Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Beste Speed Pedelecs en meer informatie

Beste Speed Pedelecs en meer informatie

Keek je tot een paar jaar geleden nog verbaasd om als er een speed pedelec langs kwam razen, inmiddels zijn deze supersnelle elektrische fietsen normaal aan het worden in het straatbeeld. Vooral onder in het woon/verkeerverkeer winnen speed pedelecs snel aan populariteit. In deze blog lichten we eerst de beste Speed Pedelecs toe en daarna lees je de meest gestelde vragen.

Klik op de vraag waarop je antwoord wil hebben om direct de informatie te zien:

De beste speed pedelecs

We hebben voor jou enkele speed pedelecs geselecteerd om je zo verder te helpen in je keuze: 

Stromer ST2 Pinion: De sportieve Stromer is van uitzonderlijk hoog niveau. Deze fiets bezorgt je een unieke rijervaring met een ondersteuning tot 45 km/u. Het Pinion systeem werkt anders dan een standaard derailleur- of naafversnelling en is volledig weggewerkt in de trapas. Het dichte design zorgt ervoor dat vuil en vocht niet bij het systeem kunnen komen, waardoor het lekker onderhoudsarm is.  Je kunt bagage eenvoudig vervoeren via het bagagerek. Ook is de ST2 is via je smartphone op slot te zetten. 

Gazelle Ultimate Speed C380: Deze inclusieve speed pedelec heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en een duurzame riemaandrijving. Het strakke uiterlijk zorgt ervoor dat je goed voor de dag komt tijdens het gebruik als woon- werkverkeer. Tegelijkertijd hanteer je een sportieve zithouding en biedt de fiets ondersteuning tot 45 km/u. De 500 Wh accu zorgt ervoor dat je 100 km kunt rijden. Tijdens je rit geniet je van de traploze versnelling en de betrouwbare hydraulische schijfremmen. 

4.899,99
Waardering:
80%
KICK-OFF DEAL

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec, ook wel bekend als E45 high speed elektrische fiets, is een elektrische fiets die ondersteuning biedt tot snelheden van 45 km/u. Bij een normale e-bike is de ondersteuning begrensd op 25 km/u. Met een Speed Pedelec kun je dus bijna twee keer zo hard als met een standaard elektrische fiets. Wel is er een uitgebreidere wetgeving zoals: Een helm, kenteken en rijbewijs. 

Wat zijn de verschillen tussen een elektrische fiets en speed pedelec?

Sommige Speed Pedelecs op de markt zijn simpelweg snellere uitvoeringen van normale elektrische fietsen. De begrenzing van een elektrische fiets op 25 km/u is een gevolg van wetgeving met het oog op de verkeersveiligheid. De Speed Pedelec wordt gezien als een bromfiets en mag ondersteunen tot snelheden van maximaal 45 km/u.

Maar er zijn meer verschillen! Terwijl sommige meer klassiek vormgegeven Speed Pedelecs oneerbiedig gezegd opgevoerde elektrische fietsen met een nummerplaat en een achteruitkijkspiegel zijn, worden de vaak wat sportievere modellen specifiek ontwikkeld met het oog op de hogere snelheden die ze moeten weerstaan. Daarbij kun je denken aan een extra stevig geconstrueerd frame dat de krachten van een sterkere motor beter aankan, een grotere accucapaciteit voor het grotere energieverbruik en bredere banden en een dieper geveerde voorvork voor extra comfort en vooral extra controle in bochten en op oneffen wegdek. De ontwikkelingen in ''Speed Pedelec Land'' volgen zich snel op. We merken dat de ''budget Pedelec'' plaatsmaken voor strakke, hoogwaardig kwalitatieve en totaal afgewerkte E45 e-bikes. 

