Toggle Nav
Winkelwagen

E-bike kopen? Voorkom een miskoop met deze 5 tips!

E-bike kopen? Voorkom een miskoop met deze 5 tips!

Het uitzoeken van een nieuwe e-bike is leuk en spannend. Er zijn tal van mooie fietsen op de markt, maar welke past nou het beste bij jou? Natuurlijk wil je de beste keuze maken, want een elektrische fiets is niet goedkoop. Na het lezen van deze tips en checklists weet je zeker dat je geen miskoop zult doen en lang kunt genieten van je nieuwe fiets.

 1. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en e-bike termen
 2. Denk na over wat voor fietser je bent
 3. Lees reviews van fietsen én fietsenwinkels
 4. Maak een testrit
 5. Verzeker je e-bike

1. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en e-bike termen

Met enkel een budget en een voorkeur voor de looks van de e-bike ben je er nog niet. Ook al zoek je in een bepaalde prijsklasse; de verschillen in e-bikes zijn eindeloos. Zo kan een fiets in het instapklassement bijvoorbeeld voorzien zijn van een redelijk sterke motor en een simpeler frame, maar kan er ook zijn gekozen om een zeer comfortabel frame te combineren met een lichtere en minder efficiënte motor. De ene keuze is niet beter of slechter dan de ander, mits je de fiets koopt die het beste bij jouw wensen past. Daarom is het belangrijk dat je belangrijke termen kent. Je kunt dan een goede afweging maken tussen de verschillende mogelijkheden.

Checklist: kun jij antwoord geven op deze vragen? Dan ken je de meeste e-bike termen en zul je niet snel meer voor verassingen komen te staan. Zie je een nieuwe term? Lees je dan nog goed in over het onderwerp of vraag ons team om advies.

2. Denk na over wat voor fietser je bent

Hartstikke fijn dat je collega zo tevreden is over zijn nieuwe e-bike. Maar als je zelf hele andere fietsplannen of wensen hebt is het zonde om uit gemak dezelfde e-bike te kopen. Je hebt niets aan een te krachtige motor wanneer je enkel korte, vlakke ritten wilt maken en wie weet past een andere zithouding veel beter bij jou. De keuze is reuze, dus zorg dat je niet uit gemak te snel een keuze maakt gebaseerd op enkel iemand anders zijn ervaringen.

Probeer voor jezelf eens antwoord op de volgende vragen te geven zodat je gericht op zoek kunt gaan naar een fiets die bij jouw wensen past:

 • Hoe belangrijk is comfort voor jou?
 • Wil je sportief op de e-bike zitten of rechtop?
 • Hoe ver wil je kunnen fietsen zonder de accu op te laden?
 • Waar ga je de fiets voor gebruiken?
 • Zou je af en toe ook eens een langere rit willen maken?
 • Heb je plannen om de e-bike mee te nemen naar de heuvels of bergen?

3. Lees reviews van fietsen én fietsenwinkels

Staar je niet blind op één fiets die je geschikt lijkt. Zorg dat je je inleest over verschillende fietsen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het lezen van reviews. Hierin lees je naast de feitelijke informatie van de fiets - zoals de motor, afmontage, enzovoort - vooral over ervaringen. Want de kopers van een e-bike kunnen jou natuurlijk écht het beste vertellen hoe de fiets rijdt. Op onze website kun je gelukkig bij de meeste fietsen (en producten) reviews lezen zodat jij de beste keuze kunt maken.
Vergeet daarnaast ook niet om naar reviews te kijken van diverse fietsenwinkels. (Pssst: wist je al dat wij met bijna 20.000 reviews ruim een 9 scoren op Trustpilot?) 

4. Maak een testrit

Onze grote indoor testbaan is er natuurlijk met een reden. Wij vinden dat iedereen die een nieuwe fiets koopt deze eerst moet kunnen uittesten. Lezen over verschillende e-bikes of motoren is één ding, maar het ervaren van de verschillen zorgt ervoor dat je er écht achter komt welke fiets het beste bij je past.

5. Verzeker je e-bike

Heb je de perfecte e-bike uitgezocht? Super! Dan ben je klaar om de fiets af te rekenen, af te laten stellen, mee te nemen en te gaan rijden! Nou, bijna dan. Bij de aankoop van je elektrische fiets is het zeer belangrijk om goed na te denken over de diefstalbeveiliging. Dat doe je het beste meteen bij aanschaf van de fiets, en niet pas later wanneer je de fiets al hebt. Er zijn namelijk genoeg dieven die het gemunt hebben op gloednieuwe e-bikes. Maandelijks worden er nog duizenden e-bikes gestolen in Nederland. Daarom is het essentieel om een goed slot aan te schaffen en een verzekering tegen diefstal en schade af te sluiten. Voor de meeste verzekeringen moet je naast het ringslot – welke meestal al op de fiets zit – ook een tweede slot net ART-2 goedkeuring gebruiken. Voor speed pedelecs heb je voor diefstalverzekering minimaal een ART-3 slot nodig. Check goed aan welke voorwaarden je moet voldoen voor jouw verzekering.

Wist je al dat je bij 12GO Biking eenvoudig een verzekering af kunt sluiten bij aankoop van je fiets? Via ons profiteer je extra voordelig van een van de fietsverzekeringen van de ANWB. Deze verzekeringen bestaan in de basis uit een diefstal- en/of schadeverzekering met eventueel nog aanvullend een pechhulpverzekering. Zo weet je dat je altijd geholpen kunt worden bij pech onderweg.

2.149,99
Waardering:
99.0000%
12% korting
4.949,99
Waardering:
95%
19% korting
5.648,77
Waardering:
95%
15% korting
4.299,99
Waardering:
92%
19% korting

4 producten(en)

 

 

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.