Advies van een expert?
Bergamont
Bergamont
Het fietsmerk Bergamont is ontstaan in de wijk St. Pauli in Hamburg, en daar is het nog steeds gevestigd. In een drukke stad als Hamburg kun je vaak maar beter niet de auto pakken, want dan heb je kans dat je een uur door de stad aan het kruipen bent voordat je je bestemming bereikt. Daarom maakte Bergamont het hun missie om de inwoners van Hamburg te voorzien van een andere manier van transport: de fiets. Bergamont ziet het als een kleine overwinning elke keer wanneer iemand de fiets pakt in plaats van de auto. Vandaag de dag heeft Bergamont een breed assortiment, van elektrische stadsfietsen tot gravelracers en van hybride trekking fietsen tot elektrische mountainbikes.
Bekijk direct: Bergamont gravelbikes | Bergamont mountainbikes | Bergamont elektrische fietsen | Bergamont hybride fietsen
Bergamont modellen
Als je op zoek bent naar een comfortabele e-bike die je elke dag voor woon-werkverkeer kunt gebruiken, ben je bij Bergamont aan het juiste adres. Hun elektrische stadsfietsen en elektrische hybride fietsen zijn gericht op comfort en zijn van alle gemakken voorzien. De elektrische hybride fietsen kun je zowel on- als offroad gebruiken, zodat je steeds weer nieuwe routes kunt ontdekken! De E-Horizon en de E-Ville serie bestaan beide uit moderne e-bikes waar je de hele dag mee kunt toeren. Bekijk bijvoorbeeld de E-Horizon Expert of de E-Ville SUV Tour.
Hoewel Bergamont oorspronkelijk meer gericht was op de stadsfietsen, produceren ze nu ook volop sportfietsen. Zowel gravelbikes als mountainbikes zijn in hun assortiment te vinden. Voor de renners is er de Grandurance serie met de Grandurance RD 3 en de Grandurance RD 7. Beide fietsen zijn lichtgewicht gravelracers waarmee je op allerlei uiteenlopende ondergronden kunt racen. Ben je op zoek naar een goede elektrische mountainbike? Dan is de Bergamont E-Revox Sport zeker een goede optie!
Bergamont garantie
Op de frames van Bergamont zit in principe vijf jaar garantie. Om deze garantieperiode te claimen moet je je fiets jaarlijks een onderhoudsbeurt geven. Als je dat niet doet, wordt de garantieperiode vermindert met twee jaar en heb je maar drie jaar garantie. In tegenstelling tot de drie tot vijf jaar garantie op frames, heb je maar twee jaar garantie op voorvorken van Bergamont.

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen