Cannondale SystemSix Ultegra 2019

STUNTWEKEN
Cannondale SystemSix Ultegra 2019 Rood
Cannondale SystemSix Ultegra 2019 Groen
Cannondale SystemSix Ultegra 2019 Rood
Cannondale SystemSix Ultegra 2019 Groen
 • STUNTWEKEN ALLEl
 • Hulp bij het kiezen van jouw racefietsl

  Hulp bij het kiezen van jouw racefiets

  Met de juiste fiets haal je maximaal plezier uit het fietsen. Met zoveel keuze kan het lastig zijn om de fiets te vinden die aansluit op al jouw wensen. Wij geven je graag wat handvatten voor het kiezen van jouw nieuwe fiets.&am

Plus- en minpunten
 • Geoptimaliseerd aerodynamisch frame
 • Shimano Ultegra R8020
 • Fulcrum Racing 400
 • Cannondale Hollowgram Si

Beschrijving

De SystemSix Ultegra is het meest betaalbare model uit de nieuwste SystemSix serie. Dit wil echter niet zeggen dat deze onder doet voor de andere modellen, want hij is uitgerust met dezelfde technologieën die Cannondale heeft ontwikkeld om deze racefiets sneller dan ooit te maken. De SystemSix Ultegra is onder andere afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra R8020 mechanische schakelgroep, een Fulcrum Racing 400 wielset en een Vision Metron 4D stuur. Met behulp van deze fiets ga jij je volgende wedstrijd met het grootste vertrouwen in, kun je iedere KOM met het grootste gemak aanvallen, of natuurlijk je vrienden gewoon ontzettend veel pijn doen.

De snelst mogelijke racefiets ontwikkelen, dat was het doel van het SystemSix project van Cannondale. Om dit te bereiken is het frame volledig vanaf het nulpunt ontwikkeld en zijn de buisprofielen op maat gemaakt om de luchtstromen van het frame te optimaliseren. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de extra framebelasting die veroorzaakt worden door het gebruik van schijfremmen. Dit zorgt voor een onberispelijk stuurgedrag en een enorm aerodynamische fiets. Ook zijn alle kabels volledig in het frame geïntegreerd en sluiten het stuur en de stuurpen naadloos op elkaar aan. Sneller dan dit gaat het niet worden!

Lees hier alles over Cannondale

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Cannondale SystemSix , Stuntweken Fietsen

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Crankstel

Het crankstel is tandwielen (kettingbladen) plus crankarmen. Het crankstel is er in verschillende verzetten. 


Compact: 50/34 of 52/36. Wordt door 95% van de wielrenners gebruikt en is geschikt voor zeer allround gebruik. Of het nu gaat om polderwegen of hoge cols u kunt hiermee overal uit de voeten.Dubbel: 52/39 of 53/39. Ook wel race genoemd wordt gebruikt door de profs of zeer fanatieke rijders. Het verzet is groter waardoor en meer vermogen nodig is.Triple: 50/39/30 Wordt gebruikt op de instapmodellen. U kunt hiermee hetzelfde als met het compact crankstel maar de stapjes tussen de verschillende versnellingen zijn kleiner.

 • (Semi) Compact
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 8.0 kg

Frame

Schakelsysteem

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Wat is de lengte van de stuurpen die standaard geleverd wordt; is dit eventueel kostenloos te wijzigen?

Bedankt, René
 • Dit verschilt per maat, en uiteraard kunnen we dit wisselen alleen niet altijd kosteloos. Dit ligt ten eerste aan het verschil in lengte en ten tweede aan de prijs van de nieuwe stuurpen. Als je een groot verschil aan lengte monteert kan het zo zijn dat de kabels ook moeten worden vervangen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Ik heb interesse in de Cannondale System Six Ultegra 2019.
Kan ik een afspraak maken?
 • U bent tijdens openingstijden van harte welkom in onze winkel. U hoeft niet speciaal een afspraak te maken. Let wel; de fiets is momenteel flink afgeprijsd en de voorraad gaat hard. Wacht dus niet te lang.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hoeveel weegt deze fiets in zijn geheel?
 • Deze fiets weegt 8.4 kilo afhankelijk van de maat.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.