Welke Speed Pedelec moet je kopen? Er grote prijsverschillen tussen verschillende merken en modellen: de accu, motor, onderdelen en het frame zijn de criteria waar je op let. De meer klassieke E45 Speed Pedelecs van Riese en Müller, Gazelle en Koga. Luxere en meer sportieve Speed Pedelecs zijn bijvoorbeeld de modellen van Stromer.

Bekijk direct Speed Pedelecs:

4.899,99
Waardering:
80%
KICK-OFF DEAL
3.799,99
Waardering:
97%
Waardering:
80%
Waardering:
100%

Hoe hard gaat een speed pedelec?

De ondersteuning werkt bij een speed pedelec anders dan bij een normale elektrische fiets en vraagt meer inspanning van de berijder. Om 25 km/u te fietsen op een gewone elektrische fiets hoef je niet hard te trappen als je de ondersteuning op de hoogste stand zet. Om harder te gaan op een Speed Pedelec moet je wel extra bijtrappen. Het is niet zo dat de fiets moeiteloos rijdt, het is daadwerkelijk anders dan een scooter. Met name het laatste stukje naar de 45 km/u vraagt best wel een flinke inspanning. Op de meeste speed pedelecs haal je een kruissnelheid van zo’n 35-40 km/u.

12GO'er op een Speed Pedelec

Voor welke fietsers zijn Speed Pedelecs interessant?

De Speed Pedelec kun je het beste zien als een volwaardige alternatief voor de auto voor woon-werkverkeer. Als je bijvoorbeeld in Gouda woont en werkt in Den Haag kun je op het bromfietspad langs de A12 lekker doorfietsen op een Speed Pedelec en wordt de afstand van zo’n 30 km die je op je stadsfiets vermoedelijk te groot vindt toch interessant om te fietsen. Als je jouw fiets alleen in de stad of alleen voor korte ritjes gebruikt kun je beter voor een gewone e-bike kiezen. Nog los van de hogere aanschafkosten is een Speed Pedelec in de bebouwde kom minder efficiënt omdat je op veel plekken niet op volle snelheid mag en kan rijden. Je mag de Speed Pedelec bovendien alleen gebruiken op bromfietspaden of op de rijbaan.

Wat zijn de voordelen van een speed pedelec?

Een Speed Pedelec heeft veel voordelen ten opzichte van een normale stadsfiets, een gewone elektrische fiets en zelfs de auto. Uiteraard is de snelheid van een Speed Pedelec voor veel fietsers een groot voordeel. Zeker als het gaat om woon-werkverkeer zullen veel mensen gebaat zijn bij de hogere snelheden van een Speed Pedelec ten opzichte van een (elektrische) stadsfiets, omdat je op die manier langere afstanden sneller en gemakkelijker kunt afleggen. Sterker nog, met een Speed Pedelec ben je in veel situaties zelfs sneller op je werk dan met de auto. Dit komt omdat je met een Speed Pedelec de ochtendspits en de daarbij horende files ontwijkt. Ontstaat er een file op het fietspad? Geen probleem, binnen de bebouwde kom mag je ook op de rijbaan fietsen. Ook het vinden van een parkeerplaats is met een Speed Pedelec een heel stuk makkelijker dan met de auto!

Naast het feit dat een speed pedelec in veel opzichten sneller is dan een auto, is een Speed Pedelec veel milieuvriendelijker dan een auto. Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische fiets slechts 3% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto veroorzaakt. Bij de aanschaf van een Speed Pedelec maak je dus een duurzame en milieubewuste keuze en draag je bij aan een beter klimaat. 

Uiteraard is fietsen ook heel gezond voor je! Met een Speed Pedelec hoef je niet zoveel fysieke inspanning te leveren als met een gewone stadsfiets, maar het blijft altijd meer dan wanneer je met de auto gaat. Tijdens het fietsen kun je ook nog eens een frisse neus halen, terwijl je in de auto op de snelweg waarschijnlijk minder snel je raampje open zult doen. 

