Scott Contessa Speedster 15 2021

Plus- en minpunten
 • Fiets is afgestemd op het dameslichaam
 • Carbon voorvork
 • Shimano 105 R7000 versnellingsgroep
 • Schijfremmen bieden betere remprestaties

Beschrijving

De Scott Contessa Speedster is een echte allround aluminium racefiets voor dames. De Contessa Speedster serie kenmerkt zich door een lichtgewicht frame met een geometrie die voor een comfortabele zitpositie zorgt. Scott heeft de Contessa Speedster helemaal afgestemd op het dameslichaam waarmee iedere dame veel kilometers kan genieten op deze fiets.

De Contessa Speedster 15 is het topmodel uit de reeks van aluminium dames racefietsen van Scott. De fiets is voorzien van de Shimano 105 versnellingsgroep die bekend staat om uitstekende schakelprestaties, duurzame onderdelen en een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. De velgremmen maakt de fiets ook nog eens lichter dan de variant met schijfremmen.

De rest van de fiets is voorzien van onderdelen van Syncros, het accessoiremerk van Scott. Zo bieden de Syncros aluminium wielen goede rijprestaties en zijn ze voorzien van 28mm brede Schwalbe Lugano banden die de fiets nog meer rijcomfort geven.

Lees hier alles over Scott

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen

12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €1000 en €2000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met dit blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets!

Specificaties

Algemeen

Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Model
 • Damesfiets
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano 105
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Mechanische Velgremmen
Versnellingen
 • 2 x 11
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
As voorwiel
 • Quick Release
As achterwiel
 • Quick Release
Gewicht
 • 9.40kg
Materiaal velg
 • Aluminium

Frameset en vering

Afmontage

Onderdelen

Wielen