Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020

Plus- en minpunten
 • Stijf uitgebalanceerd frame met fantastische rijeigenschappen
 • De unieke actiflex demper zorgt voor extra comfort
 • Geschikt voor quick release en steekassen
 • Shimano Ultegra Flat mount schijfremmen
 • Shimano Ultegra Di2 afmontage

Beschrijving

LET OP! De afbeelding is ter illustratie van het frame. De specificaties kunnen afwijken ten opzichte van de afbeelding, kijk voor de specificaties onder het kopje 'specificaties'. 

De Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra Di2 NDR is de nieuwste carbon endurance racer van Wilier. Deze fiets is voorzien van sterk carbon, dat ondanks het lage gewicht toch de stijfheid behoudt. Verder is de Wilier Cento10 NDR uitgerust met de elektronische schakelgroep van Shimano, de Ultegra Di2 groepset. Met deze groepset weet je zeker dat je betrouwbare schakelprestaties hebt, en dat alles soepel zal verlopen. Naast het carbon frame en de elektronische schakelgroep heeft Wilier op deze fiets ook hydraulische schijfremmen geplaatst. Deze remmen zorgen ervoor dat je op tijd tot stilstand komt, wat wel handig is als je deze fiets koopt, want reken er maar op dat je met deze fiets hoge snelheden zult behalen.

Deze fiets valt onder de 'endurance' categorie. Dit houdt in dat deze fiets specifiek is gemaakt voor de langere ritten. Dit betekent niet dat je op deze fiets geen sprintje kan trekken, maar dat je het verschil echt gaat merken in de langere ritten. Wilier heeft dit bereikt door een frame te gebruiken met een aangepaste geometrie en door het toevoegen van het Actiflex systeem. Het Actiflex systeem is een demper in de staande achterbrug van de fiets en die vangt als mini-schokdemper de klappen van het achterwiel op. Omdat de trillingen worden opgevangen kun je efficiënter kracht zetten en heb je meer energie over voor de eindsprint. 

Lees hier alles over Wilier

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Wilier Cento10

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Elektronisch
Gewicht
 • 7.95 Kg. +/- 5%

Frameset en vering

Schakelsysteem

Wielen

Onderdelen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.