Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
De Merida Scultura racefiets is in de basis een klimfiets, maar dankzij de focus op zowel lichtgewicht als aerodynamica en comfort is de Scultura ook geschikt als allround-racefiets. De high-performance fiets is beschikbaar als instapmodel voor beginners, als prestatiegerichte racefiets voor gevorderden en als professionele racefiets om wedstrijden mee te winnen. Daarnaast zijn er verschillende varianten zoals de endurance- (hoog comfort) en gravel-Scultura's.
Bekijk direct: Merida Racefietsen | Carbon Racefietsen | Klimfietsen| Endurance Racefietsen
Lees verder...De Merida Scultura is een serie van de Merida racefietsen. De Scultura is verkrijgbaar als aluminium en carbon racefiets en combineert lichtgewicht onderdelen met comfort en aerodynamica. In de basis is de Merida Scultura een klimfiets, maar hij kan prima als allround racefiets gebruikt worden. De Merida Scultura-serie is opgebouwd uit een reeks fietsen met ieder haar eigen unieke eigenschappen, maar ze kunnen allemaal klimmen, zijn licht en hebben een goede aerodynamica. Zo gebruikt de Merida bijvoorbeeld een aantal aerodynamische elementen van hun aero-racefietsen, de Reacto, voor minder luchtweerstand. Er is voor ieder type fietser een geschikte Merida Scultura: van beginners tot gevorderden en zelfs professionals.
Er zijn veel verschillende Merida Scultura’s die ieder hun unieke eigenschappen hebben. De racefietsen verschillen met elkaar op gebied van onderdelen of het frame, denk bijvoorbeeld aan de groepset (versnellingen en remmen), wielen, stuur, het zadel etc. Hieronder lichten we de populairste Scultura racefietsen uit.
De Merida Scultura 6000 is geschikt voor de recreatievelingen die de prestaties tijdens hun rit willen verbeteren. Met een agressieve geometrie, een carbon frame en gebruik van lichte en kwalitatief goede onderdelen is dit een fiets waarmee je veel snelheid maakt. Daarnaast heb je de keuze tussen elektronisch en mechanisch schakelen van groepen zoals Shimano Ultegra of 105 (Di2).
De Merida Scultura 5000 is net als de 6000 gemaakt voor de recreatieveling die net wat meer uit zijn ritjes wil halen: oftewel snel wilt fietsen. De Scultura 5000 is heel vergelijkbaar met de 6000, maar bevat net iets goedkopere onderdelen waardoor het gewicht wat hoger ligt en de prestaties iets minder goed zijn dan de 6000. Met de Scultura 5000 koop je dus een vergelijkbare racefiets, maar is je portemonnee iets blijer met je.
De Merida Scultura 400 is een aluminium racefiets die geschikt is voor beginnende tot gevorderde racefietsers. De Scultura is minder snel dan de bovenstaande fietsen, maar hij is ook niet gemaakt om de snelste tijden mee te fietsen. Hij is namelijk gericht op een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de recreatieve fietser. Met zeer degelijke onderdelen zoals een carbon voorvork en de Shimano 105 groep is dit een racefiets die breed inzetbaar is.
De Merida Scultura Endurance is geen aparte fiets binnen de Scultura-familie. De bovenstaande modellen worden namelijk in sommige gevallen ook als ‘endurance’ variant uitgebracht. De frames en onderdelen van deze fietsen zijn extra gericht op een comfortabele zithouding en lange afstanden fietsen.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen