Wahoo Kickr Fietstrainer

Plus- en minpunten
 • Geschikt voor Zwift
 • Direct drive trainer met vliegwiel
 • Bluetooth en ANT+ voor koppelen met andere aparaten
 • Maximaal vermogen van 2200 watt
 • Stijginspercentage tot 20%
 • Meest realistische fietservaring
 • Door de uitdraaibare poten stabiel te plaatsen op iedere ondergrond

Beschrijving

De Wahoo Kickr is een fietstrainer in het hoogste segment en biedt de meest realistiche simulatie denkbaar. Deze trainer beschikt over een zeer sterke elektrorem waarmee een maximaal vermogen van 2200 Watt en een stijging van 20% nagebootst kan worden. Dankzij het stalen frame staat de trainer erg stevig en betrouwbaar, ook als er een sprintje getrokken moet worden. De trainer is ook nog eens makkelijk opvouwbaar zodat hij eenvoudig op te bergen is als je training erop zit.

Voor de bevestiging van de fiets heeft de Kickr een Direct Drive systeem. Je plaatst de fiets rechtstreeks op de cassette van de trainer. In combinatie met het fysieke vliegwiel zorgt dit ervoor dat je het gevoel hebt dat je buiten fietst. De Kickr is geschikt voor wielmaten van 24" t/m 29", ook fietsen met schijfremmen kunnen gebruikt worden. Wanneer je fiets een steekas achter heeft is dat geen probleem, de Kickr wordt geleverd inclusief adapters voor 12x142 en 12x148 steekassen, fietsen met normale snespanners kunnen uiteraard ook gebruikt worden. 

De Wahoo Kickr heeft een Shimano/SRAM body en wordt geleverd inclusief 11-speed cassette.  Deze cassette is ook te gebruiken voor Shimano, SRAM en Campagnolo 11-speed systemen.

Door middel van het ingebouwde Bluetooth en ANT+ kun je de Kickr koppelen met je smarthpone, tablet of pc. Het kan zijn dat je voor het kopellen een extra adapter nodig hebt op het te koppelen apparaat. Voor het koppelen met de PC is bijvoorbeeld een ANT+  adapter nodig. Nadat je de koppeling hebt gemaakt kun je de weerstand van de trainer aanpassen middel van de software. De weerstandsverandering loopt bij de Kickr uiterst soepel in elkaar over, zonder schokkerig aan te voelen. Vooral bij de acceleratie, vertraging en het bergop -en bergaf rijden op bijvoorbeeld Zwift bepaalt dit voor een groot gedeelte het realisme. Hier merk je het verschil met een goedkopere trainer. 

Naast het aansturen van de weerstand kun je ook je ritgegevens uitlezen en analyseren. De Kickr biedt alles wat je nodig hebt in een trainer en zal de wensen vervullen van elke fietser. Hoewel de Kickr misschien teveel is voor de beginnende fietser, is het een perfecte keuze voor de ervaren fietser. Het hoge wattage en stijgingspercentage zorgen dat de zwaarste trainingen en snelste sprints gesimuleerd kunnen worden.

 

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers , Alles van Wahoo

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

Om een interactieve trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog een aantal accessoires nodig.

Past mijn fiets op deze trainer?

Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met een trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of doorloop het stappenplan op ons blog om te bepalen of jouw fiets op deze trainer past.

 • Test deze fietstrainer in de winkel! l

  Test deze fietstrainer in de winkel!

  Deze fietstrainer staat klaar om getest te worden. Voor de optimale beleving tijdens het indoor fietsen hebben we de trainer voor je aangesloten op het programma Zwift. Kom naar de winkel, bekijk de trainer en probeer hem nu uit!

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

Smart Bike/Stationaire trainer: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat, dit geeft een nog echter gevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • Tot 20% mogelijk
Geschikt voor steekas
 • Ja, via adapter
Maximale Vermogen
 • 2200 watt
Te gebruiken met Zwift
 • Geschikt voor Zwift
Test en koop in de winkel

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling.

Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

 • Ja

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteiten

Compatibiliteit

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.