Cannondale SystemSix Ultegra 2019

 • OUTLET SALEl
 • 12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €2000 en €3000l

  12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €2000 en €3000

  Je hebt besloten te gaan wielrennen,er is keuze genoeg maar welke fiets sluit er nu het beste aan op jouw wensen? In dit blog leggen we je uit waar de verschillen in zitten en helpen we je een keuze te maken

Plus- en minpunten
 • Geoptimaliseerd aerodynamisch frame
 • Shimano Ultegra R8020
 • Fulcrum Racing 400
 • Cannondale Hollowgram Si

Beschrijving

De SystemSix Ultegra is het meest betaalbare model uit de nieuwste SystemSix serie. Dit wil echter niet zeggen dat deze onder doet voor de andere modellen, want hij is uitgerust met dezelfde technologieën die Cannondale heeft ontwikkeld om deze racefiets sneller dan ooit te maken. De SystemSix Ultegra is onder andere afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra R8020 mechanische schakelgroep, een Fulcrum Racing 400 wielset en een Vision Metron 4D stuur. Met behulp van deze fiets ga jij je volgende wedstrijd met het grootste vertrouwen in, kun je iedere KOM met het grootste gemak aanvallen, of natuurlijk je vrienden gewoon ontzettend veel pijn doen.

De snelst mogelijke racefiets ontwikkelen, dat was het doel van het SystemSix project van Cannondale. Om dit te bereiken is het frame volledig vanaf het nulpunt ontwikkeld en zijn de buisprofielen op maat gemaakt om de luchtstromen van het frame te optimaliseren. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de extra framebelasting die veroorzaakt worden door het gebruik van schijfremmen. Dit zorgt voor een onberispelijk stuurgedrag en een enorm aerodynamische fiets. Ook zijn alle kabels volledig in het frame geïntegreerd en sluiten het stuur en de stuurpen naadloos op elkaar aan. Sneller dan dit gaat het niet worden!

Helaas is de Systemsix uitverkocht. Gelukkig hebben wij een prachtig alternatief. De Scott Foil 20 Disc is een echte aerobike die ook nog eens comfortabel is. Het bewijs is geleverd door als eerste aerofiets Parijs-Roubaix te winnen.

Lees hier alles over Cannondale

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Outlet , Cannondale SystemSix

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 8.0 kg

Frame

Schakelsysteem

Onderdelen

Wielen

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Supersnelle aero die toch comfortabel rijdt

  door Marcel

  Erg goed. Zeer snelle fiets, je hoeft minder watt te trappen om je fietsmaten pijn te doen. Gemiddelde snelheid is fors omhoog gegaan.

Productvragen

Wat is de lengte van de stuurpen die standaard geleverd wordt; is dit eventueel kostenloos te wijzigen?

Bedankt, René
 • Dit verschilt per maat, en uiteraard kunnen we dit wisselen alleen niet altijd kosteloos. Dit ligt ten eerste aan het verschil in lengte en ten tweede aan de prijs van de nieuwe stuurpen. Als je een groot verschil aan lengte monteert kan het zo zijn dat de kabels ook moeten worden vervangen.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Ik heb interesse in de Cannondale System Six Ultegra 2019.
Kan ik een afspraak maken?
 • U bent tijdens openingstijden van harte welkom in onze winkel. U hoeft niet speciaal een afspraak te maken. Let wel; de fiets is momenteel flink afgeprijsd en de voorraad gaat hard. Wacht dus niet te lang.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Hoeveel weegt deze fiets in zijn geheel?
 • Deze fiets weegt 8.4 kilo afhankelijk van de maat.
  Beantwoord door: Team 12GO biking

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.