Sorry, maar Elite Direto X Fietstrainer is niet langer te koop.

Plus- en minpunten
 • Voorwielsteun is meegeleverd
 • Simuleert tot 18% hellingshoek
 • Nauwkeurigheid van ± 1,5%
 • Verstelbare en inklapbare poten
 • Elite My E-Trainings app 1 jaar gratis
 • Pedaalanalyse optie, en interne vermogensmeter voor zeer specifieke data
 • Geen cassette meegeleverd

Beschrijving

De Elite Direto X fietstrainer is een interactieve direct drive trainer. Naast hoge precisie is de trainer erg stil en kan je alle kracht moeiteloos kwijt op deze trainer. De trainer is heel eenvoudig en makkelijk te gebruiken, het is een kwestie van een cassette erop monteren, poten uitklappen, inpluggen en fietsen maar. Mooi aan deze trainer is dat er standaard een voorwielsteun bij zit, zo kan je voorwiel nooit verschuiven tijdens een sprint, of als je uit het zadel komt voor een virtuele beklimming.

De trainer is zeer compact opvouwbaar, waardoor je deze na een training weer makkelijk ergens kan opbergen. Wat deze trainer uniek maakt is de nauwkeurigheid. Uitgerust met een OTS Power Meter en een afwijking van slechts +/- 1.5% steekt deze Elite fietstrainer met kop en schouders boven zijn concurrentie uit. De maximale weerstand van 2100 Watt is uitzonderlijk hoog. Je moet een hele flinke meneer (of mevrouw) zijn om daar niet genoeg aan te hebben. Door de krachtige rem kan de Direto X hellingen tot maar liefst 18% simuleren, een steile beklimming op Zwift of een andere trainingsapp is zo nog realistischer (en zwaarder). De trainer is compatible met 130-135 x 5mm quick release en een 142 x 12mm steekas (lange deraillleur). Voor Campagnolo is de Elite Campagnolo body nodig.

Omdat deze trainer een hoop moet aankunnen, is er gekozen voor een stalen constructie. De stevige stalen constructie van de Elite Suito is zeer stabiel en duurzaam, mede doordat de poten ver uitgeklapt kunnen worden blijft de trainer onder alle omstandigheden stabiel. De Direto X hoor je bijna niet, en is tot 50% stiller dan de gewone Direto. 

De Elite Direto X meet je cadans zonder dat hier een aparte sensor aan te pas komt, en meet verder het vermogen en de snelheid zeer precies, zodat de data die je ziet ook echt kloppen, en je deze tot in details kunt analyseren. Daarnaast beschikt de trainer over een pedaalanalyse optie, en is er een zeer naukeruige vermogensmeter ingebouwd dit alles voor een zeer precieze training. De trainer communiceert via ANT+ en Bluetooth. Bij deze trainer zit een jaar abonnement op Elite my E training, zo kan je gelijk kijken of dit iets voor je is en je trainer goed uitproberen. Naast deze apps is de trainer ook te gebruiken voor vele andere apps van derden zoals TrainerRoad en Kinomap en nog veel meer. 

Op dit moment is er een enorme vraag naar indoor fietstrainers. Dit heeft als gevolg dat wij een beperkte voorraad hebben en geen exacte uitspraken kunnen doen over de levertijden van verschillende trainers. Wanneer je het liefst zo snel mogelijk gebruik wil maken van een indoor trainer raden we je dan ook aan om een bestelling in onze webshop te plaatsen. Dan houden wij je op de hoogte en zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk binnen kunt trainen!

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

Om een interactieve trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog een aantal accessoires nodig.

Past mijn fiets op deze trainer?

Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met een trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of doorloop het stappenplan op ons blog om te bepalen of jouw fiets op deze trainer past.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

Smart Bike/Stationaire trainer: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat, dit geeft een nog echter gevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Ja
Stijgingspercentage
 • 18%
Geschikt voor steekas
 • Ja
Maximale Vermogen
 • 920watt bij 20 km/u 2100 watt bij 40 km/u 3250 watt bij 60 km/u
Te gebruiken met Zwift
 • Geschikt voor Zwift
Test en koop in de winkel

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling.

Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

 • Ja

In de verpakking

Fysieke eigenschappen

Functionaliteit

Reviews (2)

Gemiddelde :

Algemene beoordeling :
Prijs-kwaliteitverhouding :
Fietsplezier :
Installatie :
Stabiliteit :
Geluidsniveau :
Realistisch fietsgevoel :
 • Geweldig alleen mag het programma ook wel in het Nederlands

  door Udo

  Fijn op op te fietsen

  • Zeer fijn om op te fietsen
  • Redelijk stil
  • Zeer stabiel
  • Programma is alleen in Engels Duits of tsjechisch jammer
  • Helaas is het programma niet in het nederlands
 • Topproduct maar goede advisering voor installatie aanbevolen

  door Frank

  De Direto X is op zich niets mis mee. Maar de digitale koppeling met software i.c. Zwift is best wel gevoelig. Je moet voldoende snelle WiFi verbinding hebben. Laatste update Microsoft koppelt niet met Bluetooth. Als je (werk) pc afgeschermd is voor bepaalde bestanden die niet geaccepteerd worden, lukt installatie niet. Apple producten werken wel vlotjes.

Productvragen

Heb ik nog een aparte sensor nodig om te koppelen met PC of smartphone? Zoja, welke raden jullie aan?
 • Als PC of smartphone bluetooth heeft. Wat eigenlijk bijna altijd is, kan je deze verbinden met de Direto. Hier heb je geen aparte dongel voor nodig.
  Beantwoord door: Team 12GO biking
Welke hartslagzender heb ik nodig bij de Elite Direto X? Ik heb nu Sigma. Is de Ant+ noodzakelijk voor een goed signaal of is bluetooth voldoende? Mijn IPhone 6S zal als monitor ingezet worden. Hoe verhoudt de Elite software zich tot Trainerroad qua uitgebreidheid van de trainingsprogramma's en gebruikersgemak. In Trainerroad zijn de verschillende programma's al uitgewerkt. Moet ik dit bij Elite zelf doen of zitten hier al de uitgewerkte programma's in, gebaseerd op de FTP test?

Ik hoor graag van jullie,
groet,
marcel
 • Je hebt een hartslagzender nodig met bluetooth verbinding. Deze kan verbinden met de software op bijv. je telefoon. Over het algemeen is de Elite software verouderd. Je zou kunnen kijken naar een online pakket als Zwift.
  Beantwoord door: Team 12GO biking