Wilier Cento10NDR Ultegra Ksyrium Disc 2019

 • OUTLET SALEl
Plus- en minpunten
 • Stijf uitgebalanceerd frame met fantastische rijeigenschappen
 • De unieke actiflex demper zorgt voor extra comfort
 • Geschikt voor quick release en steekassen
 • Shimano Ultegra Flat mount schijfremmen
 • Shimano Ultegra afmontage
 • Mavic Ksyrium Pro Carbon UST Disc wielen

Beschrijving

Let op! De remmen en afmontage wijken af van de afbeeldingen. Deze fiets is afgemonteerd met schijfremmen en Shimano Ultegra. De kleur is zoals foto 1.

De Wilier Cento10NDR is een moderne carbon endurance racer. Waarom modern? Deze fiets is klaar voor de toekomst en ontwikkeld om opgebouwd te kunnen zoals jij wilt. Uniek is dat het carbon frame kan worden uitgerust met normale remmen of schijfremmen, echter zijn de meeste fietsen voor 2019 uigerust met schijfremmen aangezien deze altijd remkracht hebben en dit veel mooier staat. Er passen zowel wielen met quick-release als met steekassen in de fiets. Wat de toekomst ook brengt. De Wilier Cento10NDR is er klaar voor.

Endurance wil zeggen dat de fiets iets minder 'race' is dan we gewend zijn van Wilier. Dit is voornamelijk de danken aan de aangepast geometrie en het Actiflex system. Het Actiflex system is een demper in de staande achterbrug van de fiets en die vangt als mini-schokdemper de klappen op. Doordat de trillingen opgevangen worden kun je efficienter kracht zetten en heb je meer energie over voor de eindsprint.

Deze Cento10NDR is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 8000 groep waarmee je snel en elekttronisch schakelt! De Cento10NDR heeft een Mavic Ksyrium Pro Carbon UST Disc wielset met Mavic Yksion Pro 700 x 28mm banden. Het frame heeft een bijpassend stuur en stuurpen. Deze Stemm & Barra combinatie herbergt alle kabels zodat de fiets een cleane en aerodynamische uitstraling krijgt.

De foto's van deze fiets zijn ter illustratie van het frame. De specificaties en afmontage wijkt af van de gebruikte afbeeldingen.

Lees hier alles over Wilier

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen , Wilier Cento10 , Outlet

Specificaties

Algemeen

Model
 • Herenfiets
Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

 • Carbon
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

 • Shimano Ultegra
Versnellingen
 • 22
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

 • Hydraulische schijfremmen
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

 • Mechanisch
Gewicht
 • 7.95 Kg. +/- 5%

Frameset en vering

Schakelsysteem

Wielen

Onderdelen

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.