Plus- en minpunten
 • Bosch Performance Line motor (65 Nm)
 • Gates CDX riemaandrijving
 • Enviolo trekking traploze 'versnelling'
 • Hydraulische schijfremmen
 • Kabelgeleiding in het frame

Beschrijving

De Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021 is een zeer onderhoudsarme elektrische stadsfiets. Deze ebike is voorzien van de Bosch Performance Line middenmotor, met 65 Nm aan koppel. De accu is netjes in het frame verwerkt en heeft een capaciteit van 625 Wh. Hiermee heeft deze fiets de grootste actieradius die mogelijk is.

Deze Image 5.b Belt BLX 625 is een variant op de 5.B Belt, speciaal gemaakt voor de Benelux. De Benelux-versie heeft een Nuvinci Enviolo Trekking traploze versnelling. Hierdoor trap je altijd de juiste mate van weerstand. Je hebt ook geen last meer van de 'gaten' tussen de versnellingen. De fiets is voorzien van een Gates CDX riemaandrijving. Riemaandrijving in plaats van een kettingaandrijving is een stuk duurzamer. De riem gaat lang mee en vereist weinig tot geen onderhoud. Deze riem heeft een levensduur van 10.000 tot 15.000 kilometer en hoeft niet gesmeerd te worden. De fiets heeft verder ook interne kabelgeleiding, wat zorgt voor minder slijtage aan de kabels, dus minder onderhoud. Op deze manier is de Kalkhoff Image 5.B Belt BLX een zeer onderhoudsarme fiets. De fiets heeft verder hydraulische schijfremmen, die jou de remkracht netjes laten verdelen en die ervoor zorgen dat je onder alle weersomstandigheden dezelfde remprestaties hebt.                                

De Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625 2021 is een zeer complete  en onderhoudsvrije elektrische stadsfiets, waarmee jij met al het mogelijke comfort van A naar B gaat. Dankzij de volledige uitrusting ben je gelijk klaar om op pad te gaan. De fiets is voorzien van een ringslot, een bagagedrager, verlichting, spatborden, riembescherming, jasbeschermers en een standaard. Je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van de fiets, want dat is minimaal. Wel zo fijn als je de fiets bijna dagelijks gebruikt.
Kortom is deze fiets geschikt voor iedereen die de fiets veel gebruikt en ook graag langere tochten maakt door heuvelachtig terrein.

Lees hier alles over Kalkhoff

Bekijk de volgende categorieën: Elektrische stadsfietsen

Riemaandrijving: alles wat je wil weten

Fietsen met een riemaandrijving worden steeds populairder. Het grote voordeel van deze fietsen is dat ze onderhoudsarm zijn doordat de riem geen onderhoud nodig heeft. Maar zijn er ook nadelen? Wij hebben alles voor je op een rij gezet.

Ontdek alle opties van deze superdeluxe Kalkhoff Image 5.B Belt BLX

Kalkhoff heeft deze elektrische fiets van de beste onderdelen voorzien. In deze blog worden alle voordelen van deze top fiets beschreven. Lees hier alles over de Kalkhoff Image 5.B Belt BLX.

Specificaties

Algemeen

Type elektrische fiets
 • Stadsfiets
Plaats motor

De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rij-eigenschappen van de fiets.

Voorwielmotor: Met een voorwielmotor word je als het ware vooruit getrokken. Bij natte en/of gladde omstandigheden loop je hierdoor het risico dat je voorwiel in een scherpe bocht wegglijdt.

Middenmotor: De middenmotor heeft het meest stabiele rijgedrag. Omdat het zwaartepunt laag bij de grond en in de trapas zit voelt een middenmotor heel natuurlijk aan.

Achterwielmotor: Een achtwielmotor is bijna letterlijk een steuntje in de rug. Deze motor maakt het achterwiel wel een stukje zwaarder en heeft een minder efficiënte aandrijving.

 • Middenmotor
Merk motor
 • Bosch
Motor type
 • Bosch Performance Line
Plaats accu

De plaats van de accu is afhankelijk van de plaatsing van de motor en type frame ( dames of heren )

 • Geïntegreerd in frame
Kracht motor
 • Zeer krachtig
Versnellingen
 • Traploos
Type sensor
 • Rotatiesensor
 • Trapkrachtsensor
Aantal Wh accu

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes. 

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere. 

 • 550 - 750 Wh
Actieradius

Hoe ver kom ik eigenlijk met een volle accu? Het is een van de meest gestelde vragen bij de aanschaf van een e-bike. De stelregel hierbij is dat je afhankelijk van het type accu per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen. 

Onze testers hebben de actiradius van verschillende accu's getest en kwamen op het volgende: 250 Wh: 35 - 60 km, 300 Wh: 45 - 75 km, 400 Wh: 60 - 120 km, 500 Wh: 75 - 150 km.

Het is wel belangrijk om te bedenken dat er veel externe factoren zijn die een rol spelen. Denk hierbij aan het type motor, het gewicht van de fiets, het gewicht van de berijder, het gewicht van de bagage, versnellingen, temperatuur, bandenspanning, trapkracht, terrein, ondergrond en de leeftijd van de accu. Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je buurman verder of juist minder ver fietst dan jij met dezelfde accu.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

 • 75 - 150+ km
Aantal Nm motor

De motorcapaciteit wordt bepaald door het aantal Newtonmeter, ofwel het aantal koppel. Als het aantal Nm hoger is, is de motor van de e-bike krachtiger. Op vlakke wegen en door de stad zal 25-50 Nm al voldoen, terwijl je voor heuvelachtig terrein meer Nm nodig hebt. In de praktijk betekent het dat je met een fiets met 80 Nm een stuk sneller en krachtiger optrekt dan met een fiets met 25 Nm.

 • 65
Type zithouding
 • Gebogen
Type versnelling
 • Enviolo (Nuvinci) handmatig
Geveerde voorvork

Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.

 • Geveerde voorvork
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Voordrager
 • Nee
Gewicht
 • 29 kg
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Enviolo TR
Type aandrijving

Een fiets met riemaandrijving is extreem onderhoudsvriendelijk. Een riem slijt namelijk een stuk minder hard dan een ketting en daarnaast zitten de versnellingen verwerkt in de naaf of in de trapas. Hierdoor zal bij het verwisselen van een versnelling de riem in dezelfde rechte lijn blijven liggen, wat ervoor zorgt dat deze minder weerstand geeft en stiller is dan een gewone ketting. Daarnaast blijft de riem een stuk schoner en kan deze niet gaan roesten in tegenstelling tot een gewone ketting. Dit komt omdat er geen olie nodig is om de riem te smeren. Dit is toch wel heel erg fijn als je met je nette kleding op de fiets stapt.

 • Riem
Type riemaandrijving

Eigenlijk worden alle fietsen met riemaandrijving uitgerust met een riem van Gates, omdat dit merk simpelweg de beste kwaliteit levert. Binnen Gates zijn er twee verschillende types riemaandrijving, CDN en CDX.

Gates CDN: CDN is een instap-niveau riemaandrijving. Deze lijn is gemaakt van polymeer-carbon en hierdoor voordeliger dan een CDX. Deze riem wordt voornamelijk gebruikt op stadsfietsen.

Gates CDX: CDX is een zeer duurzame en efficiënte aandrijving. Deze riem is gemaakt van polyurethaan-carbon. Dit materiaal is bestand tegen alle weerssituaties en tegen de krachtige aandrijving van motoren. Deze riem zit dan ook vaak op e-bikes met krachtige motoren.

Mocht je in één oogopslag het verschil willen zien, hoef je alleen naar de bovenkant van de riem te kijken. De CDN riem heeft namelijk een gladde bovenkant, terwijl de CDX geribbeld is.

 • CDX tandriem
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Aluminium
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Toelaatbaar gewicht
 • 130 kg

Frame

Afmontage

Onderdelen

Accessoires

Elektrische Onderdelen

Wielen

Reviews (3)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
 • Een prima allrounder voor stad en tour met aardig wat luxe.

  door Thomas

  Deze fiets is prima geschikt voor Stad en ook voor de wat langere tour. Door de beresterke motor kom je nooit kracht te kort. Zelfs tegen de wind in fietsen is geen probleem meer voor mij. De geveerde zadelpen is ook wel een luxe die ik niet meer wil missen. Voor de Racktime bagagedrager zijn veel mooie tassen en manden te koop die je via een klik systeem vast kan zetten. Doordat de aandrijving met een Gates riem is uitgerust is alles mooi onderhoudsarm en makkelijk schoon te houden. Ik ben zeer tevreden met mijn Kalkhoff fiets en hoop op veel mooie kilometer.

  • Prima voor stad en tour
  • Erg sterke motor
  • Grote accu
  • Vijf versnellingen is net te weinig,zeven was beter geweest
  • Fiets is een beetje zwaar
  • Matige verlichting voor
 • Kwaliteitsfiets, beter dan Gazelle of Batavus.

  door Theo

  Uitstekend advies gekregen bij 12gobiking en gekozen voor Kalkhoff die echt beter is afgewerkt als de Batavus die ik zelf had geselecteerd. De fiets is stijf, rijdt en remt geweldig. Met uitgeschakelde motor trapt hij licht. Niet goedkoop, maar is zijn meerprijs waard.

