Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Als het erom gaat te investeren in een stadsfiets, is het belangrijk om er een te zoeken die van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid is. Batavus is al lang synoniem met kwaliteit - ze gebruiken alleen hoogwaardige functionele onderdelen, geavanceerde productietechnieken en mechanisch beslag om hun fietsen te maken. Bekijk hier alle herenfietsen (met bovenbuis) van het merk Batavus.
Bekijk direct: Stadsfietsen | Hybride fietsen | Herenfietsen
Lees verder...Type fiets
Stadsfiets: De ideale fiets voor gebruik in de stad. Vaak al volledig aangekleed met spatborden, een bagagedrager en verlichting.
Transportfiets: Oerdegelijke no-nonsense fietsen die beschikken over een voor- en achterdrager.
Opa- & Omafiets: De klassieke opa- en omafietsen
Moederfiets: De ideale fiets voor het dynamische gezinsleven. Extra stevig en voorzien van allerlei gemakken om de kids mee te nemen.
Trekking hybride: De ideale fiets om lange afstanden mee af te leggen. Ook wanneer je bepakking hebt is een trekking hybride ideaal.
Fitness hybride: Ook bekend als sportfiets. Deze fietsen lijken op racefietsen, maar met een recht stuur. Perfect om aan je conditie te werken.
Cross hybride: Een sportieve fiets met een geveerde voorvork en iets bredere banden. Hiermee kun je ook op onverharde ondergrond uit de voeten.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type riemaandrijving
Gates CDN: CDN is een instapniveau riemaandrijving. Deze riemaandrijving wordt voornamelijk gebruikt op stadsfietsen.
Gates CDX: CDX is een zeer duurzame en efficiënte aandrijving. Deze riem kan meer druk aan dan de CDN riem. Daarom is dit de standaard riem op e-bikes.
Mocht je in één oogopslag het verschil willen zien, hoef je alleen naar de bovenkant van de riem te kijken. De CDN riem heeft namelijk een gladde bovenkant, terwijl de CDX geribbeld is.
Lees hier alles over riemaandrijving
Geveerde voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Type zadelpen
Vaste zadelpen: De zadelpen heeft geen vering en is alleen in hoogte verstelbaar.
Verende zadelpen: De zadelpen veert mee bij oneffenheden, waardoor je meer comfort hebt op de fiets.
Dropper zadelpen: Een dropper zadelpen kun je vanaf het stuur in hoogte verstellen.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!