Wilier Cento01NDR Ultegra Trimax Disc 2019

Plus- en minpunten
 • Stijf uitgebalanceerd frame met fantastische rijeigenschappen
 • Volledig Shimano Ultegra afgemonteerd
 • Shimano Ultegra schijfremmen
 • Vision Trimax Disc wielen

Beschrijving

Dat Italianen mooie fietsen kunnen maken laat Wilier nog maaar is zien met deze Cento01NDR Ultegra racefiets. Dat deze fiets gemaakt is voor comfort wil niet zeggen dat de fiets alleen gemaakt is om rustig te toeren. De bergen opzoeken of wedstrijden rijden kan met deze fiets prima. Bijzonder aan de Cento01NDR is de mogelijkheid om zowel voor schijfremmen als velgremmen te kiezen. Echter zijn velgremmen een beetje achterhaald en zijn schijfremmen niet meer weg te denken anno 2018/2019. Ook kunnen er wielen met quick-release als met steekassen in de fiets. Wat de toekomst ook brengt. De Wilier Cento01NDR is er klaar voor.

Endurance wil zeggen dat de fiets iets minder 'race' is dan we gewend zijn van Wilier. Dit is voornamelijk de danken aan de aangepast geometrie en het Actiflex system. Het Actiflex system is een demper in de staande achterbrug van de fiets en die vangt als mini-schokdemper de klappen op. Doordat de trillingen opgevangen worden kun je efficienter kracht zetten en heb je meer energie over voor de eindsprint. De Cento01NDR 2019 is afgemonteerd met een Shimano Ultegra groep en heeft een Vision Trimax Disc wielset met Vittoria Zaffiro Pro banden. 

De foto's zijn ter illustratie van het frame. De specificaties en afmontage wijkt af van de gebruikte afbeeldingen.

Lees hier alles over Wilier

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Wilier Cento10 , Outlet

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 8.3 Kg. +/- 5%

Frameset en vering

Schakelsysteem

Wielen

Onderdelen

Reviews (1)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Wat een beest van een fiets !!!

  door Michel

  Ik was al een tijd op zoek om mijn oude trek alpha 2.3 te vervangen maar dan ook in 1 x goed. Dus ik wilde graag een 100% carbon frame en velgen met ultegra schakel systeem en schijfremmen. Ik had voor mijzelf de keuze gemaakt om te kiezen uit een Trek, Cube of Wilier. Wat heel goed uitkwam was dat er bij 12GOBiking een open dag in April was om fietsen te kunnen bekijken en proberen. Wat een leuk event is dat. Ik werd vriendelijk aangesproken door een van de verkopers en door zijn vragen stelde hij al vrij snel voor om buiten de Wilier eens uit te proberen. Waarom hij dat zo snel wist kom ik later nog op terug. Dus ik naar de Wilier stand. Daar stonden 2 mannen die mij alles konden vertellen over het merk en de fiets waar ik interesse voor had. Echt heel erg leuk om zo eens kennis te maken met een merk. Na meerdere soorten fietsen van Wilier te hebben geprobeerd was ik er al snel uit. De andere 2 merken heb ik zelfs niet meer bekeken. Maar ja als fan van Italiaanse spullen is dat ook niet zo gek. Dus ik weer naar binnen en naar dezelfde verkoper toe gegaan. “En ben je eruit” vroeg hij. Ja ik wil de Wilier was mijn antwoord. Waarop hij zei ”ik zag het al bij het gesprek over de Wilier aan de blik in je ogen dat die fiets het ging worden” Hoe leuk is dat, dat door de ervaring van deze verkoper hij dat aan je kan zien. En over de fiets kan ik dus alleen maar zeggen. Wat een beest van een fiets. W l'Italia liberata e redenta

  • design/frame
  • kleuren/mat
  • comfort
  • zadel

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.