  • Zeer goed afgewerkt, degelijk
  • Rijdt fantastisch
  • Grote accu
  • Kost wat, maar dan heb je ook iets.
 • Geen koopje, maar wel een fijne fiets, dus genieten als je erop rijdt!

  door Anja

  Hele fijne fiets. Ik rijd er met veel plezier op naar mijn werk. Zou graag willen de range (verschil tussen de laagste en hoogste) van de traploze versnelling wat groter zou zijn. Voorvork kan wel iets beter.

  • krachtige motor zorgt er voor dat je altijd fijn fietst
  • traploze versnelling is fijn
  • het bereik van de traploze versnelling lijkt wat kort. Daarmee wil ik zeggen dat de range tussen de laagste en de hoogste veel minder is dan tussen een naaf 1 - 8. Op de maximale versnelling maak je daardoor best veel traprondes.
  • de voorvork is een beetje stroef

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn fiets in de winkel bekijken en kopen?

Ja. In onze winkel in Moordrecht hebben we een grote showroom waar de modellen staan geëtaleerd. Hier kun je alles eens rustig van dichtbij bekijken en passen. Stadsfietsen en E-bikes kunnen worden geprobeerd op onze indoor testbaan. Voor sportfietsen werken wij met een BikeFitting systeem waarmee de juiste framemaat en zithouding van je nieuwe fiets berekend wordt. Onze verkoopadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Kan ik mijn fiets direct meenemen?

Bij ons kan de fiets, als deze op voorraad is in de juiste maat, direct mee. Het klaarmaken van de fiets duurt ongeveer 60 minuten (afhankelijk van de drukte). Houd er rekening mee dat het klaarmaken van een elektrische fiets langer duurt. Bij aankoop krijg je altijd even een indicatie van de wachttijd.

Hoe krijg ik mijn fiets mee? Moet ik er zelf nog wat aan doen?

Je kan direct op je nieuwe fiets wegrijden. De fiets is volledig gemonteerd en afgesteld. De fiets krijgt een afleverbeurt en wordt uitgebreid getest, zodat we zeker weten dat hij 100% in orde is. Accessoires worden momenteel vanwege de drukte niet gemonteerd en naar je thuis gestuurd.

Daarnaast nemen we de tijd voor het uitleveren van de fiets. We stellen de fiets af op je lengte, houding, gewicht en wensen. We geven de uitleg over het gebruik en onderhoud van de fiets en je krijgt alle bijbehorende papieren en documentatie. Mocht het niet lukken met inladen in de auto, dan helpen we graag een handje!

Kan ik mijn fiets laten bezorgen?

Ja, de fiets kan bezorgd worden op een adres naar keuze in Nederland of België. Neem voor andere landen contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Hoe krijg ik mijn fiets geleverd? Moet ik er zelf nog wat aan doen?

Je fiets wordt 100% rijklaar thuis afgeleverd. Meer informatie

Wat is de levertijd van mijn fiets?

Door extra drukte zijn veel bezorgdagen bij onze vervoerder al volgepland. De levertijd van online bestelde fietsen is momenteel 2-4 werkdagen.

Wanneer de bestelde fiets op voorraad is wordt de fiets direct rijklaar gemaakt en verstuurd. Voor 12.00 uur besteld is morgen in huis. In het weekend worden er geen fietsen afgeleverd. Bestellingen na donderdag 12.00 uur worden daarom op maandag geleverd.

Mocht het zo zijn dat je een fiets bestelt die niet op voorraad is dan nemen wij contact op over de levertijd en bezorgdatum.

Hoe laat wordt mijn fiets bezorgd?

Zodra de fiets hier verstuurd wordt ontvang je per mail een tijdvak van onze vervoerder Flevobird. Hiermee kun je zien hoe laat de fiets op het afleveradres wordt bezorgd. Het is helaas niet mogelijk om een dagdeel te selecteren voor de levering. Flevobird communiceert dit naar u.

Wat zijn de verzendkosten?

Momenteel wordt over alle fietsen €29,- verzendkosten gerekend. Kinderfietsen worden gemonteerd geleverd voor €25,-. Bij 2 fietsen op hetzelfde adres betaal je maar 1 keer bezorgkosten. Extra onderdelen of accessoires worden gratis bezorgd. Kijk voor alle informatie, zoals levering naar België, bij levering.