Alle voordelen van een speed pedelec even kort op een rijtje:

 • Milieuvriendelijk
 • Nooit meer in de file
 • Geen parkeerstress meer
 • Gezonder dan wanneer je met de auto gaat

Speed Pedelec E45 Stromer

Hoe zit het met onderhoud van een speed pedelec?

Een speed pedelec moet je goed laten onderhouden, net als elke andere fiets. Vanwege de grote krachten die de motor uitoefent op de draaiende delen en vanwege het intensieve woon-werkverkeer waar speed pedelecs doorgaans voor worden gebruikt is het belangrijk om de fiets regelmatig een onderhoudsbeurt te laten geven. De eerste beurt wordt binnen 5 maanden aangeraden, vervolgens is (afhankelijk van het gebruik) een keer per jaar voldoende. 

Kan ik bij 12GO Biking een speed pedelec testrijden?

Ja, dit kan. Je kunt bij ons op de testbaan in de showroom een aantal speed pedelecs uitproberen. De fietsen die voorradig zijn, staan vaak gewoon bij ons in de showroom. Alle fietsen die in de showroom staan, kun je testrijden op de indoor-testbaan. Deze testbaan bevat de elementen die je in het verkeer ook tegen gaat komen zoals drempels, tegels en zelfs een brug! 

Mag je zomaar met een speed pedelec de weg op?

Speed Pedelecs worden wettelijk gezien als bromfietsen. Dat betekent dat je niet zomaar met een speed pedelec bij ons de winkel uit kan fietsen, maar dat er specifieke wetgeving is waar de fiets en de bestuurder aan moeten voldoen:

 • De fiets moet zijn voorzien van een geel kenteken, dat op naam wordt geregistreerd bij de RDW.
 • De fiets moet zijn uitgerust met een claxon, remlicht en achteruitkijkspiegel.
 • Waar moet een speed pedelecs rijden? Er gelden dezelfde verkeersregels als voor bromfietsen, je mag dus niet overal op het fietspad. Om precies te zijn: speed pedelecs zijn wél toegestaan op het bromfietspad (rond bord met fiets en brommer), maar meestal niet op het fietspad (rond bord met alleen een fiets voor een verplicht fietspad of rechthoeking bord 'fietspad' voor een niet verplicht fietspad). 
 • Voor het gebruik van een speed pedelec is het bezit van een (brommer)rijbewijs (AM of B) verplicht. Omdat de speed pedelec als brommer wordt gezien is een speed pedelec geen zwakke weggebruiker.
 • Het gebruik van een speciale speed-pedelec-helm (NTA 8776:2016-norm) of een bromfietshelm (ECE 22.05-norm) is verplicht.
 • Het is verplicht om de fiets WA te verzekeren.
 • Wij kunnen dit van A tot en met Z voor je regelen.
 • Je kunt buiten Nederland ook rijden op een speed pedelec die je bij ons hebt aangeschaft. Wij geven we je de benodigde papieren mee om een kenteken aan te vragen in het land waar hij gebruikt gaat worden.

Ook gelden er voor speed pedelecs, net als voor bromfietsen, de volgende maximumsnelheden:

 • Op de rijbaan binnen de bebouwde kom: 45 km/u.
 • Op bromfietspaden binnen de bebouwde kom: 30 km/u.
 • Op bromfietspaden buiten de bebouwde kom: 40 km/u.

bromfietspad voor speed pedelec voertuigen

Een speed pedelec bij 12GO Biking kopen

Neem een geldig auto- of brommerrijbewijs mee en je kan de speed pedelec binnen enkele dagen ophalen. Vaak krijgen we de vraag: Hoe moet ik mijn speed pedelec inschrijven? Je hoeft daar als klant niks voor te doen, wij registreren de fiets en monteren het kenteken.

 • Wij regelen de verzekering van de fiets.
 • Wij hebben een goedgekeurde helm voor je.
 • Wij registreren kosteloos de speed pedelec bij het RDW en zorgen voor een kenteken.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.