Kona Rove NRB 2020

Plus- en minpunten
 • Comfortabele geometrie
 • SRAM Apex afmontage
 • Mechanische schijfremmen
 • Veelzijdige gravelbike
 • Mechanische schijfremmen bieden minder remkracht dan hydraulische

Beschrijving

Met de Rove NRB hoeft de route niet op te houden waar het asfalt stopt. De comfortabele geometrie met een robuust aluminium frame zorgt ervoor dat de fiets ideaal is voor lange ritten. De voorvork is van carbon, waardoor trillingen van het wegdenk worden geabsorbeerd en je armen minder snel vermoeid raken. Zo zijn lange ritten op fietsvakantie of trektochten door de Franse Alpen geen enkel probleem voor deze alles-kunner.

De Rove NRB heeft een SRAM Apex 1x11 afmontage. Hiermee heb je de eenvoud van een enkel voorblad, met een prima schakelbereik en betrouwbare schakelprestaties. Dit is echter wel de instapgroep van SRAM, waardoor het niet de meest duurzame is. Verder is de Rove NRB uitgerust met mechanische schijfremmen. Hiermee heb je voldoende remkracht onder alle omstandigheden. De WTB Horizon Road Plus TCS 650x47c banden zijn breed en geven goede grip op de onverharde wegen. Dit maakt de Rove NRB een zeer veelzijdige trekking / gravel fiets.

Bekijk de volgende categorieën: Gravelbikes

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Sram Apex
Versnellingen
 • 11
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Mechanische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch

Frame

Afmontage

Onderdelen

Wielen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.