopt in de achtervork is uniek! Naast een uitgebreide Raven-serie heeft Focus de SAM, een mountainbike ontwikkeld om onder alle omstandigheden perfect te presteren. In het instapsegment heeft Focus ook zeer veel te kiezen, modellen als de Black Forest, de Whistler en de Focus Donna damescollectie.

   

  Focus Cyclocross

  Als een van de weinige heeft Focus de cyclocrossmodellen goed op orde! De Mares-collectie is altijd in het begin van het cyclocross beschikbaar (zij het beperkt, reserveren is handig!) en ziet er qua kleuren ieder jaar nog beter uit dan het voorgaande jaar! De Mares is er als AX (met alu frame) en CX (carbon frame). Het topmodel is qua design sinds 2013 in handen van kledingmerk Rapha. Een ontzettend dikke cyclocrosser met een klassiek design en turquoise en roze accenten… het ziet er fantastisch uit en laat zien dat Focus ondanks de zakelijke insteek ook leuke design uistapjes maakt!

   

  Focus Trekking

  Natuurlijk heeft Focus trekkingfietsen en crosshybrides. De fietsen zijn vrijwel  allemaal voorzien met een Shimano derailleur-afmontage. Er zijn sportieve Focus Fitnessfietsen, zoals de Arriba, er zijn urban stadsfietsen, zoals de Focus Planet en er zijn echte trekking-/vakantiefietsen, zoals de Focus Aventura en de Focus Wasgo.

   

  Focus Elektrische Fietsen en Speedpedelecs

  Focus heeft een zeer grote collectie e-bikes. Eigenlijk is ieder trekkingmodel ook verkrijgbaar als elektrische fiets; ook het grootste gedeelte van de mountainbikes is verkrijgbaar als elektrische Focus. De Focus ebikes hebben een ondersteuning van Bosch, Impulse of Xion en zijn allemaal zeer krachtig. Een groot voordeel dat Focus Duits is, de modellen worden allemaal voor heuvelachtig gebied gebouwd. Focus heeft ook een zeer grote collectie E45 fietsen, deze speedpedelecs zijn er in trekkingfiets- en mountainbikevorm. Absolute topper is de Thron Impulse, een 27” full suspension mountainbike met Impulse ondersteuning en een ondersteunde top van 45 kmpu!

   

  Kwaliteit

  Simpel. Focus staat voor Duitse degelijkheid. De fietsen worden allemaal gebouwd via de strengste eisen die het hoofdkantoor oplegt. De afmontages komen meestal bij Shimano vandaan, een enkele fiets bij SRAM. Beide merken zijn marktleiders op dit gebied en staan bekend om hun goede kwaliteit. Bij de elektrische Focussen wordt veelal gebruik gemaakt van de Impulse technologie, een uiterst betrouwbare technologie die onlangs ook door Gazelle wordt gebruikt. Zegt genoeg!

   

  Garantie

  Focus geeft een garantie van 6 jaar op carbon frames en voorvorken! Op lak, coating en de stickers van carbon frames geeft Focus 2 jaar garantie. Op alu frames geeft Focus 10 jaar garantie, op verende voorvorken 2 jaar. Meer weten? Kijk op http://www.focus-bikes.com/nl/nl/service/commerciele-fabrieksgarantie.html#c240

   

  Focus Racefiets

  Focus heeft legendarische fietsen zoals de Cayo, de Culebro en de legendarische Izalco. Focus fietsen zijn ook terug te vinden bij de renners van AG2R.


  Bekijken

  Focus Hybride

  Ieder jaar weer verbaast Focus de wereld met zeer mooie hybrides. Opvallend is de Planet-serie, die met een Alfine-naafversnelling verkrijgbaar is. Ook heeft Focus vele trekkingmodellen en sportieve fitnessfietsen.


  Bekijken

  Focus Elektrisch

  Bij Focus heeft u keuze uit een zeer ruim motorenaanbod: Xion, Bosch, Impulse, BionX, alles zit er tussen. Ook heeft Focus een ruim aanbod 45 km/u fietsen, e-mtb's en elektrische hybridefietsen.


  Bekijken

  Focus Mountainbike

  Focus is een van de trendsetters op mountainbike gebied. Zo waren ze een van de eerste met de 650B wielmaat en hebben ze bijna al hun mountainbikes ook als elektrisch model verkrijgbaar.


  Bekijken